کد خبر: 1433198
تاریخ انتشار : ۰۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۷:۳۹
کرات تصریح کرد:

کمبود حمایت‌های بیمه‌ای از زنان به منظور کاهش تبعات سوء طلاق

گروه جامعه: یک کارشناس خانواده آسیب اصلی پس از طلاق را به سبب کثرت احساسات و موقعیت اجتماعی متوجه زنان دانست و گفت: حمایت‌های بیمه‌ای از زنان به منظور کاهش تبعات سوء طلاق به خوبی صورت نمی‌گیرد.

مرضیه کرات، مدرس حوزه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، طلاق را از دیدگاه اسلام انحلال یک رابطه مشروع در زمان حیات با ادای یک صیغه مخصوص دانست و گفت: زنان می‌توانند پس از گذراندن مدت عده به عقد و نکاح فردی دیگری درآیند.

وی به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) که می‌فرمایند: «الطلاقُ بِیدٍ مِن أخَذ بِالساقٍ؛ طلاق در دست شوهر است» اشاره و عنوان کرد: طبق این حدیث حق اولیه طلاق به مردان داده شده است. درآیه 623 سوره بقره، در آیه یک سوره طلاق و آیه 49 سوره احزاب نیز این حق به مردان داده شده است ولی این امر بدان معنی نیست که زنان از حقی در این زمینه برخوردار نباشند.

قاعده لاضرر و طلاق

کرات به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) که می‌فرمایند: «لاضرر و لاضرار فی الاسلام؛ یعنی در اسلام احکامی که موجب ضرر بر بندگان باشد وجود ندارد» و از آن به عنوان قاعده لاضرر یاد می‌شود اشاره و عنوان کرد: اگر مرد بخواهد بدون هیچ بهانه‌ای زن را طلاق دهد به دلیل ضرر و ضراری که به زن وارد می‌شود این حق از وی سلب می‌شود.

قاعده عسر و حرج

این کارشناس خانواده به قاعده عسر و حرج در ماده 1130 قانون مدنی اشاره کرد و گفت: در این ماده قانون مدنی آمده است که خانم به واسطه ترک نفقه همسر و یا آزار جسمی، اعتیاد، ترک منزل و ... حق طلاق دارد.

وی در ادامه سخنان خود به مذموم برشمردن طلاق در آیات و روایات اشاره کرد و افزود: با وجود لحاظ حق طلاق برای زوجین، این امر نزد خداوند مغبوض شمرده شده است و مرد باید از ضرر و زیان رساندن به زن هنگام طلاق خودداری کند و به شایستگی رفتار کند و این امری است که بارها در آیات و روایات ذکر شده است.

زنگ خطر برای دو طرف

کرات همچنین مرد و زنی که از روی هوس از همسر خود طلب طلاق می‌کنند و مدام به دنبال همسر دیگری باشند را در بیان پیامبر اکرم(ص) چنین معرفی کرد: خداوند مرد و زنی که از روس هوسرانی به ازدواج‌های متعدد روی می ‌آورند را دشمن می‌دارد و لعن می‌کند.

وی آسیب اصلی پس از طلاق را به سبب کثرت احساسات و موقعیت اجتماعی متوجه زنان دانست و گفت: حمایت‌های بیمه‌ای از زنان به منظور کاهش تبعات سوء طلاق صورت نمی‌گیرد، در صورتی که در روایات نیز آمده است که زنان مطلقه باید تحت حمایت جامعه اسلامی باشند.

اسلام بر پیشگیری اصرار دارد

وی به آیه 35 سوره نسا که می‌فرماید: «وَإِنْ خِفْتُمْ شِقَاقَ بَیْنِهِمَا فَابْعَثُواْ حَکَمًا مِّنْ أَهْلِهِ وَحَکَمًا مِّنْ أَهْلِهَا؛ اگر از جدایى میان آن دو [ زن و شوهر] بیم دارید پس داورى از خانواده آن [شوهر] و داورى از خانواده آن [زن] تعیین کنید» اشاره و عنوان کرد: آسیب دیگری که زندگی زوجین را تهدید می‌کند فراموشی از اصل انتخاب حکم است. اسلام بر پیشگیری اصرار دارد.

کرات بر ضرورت ارائه آموز‌ش‌های زندگی مشترک به زوجین تأکید و تصریح کرد: زوجین در اولین مرحله حتی روش گفت‌وگو با یکدیگر را نیز به خوبی نیاموخته‌اند وهمین امر باعث بروز مشکلات بعدی می‌شود.

این کارشناس خانواده عدم اجرای صحیح قوانین را باعث بروز مشکلات برای زوجین دانست وگفت: اگر متون دینی و توصیه‌هایی که در آیات و روایات در مورد زندگی مشترک زوجین بیان شده است به جوانان انتقال داده شود شاهد بروز چنین حجم گسترده‌ای از طلاق در جامعه نخواهیم بود.

captcha