کد خبر: 1432614
تاریخ انتشار : ۰۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۵
هنر در هفته‌ای که گذشت؛

واکنش هنرمندان به جنایات اسرائیل و پایان جشنواره «بانوی ایرانی، هنر قرآنی»

گروه هنر: اخبار فرهنگی و هنری این هفته کشور بیشتر تحت تأثیر اتفاقات نوار غزه و جنایات رژیم صهیونیستی در نسل‌کشی فلسطینیان بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) عرصه‌های گوناگون هنری در هفته‌ای که گذشت خبرساز بودند اما بیشتر تحت تأثیر حمله نظامی رژیم صهیونیستی به باریکه غزه، شاهد روی دادن اتفاقاتی فرهنگی و هنری در محکومیت این اقدام ددمنشانه بودیم.

نشست خبری همایش «غزه تنها نیست»
حوزه هنری به عنوان طلایه‌دار اقدامات فرهنگی و انقلابی، سه‌شنبه گذشته با برگزاری نشست خبری همایش «غزه تنها نیست» که در آن علاوه بر محسن مؤمنی شریف؛ رئیس حوزه هنری، مدیران بخش‌ها و مراکز زیرمجموعه این نهاد فرهنگی و هنری همچون رحمت امینی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی و علیرضا قزوه؛ مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی آن حضور داشتند، به تبیین ابعاد این فاجعه بشری پرداختند و در نهایت پیشنهادات در مورد سلسله اقدامات فرهنگی و هنری در محکومیت سبعیت رژیم صهیونیستی  صورت گرفت.

تجمع اعتراض‌آمیز هنرمندان در تالار اندیشه و فرهنگسرای شفق
نمونه بارز دیگر تجمع اعتراض‌آمیز هنرمندان در فردای برگزاری نشست خبری همایش «غزه تنها نیست» در تالار اندیشه حوزه هنری بود که در آن علاوه بر گردهمایی هنرمندان مرتبط با بخش‌های گوناگون حوزه هنری، کارگاه‌های نقاشی و تجسمی نیز برپا شد که به خلق مجموعه‌ای از آثار هنری منجر شد.
اما از جمله نهادهای فرهنگی و هنری که نسبت به فجایع انسانی در غزه واکنش نشان داد، سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران بود که در فراخوانی از همه هنرمندان به ویژه هنرمندان عرصه سینمای کشور دعوت کرد که در تجمع اعتراض‌آمیز روز چهارشنبه اول مرداد که در فرهنگسرای شفق برگزار شد شرکت کنند.

محکومیت جنایات غزه توسط سینماگران
پیشتر از این هنرمندان سینمای کشور در قالب ضیافت افطار جشنواره «فیلم مقاومت» بیانیه‌ای را در محکومیت این اقدام غیرانسانی قرائت کرده بودند و در طول هفته گذشته نیز با تهیه طوماری که در آن امضای بسیاری از چهره‌های شناخته شده سینمای کشور دیده می‌شد، از بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل خوستار اقدام جدی در توقف این کشتار انسانی شدند.
البته این سیل اعتراضی از ناحیه هنرمندان نسبت به حوادث غزه در طول هفته گذشته در بخش‌های گوناگون ادامه پیدا کرد که در مهمترین آنها علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از جامعه فرهنگی و هنری کشور خواست تا با حضور پرشور خود در راهپیمایی روز جهانی قدس، عمق انزجار خود از جنایات صهیونیست را نشان دهند و همچنین  به همین مناسبت نیز نمایشگاه تمبر «غزه در خون و آتش» در گنجینه تمبر، اسکناس و سکه آستان قدس رضوی برپا شد.

اجرای دو نمایش مناسبتی «توبه نمی‌کنم» و «شبی در کهکشان‌ها»
در عرصه هنرهای نمایشی هفته گذشته علاقه‌مندان شاهد ادامه یافتن اجرای نمایش «توبه نمی‌کنم» به کارگردانی سیدجواد هاشمی در تالار وحدت و به مناسبت لیالی پرخیر و برکت قدر بودند اما در صحنه نمایش‌های میدانی نیز اتفاقی که از هفته قبل‌تر در بوستان ولایت آغاز شده بود ادامه یافت و نمایش ترکیبی «شبی در کهکشان‌ها» به کارگردانی بهزاد بهزادپور با موضوع تاریخ اسلام تا زمان معاصر که منتهی به دفاع مقدس می‌شود، به اجرا درآمد.

