کد خبر: 1425071
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۱

فعالیت در حوزه قرآن به مردم واگذار شود/ موازی‌کاری ادارات به نفع توسعه فرهنگ قرآن نیست

گروه فعالیت‌های قرآنی: قاری ‌ملی قرآن با تأکید بر لزوم واگذاری فعالیت‌های قرآنی به نهادهای مردمی این مهم را لازمه تحقق توسعه چشمگیر فعالیت‌های قرآنی آنگونه که شایسته جامعه اسلامی است، دانست.

عیسی خورشیدی، قاری ‌ملی قرآن در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، بر لزوم ترویج و تعمیق فرهنگ قرآن در جامعه تأکید کرد و گفت: توسعه فعالیت‌های قرآنی با سپردن این مهم به نهادهای مردمی محقق می‏‌شود.

وی با بیان اینکه فعالیت‎های قرآنی باید از دست دولت خارج و به نهادهای مردمی واگذار شود، گفت: دیگر جوامع اسلامی در فعالیت‎های قرآنی به مراتب پویاتر و موفق‌تر از کشور ما هستند که مهم‎ترین علت آن این است که نهادهای مردمی به انجام فعالیت‌های قرآنی اهتمام دارند، نه دولت.

خورشیدی با اشاره به اینکه در جامعه ما فرهنگ حفظ قرآن جایگاه خود را پیدا نکرده است، گفت: این موضوع مگر با فرهنگ‌سازی و آگاهی خانواده‏‌ها حل‌شدنی نیست.

وی به مقایسه جوامع شیعه با جوامع اهل تسنن پرداخت و گفت: برادران اهل تسنن به مقوله حفظ قرآن به‌خوبی توجه کرده‎اند و به همین دلیل بیشتر حافظان مطرح قرآن در جهان از جامعه اهل تسنن هستند، اما جامعه شیعه در این خصوص کوتاهی کرده است.

این حافظ بین‌المللی قرآن به موازی‌کاری ادارات کشور در حوزه قرآن اشاره کرد و گفت: اخلاص در کار از مهم‎ترین علل پیشرفت فعالیت‎های قرآنی است اما تا زمانی‌که ادارات کشور مشغول موازی‎کاری در این خصوص هستند پیشرفتی حاصل نمی‌شود.

خورشیدی پرداختن به فعالیت‎های قرآنی به‌صورت مجزا و مستقل از یکدیگر را عمده‎ترین مشکل کشور در حوزه قرآنی دانست و افزود: این پراکندگی به هیچ وجه به نفع طرح معرفی قرآن به جامعه نیست.

به گفته وی، برخی از مؤسسات قرآنی از چندین اداره مجوز فعالیت دارند و آمار فعالیت‏‌های یک مؤسسه جزو آمار چندین اداره به حساب می‎آید که این موضوع موجب ارائه آمارهای کاذب و همچنین پیدایش امیدهای کاذب برای موفقیت‎های قرآنی شده است.

خورشیدی اظهار کرد: در همین راستا تنها راه‌حل این مشکل رشد مؤسسات غیرانتفاعی و مستقل از ادارات دولتی است در همین راستا نیز می‎طلبد که فرهنگ هزینه کردن برای فراگیری قرآن توسط نهادهای مردمی نهادینه شود.

این حافظ بین‌المللی قرآن در پایان تأکید کرد: مهم‌ترین هدف فعالیت‌های قرآنی در جامعه، باید متوجه خانواده‎ها باشد و تنها راه شکل‌گیری فرهنگ قرآنی در جامعه نیز همین است.

captcha