حجتالاسلام سیدمحمد میربد، معاون فرهنگی - پژوهشی تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، حجاب و بیحجابی را برآمده از یک رفتار فردی دانست و گفت: مسئله حجاب و بیحجابی نوعی رفتار ارزشی و غیرارزشی در کنار دیگر رفتارهاست که باید به آن به دید یک رفتار آمیخته شده با فرد، نگاه شود.
وی با بیان اینکه بیحجابی نیز در کنار دیگر رذائل اخلاقی دارای قبح است، افزود: همانگونه که ریاکاری، غیبت، دروغگویی و ظلم در جامعه قبح دارد بیحجابی نیز چه برای مرد و چه زن دارای قبح است و این گونه نیست که بگوییم بیحجابی نسبت به دیگر رفتارهای اخلاقی دارای جایگاه و موقعیت خاصی است.
میربد با طرح این سؤال که چرا بخشی از جامعه قبح بیحجابی را درنیافتهاند؟ اظهار کرد: مگر نه اینکه عقل آدمی و حتی عقل منطقی که همان عقل مادیگرا است انسان را بهسمت رفتارهای خوب و حسن سوق میدهد پس چرا بخشی از جامعه بهسمت زشتی و ناپاکی روی آوردهاند؟
وی ضمن بیان اینکه متأسفانه بیحجابی در جامعه ما قبح تشخیص داده نشده است، یکی از عوامل مهم بیحجابی در جامعه را بیتوجهی نسبت به این اصل بسیار مهم دانست.
قبحشکنی، عامل گرایش انسان بهسمت بدحجابی است
میربد با طرح این سؤال که چرا در مسئله حجاب کار به جایی رسید که انسان دارای عقل سالم بهسمت ناپاکی و زشتیها روی آورد؟ قبحشکنی را عامل مهم گرایش انسان بهسمت این زشتی و ناپاکی بیان کرد.
به گفته وی، اگر به انسان با عقل سالم بگویند که شما برای حضور در یک مجلس و شام مملو از زباله و کثافت دعوت شدهاید آیا او در آن مجلس حضور پیدا میکند؟ بهطور قطع یک انسان سالم هیچگاه در آن محفل حضور پیدا نمیکند چراکه آن را قبح، خبیث و آلوده میداند اما متأسفانه در مسئله بیحجابی قبح آن برای جامعه ما ملموس و نمایان نشد.
معاون فرهنگی - پژوهشی تبلیغات اسلامی استان با تأکید بر اینکه بیحجابی باید برای افراد جامعه بهعنوان یک قبح تعریف و شاخته شود، اظهار کرد: متأسفانه بیحجابی برای افراد جامعه ما بهعنوان یک قبح و عمل زشت شناخته و درک نشده است بر همین اساس در گام اول جامعه باید قبح آن را برای همگان معین کند.
میربد با بیان اینکه مسئولان و متولیان امر فرهنگ در تمام حوزهها نسبت به مسئله حجاب در یک خواب غفلت بهسر میبرند به تبیین چرایی و علل این غفلت و بیتوجهی مسئولان فرهنگی نسبت به این امر مهم پرداخت.
به گفته وی متأسفانه مسئولان فرهنگی ریشه بیحجابی در کشور را در لجاجت و پیروی از شهوات میدانستند و تصور میکردند که عموم جامعه قبح بیحجابی را درک کرده است؛ بر همین اساس برای مقابله با بیحجاب موجود جامعه اقدام به راهاندازی گشت ارشاد، منکرات و اقداماتی از این قبیل کردند در صورتیکه مردم در مسئله حجاب هنوز زشت و زیبایی آن تشخیص نداده بودند.
میربد با بیان اینکه متأسفانه جامعه امروز به مسئله بیحجابی بهعنوان یک عمل زشت و ناپسند نگاه نمیکند، عدم آگاهی و درک صحیح از این مسئله را عامل اصلی گسترش بدحجابی در جامعه عنوان کرد و از بیتوجهی و غفلت مسئولان برای آگاهیبخشی صحیح در جامعه انتقاد کرد.
ناتوانی در معرفی الگوی صحیح، از عوامل ترویج بیحجابی است
وی ناتوانی در معرفی یک رفتار و الگوی صحیح و منطقی در مقوله حجاب را یکی دیگر از عوامل مهم در ترویج بیحجابی دانست و گفت: متأسفانه مسئولان فرهنگی در معرفی و انتقال یک رفتار صحیح مبتنی بر قانون و شریعت در مقوله حجاب ناتوان و بیتوجه بودند و در غفلت کامل بهسر میبردند.
میربد با اشاره به طبقه طبقه و لایه لایه بودن افراد بیحجاب در جامعه ، اظهار کرد: برخیها بهخاطر عناد با نظام جمهوری اسلامی و عدهای دیگر بهدلیل اختلالات روانی و روحی به بیحجابی روی آوردهاند اما اکثریت جامعه بیحجاب بهدلیل عدم شناخت و معرفت نسب به زشت بودن بیحجابی به این منکر گرایش پیدا کردهاند.
گرایش به بیحجابی نتیجه عدم آگاهی نسبت به زشتی آن است
به گفته وی، اگر از اکثریت افراد بیحجاب سؤال شود که چرا اینگونه لباس پوشیدهاید به شما میگویند؛ مگر این رفتار بد است؟ مگر پوشش من چه موردی دارد؟ بر همین اساس متوجه میشویم گرایش به بیحجابی نتیجه عدم آگاهی نسبت به زشتی آن است.
