کد خبر: 1426891
تاریخ انتشار : ۱۶ تير ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۲
آذر در گفت‌وگو با ایکنا بیان کرد:

جزئیات اجرای طرح مشاعره قرآنی/ آموزش ۳۰۰ جوان و نوجوان

گروه ادب: طراح پروژه قرآنی ـ ادبی با بیان اینکه برنامه مشاعره قرآنی در ادامه این طرح تولید خواهد شد، اظهار کرد: ۳۰۰ جوان و نوجوان برای این طرح طی سه ماه آموزش داده می‌شوند.

اسماعیل آذر، طراح پروژه قرآنی ـ ادبی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، درباره برنامه‌هایی که بر پایه این طرح با عنوان مشاعره قرآنی و برای رسانه ملی تولید می‌شود گفت: بلافاصله پس از اینکه تحقیقات ما در این طرح تمام شد، مرحله آموزش را شروع می‌کنیم. مرکز آموزش در تهران و نیروگاه شهید منتظری اصفهان خواهد بود.

وی ادامه داد: در این طرح تلاش می‌کنیم که کارگران و اهالی صنعت را هم جذب کنیم. از آنجا که اصفهان مرکزیت خاصی در صنعت دارد و نیروگاه شهید منتظری هم با مدیریت حامی مالی اداره می‌شود، مراکز آموزشی را در این دو برگزار می‌کنیم.

شناسایی و تعلیم افراد مستعد
به گفته وی، در سه ماه یا صد روز که آموزش داده شد، معلمان به مراکز خاص که راه‌اندازی می‌شود، اعزام خواهند شد. پس از اطلاع‌رسانی و شناسایی افرادی که استعداد شعرخوانی و مشاعره دارند، تعلیم داده می‌شوند.
آذر عنوان کرد: شعرها و مفاهیم قرآنی به افراد ارائه می‌شود تا در ضمن خواندن شعرها بدانند که چه مفاهیمی از قرآن کریم در این اشعار نهفته است و بتوانند اشعار را درست بخوانند.
وی افزود: پس از این اقدام، نیمی از مشاعره‌کنندگان را در مرحله اول و دیگران را در مرحله دوم آماده انجام این طرح می‌کنیم. برنامه‌ها با مضرب 30 جلو می‌رو؛د یعنی سه تا 30 مضرب.
این مدرس ادبیات یادآور شد: با توجه به اینکه بار اول است که چنین مشاعره‌ای برگزار می‌شود، باید آنچنان جذابیت داشته باشد که مردم نه فقط این برنامه را ببینند، بلکه به تدریج این اشعار و مفاهیم در دل و جان آنان جای باز کند.
طراح مشاعره قرآنی اظهار کرد: چون زبان، زبان شعر و هنر است، نگاه ما این است که آیات قرآن و این اشعار بسیار زود در جامعه جا باز می‌کنند، زیرا از طریق شعر می‌آموزند و شعر حامل مفاهیم قرآنی و احادیث است.

در مرحله اول 30 برنامه را تولید می‌شود
وی با بیان اینکه صدها برنامه‌ می‌توان از کنار این طرح تولید کرد، گفت: دلیل اینکه دست به چنین کاری زدیم، این بود که از طریق شعر که ابزار هنری است، جامعه را با مضامین قرآنی مأنوس کنیم.
آذر ادامه داد: در مرحله اول درصدد هستیم تا 30 برنامه را تولید کنیم. برنامه قرآنی با مشاعره عادی تفاوتش در این است که آن برنامه‌ها زحمت کمتری دارند، ولی این برنامه چون پای قرآن در میان است، بسیار حساس است.
وی همچنین تأکید کرد: شیوه انس مردم با قرآن در این برنامه و حضور کارشناسان در آن و شیرین‌خوانی و جاذبه داشتن برنامه، دغدغه‌هایی است که ذهن ما را به خود مشغول کرده است. از این رو کار ساده‌ای نیست.
آذر گفت: این برنامه باید حتما جذاب باشد تا جامعه آن را بپذیرد و بتوانیم تولید انبوه برای آن بکنیم. تمام تلاش ما این است و خواسته حامیان این برنامه آن است که امسال که سال فرهنگ است، این کار را به پایان برسانیم.
این مدرس ادبیات افزود: این تحقیق چندین لایه است؛ ابتدا مطالعه و تحقیق و فیش‌برداری است و این لایه‌ها همچنان ادامه دارد تا کار به چاپ برسد.

وی با بیان این مطلب ادامه داد: به همین دلیل است که از چند گروه برای سرعت بخشیدن به کار استفاده می‌کنیم. همان طور که گرو‌ه‌های تحقیق مشغول به فعالیت هستند، اتاق‌های فکر را هم برای شیوه آموزش راه می‌اندازیم. همین طور شیوه برنامه‌سازی این کار را هم راه خواهیم انداخت. سعی می‌کنیم که به بهترین شیوه تولید شود و یادگاری برای نسل آینده باشد.
آذر درباره مذاکره با رسانه ملی در این باره یادآور شد: اکنون هیچ صحبتی درباره رایزنی با رسانه ملی نکرده‌ایم. طبیعی است که این طرح برای رسانه‌ها ساخته می‌شود. ولی درباره اینکه کار به چه صورتی به رسانه ارائه شود، تصمیم گرفته نشده است.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه محور کار قرآن است همه چیز باید عالی باشد. طه هاشمی، معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی از طرف خود و رئیس دانشگاه آزاد هم اعلام کرد که هر کاری از طرف دانشگاه برای این برنامه برآید، حاضر به انجام آن است و حمایت و همکاری می‌کنند.
به گفته آذر، رهبر معظم انقلاب، فقها و دانشمندان مذهبی باید از این کار راضی باشند و فراهم کردن رضایت این اسوه‌های ادب قرآنی و قله‌های دین کار ساده‌ای نیست و از این رو همیشه مترصد هستیم که بهترین کارها را انجام دهیم.

captcha