اکران‌‌های ویژه عید فطر
اما از آنجا که در روزهای  انتهایی ماه مبارک رمضان قرار داریم و روزه‌داران خود را برای استقبال از عید سعید فطر آماده می‌کنند، از چهارشنبه این هفته سینمای ایران زودتر از همه به پیشواز  یکی از بزرگترین اعیاد اسلامی رفت و آن آغاز اکران نخستین ساخته بلند سینمایی حامد محمدی، یعنی «فرشته‌ها با هم می‌آیند» بود که تهیه‌کنندگی آن را پدرش منوچهر محمدی که در هفته‌های گذشته و در جریان بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم، از او به عنوان خادم القرآن تجلیل شد و جایزه‌اش را از دست دکتر روحانی، رئیس جمهور دریافت کرد، به عهده داشت.
البته هنوز در مورد سایر فیلم‌های در نظر گرفته شده برای اکران ویژه عید فطر تصمیمی گرفته نشده است اما شنیده‌ها حاکی است که فیلم «شهر موش‌های 2» به کارگردانی مرضیه برومند و تهیه کنندگی منیژه حکمت و «شیار 143» به کارگردانی نرگس آبیار از جمله بخت‌های نخست این فهرست هستند.

اختتامیه یازدهمین جشنواره «بانوی ایرانی، هنر قرآنی»
خبر دیگر هفته گذشته اینکه بالاخره بیست و دومین دوره این نمایشگاه پس از حدود 10 روز تمدید زمان برگزاری سه‌شنبه گذشته با برگزاری مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد. همزمان با برگزاری این مراسم، اختتامیه یازدهمین جشنواره «بانوی ایرانی، هنر قرآنی» نیز برگزار شد که در آن از 12 بانوی فعال در زمینه‌های هنری همچون نقاشی، تذهیب، گل و مرغ، نگارگری و نقاشی و ... تقدیر شد.

ارسال 267 اثر ویدئویی به بخش مسابقه ایران جشنواره فیلم یاس
رویداد دیگر هنری در هفته گذشته، خبری بود که از سوی دبیرخانه جشنواره فیلم ویدئویی تهران(یاس) مخابره شده مبنی بر اینکه پس از پایان مهلت ارسال آثار در بخش مسابقه ایران این جشنواره که دبیری آن را حسین مسافر‌آستانه؛ مدیرعامل مؤسسه رسانه‌های تصویری به عهده دارد، مجموعاً 267 اثر ارسال شده است.

فراخوان هشتمین جشنواره عکس «ما می‌توانیم»
خانه عکاسان ایران حوزه هنری نیز این هفته با اعلام فراخوان هشتمین جشنواره عکس «ما می‌توانیم» که دبیری ان را رسول اولیازاده به عهده خواهد داشت، از همه هنرمندان عکاس درخواست کرد که آثار خود را با موضوع دستاوردهای علمی، صنعتی و فرهنگی ، هنری و ... تا 20 آذر به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

پخش فیلم‌های سینمایی مرتبط با فلسطین در سیما
و اما خبر پایانی این هفته اینکه رسانه ملی که این روزها در پی پخش مجموعه‌های تلویزیونی ویژه ماه رمضان نقد و نظرهای متفاوتی را در توفیق و یا عدم توفیق آنها دریافت می‌کند نیز به مناسبت آخرین جمعه ماه مبارک رمضان و فرارسیدن روز جهانی قدس اقدام به پخش مجموعه‌ای از فیلم‌های سینمایی مرتبط با فلسطین و انتفاضه کرده است که از جمله بارزترین آنها پخش فیلم سینمایی «بازمانده» به کارگردانی مرحوم سیف‌الله داد است.

captcha