حجتالاسلام والمسلمین محمد داوودی، استادیار گروه علوم تربیتی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، گفت: در گذشته شاهد نوشتههایی در پشت قرآنها و ادعیه در امامزادهها بودیم مبنی بر اینکه زنی در خواب دیده است که امام زمان ظهورکرده است و .... اگر از روی این نوشته 10 بار بنویسد حاجتتان را خواهید گرفت درغیر این صورت به بلای سختی دچار خواهید شد.
با پیشرفت ابزارهای تکنولوژی، خرافه هم پیشرفت میکند
وی افزود: با پیشرفت ابزارهای تکنولوژی، خرافه هم در جامعه به نوعی پیشرفت میکند و این روزها شاهد ارسال پیامکهایی در جامعه هستیم درحالی که هیچ یک از این مباحث حجیتی ندارد و به لحاظ شرعی هم درست نیست.
حجتالاسلام داوودی اظهار کرد: آگاهیبخشی جامعه، موضوعی است که قطعاً میتواند در مقابله با ترویج خرافه تأثیرداشته باشد. اگر جامعه از مسائل روز اطلاع یابد و آگاه باشد، مردم به ارسال پیامهایی نمیپردازند که محتوایش بیارزش است. این قبیل پیامها هیچ گونه سند و شرعیتی ندارد و خود به خود از ارزش آنها کم میشود.
توپ را نباید به زمین حوزههای علمیه انداخت
استادیار گروه علوم تربیتی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه تصریح کرد: به نظر میرسد برای مقابله با این اقدامات، حوزههای علمیه به تنهایی نمیتوانند وارد میدان شوند و نباید توپ را به زمین آنها انداخت بلکه همه نهادها موظف هستند امر اطلاعرسانی و آگاهیبخشی را انجام دهند.
وی بیان کرد: علوم تربیتی خادم همه نهادهای تربیتی تأثیرگذار است و آموزش و پرورش، رسانهها، دانشگاهها و حوزههای علمیه از علوم تربیتی باید برای تحقق امر اطلاعرسانی کمک بگیرند.
پیشرفتهترین ابزار در دست افرادی با عقبماندگی فکری
حجتالاسلام داوودی اظهار کرد: امروزه شکل پیشرفتهتری از خرافه را در جامعه شاهد هستیم که یکی از راههای مقابله با این امر، آگاهی بخشی است. امروزه شاهد پیشرفت ابزارها هستیم و اکثریت جامعه از اینترنت و تلفنهای اندروید بهرهمند هستند اما ممکن است که افراد پیشرفتهترین ابزارها را در دسترس داشته باشند اما به لحاظ فکری و فرهنگی دچار عقب ماندگی باشند.