وی با بیان اینکه متأسفانه حجاب استاندارد در طراز فرهنگ اسلامی - ایرانی از سوی متولیان امر فرهنگ به جامعه عرضه نشده است، اظهار کرد: اگر حجاب استاندارد در شأن یک زن و مرد مسلمان به شکل صحیح و منطقی به جامعه معرفی میشد به یقین شاهد اینگونه بی بندوباریها در جامعه نبودیم اما متأسفانه نه تنها این معرفی صورت نگرفت بلکه اقدامات عجولانه و غیرکارشناسی نیز بر وخامت و تشدید این وضعیت افزود.
میربد برخوردها و اقدامات شعارگونه مسئولان فرهنگی با مسئله حجاب را عامل مهم در بیتوجهی جامعه نسبت به این امر مهم دانست و گفت: مسئولان فرهنگی تصور میکردند با برخوردهای شعارگونه و سردادن شعارهای احساسی همچون حجاب گوهری در صدف و حجاب مایه آرامش و امنیت زن و این گونه رفتارهای احساسی مسئله حجاب در کشور تبیین و مسیر صحیح خود را پیدا میکند در حالیکه این اقدامات نه تنها هیچ نتیجهای نداشت بلکه آثار منفی و مخرب را نیز در پی داشت.
معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی استان با تأکید بر اینکه مسئله حفظ حجاب باید از طفولیت برای فرزندان ما تبیین و به شکل صحیح و استاندار معرفی شود، سر دادن چند شعار و نصب چند بنر در سطح شهر را شیوه معرفی صحیح حجاب و راه علاج آن ندانست و گفت: در آغاز حرکت خانواده بهعنوان رکن اصلی جامعه و سپس مهدکودکها، مدارس، دبیرستانها، دانشگاه و مراکز فرهنگی باید بهشکل جدی، صحیح و منطقی مسئله حجاب و درک زشت بودن بیحجابی را برای فرزندان تبیین و معرفی کنند.
اهل ایمان هر آنچه دارند را برای اصلاح وضعیت حجاب در جامعه ارائه دهند
وی در ادامه با تأکید بر اینکه اهل ایمان باید هر آنچه را که دارند برای اصلاح وضعیت حجاب در جامعه ارائه کنند، به نقش متدینین در معرفی یک پوشش مناسب در طراز دین و عرف به جامعه اشاره و اظهار کرد: اگر جامعه متدین با وضعیت پوشش کامل و در طراز اسلامی در جامعه ظاهر شود کم کم ویژگیها و خصوصیات حجاب اسلامی برای جامعه تشریح و فهم جامعه از پوشش مدنظر شریعت آسان و منطقیتر میشود.
میربد با بیان اینکه اثرگذاری و اثرپذیری قشر متدین بر جامعه بسیار بالا و منحصر بهفرد است، بر حضور و نمایان شدن این قشر تأثیرگذار با ویژگیهای اسلامی بین عامه مردم تأکید کرد و گفت: حضور مجدانه، مستمر و آگاهانه قشر متدین جامعه در اصلاح وضعیت حجاب بسیار تأثیرگذار است.
وی با تأکید بر اینکه نباید از نقش و جایگاه اقشار تأثیرگذاری همچون هنرمندان و ورزشکاران و افرادی از این قبیل غافل شد، اینگونه شخصیتها را مراجع فکری و الگویی مردم در زندگی دانست و گفت: شخصیتهای رسانهای همیشه مورد توجه مردم هستند تا جاییکه برخیها شیوه زندگی خود را از شخصیت و موقیعیت آنان الگو برداری میکنند.
میربد با بیان اینکه متأسفانه هیچ گونه طراز منطقی و اسلامی برای پوشش و حجاب قشر هنرمند و ورزشکار ما وجود ندارد، از بیتوجهی رسانه ملی در گسترش بیحجابی در انتقاد کرد و گفت: در فیلمهای تلوزیون شخصیتهای منفی که غالباً انسانهای فقر و بیچاره هستند با حجاب اسلامی به تصویر کشیده میشوند اما شخصیتهای مثبت که دارای وضعیت مالی بسیار مطلوب و جایگاه اجتماعی بالا هستند حداقل حجاب شریعت را هم رعایت نمیکنند که این گونه حرکتها چه آگاهانه و غیر آگاهانه ضربه به پیکره عفاف و حجاب جامعه است.
معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری با تأکید بر اینکه نباید از بمباران رسانهای غرب علیه حجاب و عفاف غافل بود، اصلاح وضعیت حجاب در کوتاهمدت را غیرممکن دانست و گفت: از خانوادهای که مدتها در بمباران رسانهای ماهواره و اینترنت دشمن قرار گرفته و سنتهای قبل انقلاب آنها نیز بیتوجه به مسئله حجاب بوده نباید انتظار حفظ عفاف و حجاب داشت بلکه باید یک سیر عالمانه، منطقی و مطابق با استانداردهای اسلامی و ایرانی را برای اصلاح آن بهکار گرفت.
برخوردهای چکشی و عجولانه بر وخامت وضعیت حجاب میافزاید
وی با بیان اینکه باید جامعه را نسبت به پذیرش حجاب و عفاف مختار کرد، برخوردهای چکشی، عجولانه، شعارگونه و متعصبانه در این مسیر را موجب دلزدگی، دفع و در نهایت افزودن بر شدت و وخامت وضعیت دانست.
میربد به وضعیت حجاب در قبل از انقلاب اشاره و با تأکید بر ضرورت بازگشت به گذشته و الگو برداری از آن برای اصلاح مسئله حجاب، اظهار کرد: در قبل از انقلاب هیچ گونه منعی برای بیحجابی در جامعه وجود نداشت حتی با افراد محجب نیز برخورد میشد اما شاهد بودیم که قشر کثیری از زنان جامعه با حجاب بودند پس میشود در فضای خفقان و ظلمت نیز با حجاب و پا ک دامن بود.