حجتالاسلام حبیب مقدم، معاون آموزشی حوزههای علمیه آذربایجان غربی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، اظهار کرد: روزهداری در ماه بندگی و عبادت، سبب فزونی تقوای مؤمنین و متقی شدن انسانها میشود.
وی در ادامه افزود: روزه از برنامههای تربیتی دین مبین اسلام است که بیشترین تأثیر را بر افزایش تقوا، اراده، تحمل سختیها، درک فقر و انسانهای فقیر دارد.
حجتالاسلام مقدم به اهمیت روزهداری در ماه مبارک رمضان اشاره کرد و افزود: روزهداری، تمرین اراده است بهطوری که انسان با اختیار خویش، بین سحری تا افطار از خوردن و آشامیدن و بسیاری از موارد دیگر پرهیز میکند که با تمرین اراده و بالا بردن میزان صبر، خویشتن را برای افزایش ایمان و تقوا محیا میکند.
وی با اشاره به ثمرات بیشمار تربیتی روزهداری، افزود: روزهداری بر آینده، زندگی فردی و اجتماعی مسلمانان تأثیر بسزایی دارد، روزه حالت بازدارنده دارد، زیرا که در ماه مبارک رمضان و برکت الهی بزهکاری، گناه و فساد به شدت کاهش مییابد.
حجتالاسلام مقدم در ادامه گفت: کنترل خشم از دیگر فضیلتهای روزهداری است، وقتی انسان روزه است، خود را از محرمات بازمیدارد و به نوعی خودکنترلی در وجود انسان حاصل میشود.
وی اظهار کرد: شخصی که در حال عبادت و ذکر الهی در ماه مبارک رمضان است، جسم و جانش حال و هوای الهی به خویش میگیرد و همواره درصدد حفظ روحیه، اخلاق و رفتار حویش است و خشم و غضب چنین انسانی نیز روز به روز کاسته میشود، زیرا قلبی که با ذکر و یاد پروردگار باشد آرام میگیرد و بهدور از خشم و غضب است.
حجتالاسلام مقدم با اشاره به فرمایشات نبی مکرم اسلام(ص) در مورد مساعدت به فقرا، افزود: در این ایام با تحمل تشنگی و گرسنگی، تشنگی و گرسنگی روز قیامت را به یاد آوریم و توجه خاص به ایتام و مساعدت به فقرا داشته باشیم.
وی روزهداری در ماه مبارک رمضان را از مهمترین عوامل فزونی تقوا میان مؤمنین دانست و بیان کرد: در ایام ماه مبارک رمضان وقتی انسانها این تشنگی و گرسنگی را در این روزهای گرم تابستان تجربه میکند، بهتر میتوانند وضعیت انسانهای فقیر و تنگدست که درآمد کمی دارند را درک کنند.
معاون آموزشی حوزههای علمیه آذربایجان غربی در پایان افزود: ماه مبارک رمضان ماه بندگی خدا است و مؤمنین در این ماه با توجه خاص و مساعدت به افراد نیازمند و فقیر در جامعه، تلاش خویش را در راستای جلب رضای الهی بهکار گیرند.