مسعود نجابتی، عضو هیئت داوران دهمین نمایشگاه حروفنگاری پوستر «اسماءالحسنی» در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در مورد ویژگیهای این دوره از جشنواره و نمایشگاه گفت: نمایشگاه «اسماءالحسنی» علیرغم مشکلاتی که همواره در پرداختن به این موضوع برای نسل نوجوان و جوانی که اصولاً مخاطبان اصلی آن هستند، دارد اما توانسته است به عنوان یک رویداد معتبر هنری هر ساله بسترسازی خوبی را در زمینه حروفنگاری و طراحی پوستر با مضامین خاص، خود را به اثبات برساند.
وی ادامه داد: با توجه به فعالیتهایی که در حوزه نظری و فضاهای تئوری در سایت و حواشی نمایشگاه اتفاق افتاده است اما باید بگویم که در خلق آثار این جشنواره، مقداری کارها با تعمق بیشتری انجام شده است و رویکرد طراحان به پرداخت محتوا و حضور ایده در کارها نسبت به سالهای گذشته رشد بیشتری داشته است.
نجابتی به مقایسه آثار این دوره از نمایشگاه «اسماءالحسنی» با ادوار گذشته آن پرداخت و تصریح کرد: در آثار هنرمندان دهمین دوره این رویداد هنری تنها شاهد نگاه فرمال و سطحی و زیباییشناسی نبوده و به محتوا توجه ویژهای شده است که این به نظر من یک گام رو به جلوست.
داور دهمین نمایشگاه «اسماءالحسنی» افزود: کار ویژه و ارزندهای که امسال در بخش جنبی نمایشگاه اجرا شد، حضور 40 اثر بازسازی شده آثار فاخر قدما بود که پیشتر در موزهها و نمایشگاههایی در معرض دید علاقهمندان بود و کمتر مورد استفاده و الگوبرداری قرار میگرفت و نمایش آنها در این دوره از نمایشگاه «اسماءالحسنی» در حقیقت مشق نظری برای طراحانی بود که دغدغه طرای چنین آثاری را دارند.
وی با منحصر به فرد خواندن نمایشگاه اسماء الحسنی تأکید کرد: این تنها نمایشگاهی است که این چنین منسجم هر ساله فراخوان آن منتشر میشود و در میان کشورهای اسلامی اگر شاهد برگزاری نمونههای مشابهی هستیم، یک جریان نیست بلکه حاصل دغدغه فردی است که نگاه به آن مقطعی است.
نجابتی در پایان گفت: این جشنواره و نمایشگاه پس از برگزاری 10 دوره از آن به چنان جایگاه و اعتباری رسیده است که با وجود اعلان غیر بین المللی فراخوان آن اما در ادوار گوناگون آثاری نیز از سوی هنرمندان خارجی نیز در آن شرکت کرده است.
یادآور میشود، دهمین نمایشگاه «اسماءالحسنی» شامل نمایش منتخب و برگزیده این دوره از جشنواره آن تا 20 تیر در خانه هنرمندان ایران برپاست.