به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) محمود گلزاری، معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در همایش روز جهانی جمعیت که امروز چهارشنبه 18 تیر ماه در تالار بزرگ وزارت کشور برگزار شد، طی سخنانی عنوان کرد: به جای اینکه از مکانیزمهای تنبیهی برای بالا بردن نرخ باروری استفاده کنیم بهتر است به فکر تسهیل ازدواج جوانان باشیم.
گلزاری با بیان اینکه از سه دهه قبل با بحران خانواده در دنیا مواجه هستیم، گفت: کارشناسان مسائل اجتماعی در غرب با بیان اینکه خانواده سنتی دیگر کارکردهای خود را از دست داده معتقدند باید جایگزینهای دیگری داشته باشند و الگوهای آنان نیز خانوادههای همجنسگرا است.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه در کشور 20 درصد ازدواجها گسسته میشوند، افزود: طبق بررسی صورت گرفته 56 تا 60 درصد ازدواجها در شمیرانات منجر به طلاق میشود و این آمار در شهرری 18 درصد است.
وی تصریح کرد: در خصوص موضوع ازدواج باید به چند نکته توجه کرد، نخست مباحث مرتبط با قبل از ازدواج است که امروزه بر روی موضوع رغبت به ازدواج و پاسداشت خانواده کم کار شده است. ما نباید برای جوانان ازدواج هراسی را ایجاد کنیم. امروزه قبل از ازدواج مشکل جدی فرار از مسئولیت را داریم و متأسفانه شیوه تربیت در این سالها نوعی زیربار مسئولیت نرفتن است.
فعالیت 100 سایت غیرقانونی همسریابی
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان به موضوع همسریابی نیز اشارهای کرد و گفت: بیش از 100 سایت همسریابی را رصد کردهایم که علاوه بر اینکه غیرقانونی و غیراخلاقی هستند، راهکار درستی هم ندارند.
گلزاری تفکیک جنسیتی دانشگاهها را کار اشتباهی دانست و گفت: ما میتوانیم شرایطی را فراهم بیاوریم تا دانشجویان در دانشگاهها بتوانند انتخاب مناسبی داشته باشند. اگر قرار است با تفکیک جنسیتی جلوی بداخلاقیها را بگیریم پس چرا در دبیرستانها که تفکیک جنسیتی وجود دارد با آمارهای نه چندان مناسب مواجه هستیم.
مشاورههای علمی با رویکرد اسلامی باید در اختیار مردم قرار بگیرد
وی به مقوله همسرگزینی اشاره کرد و افزود: 50 درصد طلاقها به دلیل انتخاب نامناسب بوده است، بنابراین باید مشاورههای علمی با رویکرد اسلامی در اختیار مردم قرار بگیرد. طبق آمارهای ارائه شده 160 هزار طلاق سالیانه در کشور ثبت میشود که 50 درصد آنها در پنج سال ابتدایی زندگی افراد رخ داده است. یعنی صدها هزار دختر و پسر تحصیل کرده از یکدیگر جدا شدهاند.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با تاکید بر اینکه افراد پس از جدایی دچار ناامنی اجتماعی، افسردگی، اضطراب، ناامیدی به آینده و نگاه منفی به جامعه میشوند، گفت: در آمریکا 50 درصد ازدواجها مربوط به ازدواج دوم است، بنابراین باید در قبال ازدواج با مطلقهها در کشور فرهنگ سازی جدی صورت بگیرد و برنامه ریزی جدی برای بازگشت آنها به زندگیشان داشته باشیم.