کد خبر: 1431165
تاریخ انتشار : ۲۹ تير ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۱
کریم‌زاده عنوان کرد:

تغییر کارکرد مهریه از هدیه به عامل تلافی

گروه جامعه: کارشناس خانواده حوزه علمیه قم با بیان اینکه مهریه که نوعی هدیه مرد به زن است امروزه به عاملی برای تلافی در هنگام طلاق تبدیل شده است گفت: زوجین به دعا کردن در حق یکدیگر به هنگام طلاق دعوت شده‌اند.

ربابه کریم‌زاده نائینی، کارشناس خانواده حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه طلاق باید آخرین راه در پایان دادن به مشکلات زوجین باشد گفت: در شرع اسلام طلاق حلال مکروهی است که در زمان عدم توانایی و شرایط لازم برای زندگی در کنار یکدیگر برای زوجین صادر می‌شود، بدین منظور برای پایان دادن به مشکلات و رسیدن به آرامش طلاق می‌گیرند.

وی ادامه داد: وقتی هدف از طلاق رسیدن به آرامش و پایان دادن به مشکلات فردی باشد، عاقلانه نیست مسیر طلاق گرفتن و یا طلاق دادن را به نحوی طی کنیم که خود باعث ایجاد مشکلات و تنش‌های جدید شود.

طلاق مسیری که قرار بود به پایان مشکلات بیانجامد

وی نفقه و مهریه را از جمله عواملی برشمرد که در هنگام طلاق بعضا مورد سواستفاده زنان و مردان قرار می‌گیرد و گفت: ازدواج مایه آرامش است اما هنگامی که زوجین با عملکرد اشتباه خود کارکرد این مهم را نقص کردند و راهی برای جبران آن نداشتند می‌توانند از یکدیگر جدا شوند تا زندگی جدید دیگری را در سایه آرامش تجربه کنند ولی امروزه عمدتا روند طلاق خود به یک جدال و مشکل جدی میان زوجین تبدیل شده است.

کریم‌زاده گفت: مهریه هدیه مرد به زن است ولی امروزه بجای اینکه پشتوانه‌ای برای زوجین در طول زندگی مشترکشان برای اثبات محبتشان به یکدیگر باشد به ابزاری برای تلافی تبدیل شده است.

وی با بیان اینکه تأکید اسلام بر جدایی زوجین در هنگام اضطرار با شرط مؤدت است، بیان کمرد: طلاق حکمی شرعی و قانونی برای جدایی است و نیازی به ابزار اضافه همچون آبروبری، تهمت، ادا نکردن حق و حقوق و ... ندارد.

این کارشناس خانواد با اشاره به تأکیداتی که پیرامون دعا کردن زوجین در حق یکیدگر در هنگام طلاق وجود دارد گفت: هدیه دادن از تأکیدات اسلام است و می‌تواند در هنگام طلاق نیز کاربرد داشته است. هدیه می‌تواند برای تلطیف قلب زن در هنگام طلاق که به طور مثال به دلیل عدم باروری واقع شده است مؤثر باشد اما امروز هر راهکاری را برای ادا نکردن حق و حقوق اصلی زن که پرداخت مهریه است استفاده و یا بانوان از این هدیه به عنوان طعمه‌ای برای تلافی استفاده می‌کنند.

وی به ایجاد زمینه‌های ازوداج پس از طلاق اشاره و عنوان کرد: اکثرا این زمینه‌ها برای آقایان بیش از بانوان وجود دارد و بانوان با بدبینی که از آقایان پیدا کرده‌اند یا تن به ازدواج نمی‌دهند و یا به دلیل مشکلات مالی تن به هر ازدواجی می‌دهند و این امر خود زمینه ساز مشکلات جدید می‌شود.

عدم موفقیت رسانه در ترسیم زندگی خانوادگی مطلوب

این کارشناس خانواده حوزه علمیه تقویت باور دینی افراد را سبب پذیرش منطقی ازدواج مجدد پس از طلاق دانست و گفت: رسانه هنوز نتوانسته است احکام و روابط خانوادگی را به بهترین نحو به نمایش گذارد و معمولا سبکی از زندگی غربی را رواج می‌دهد.

captcha