کد خبر: 1434926
تاریخ انتشار : ۱۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۳
ذکایی‌فر خبر داد:

تدوین نقشه راه مشاوره با رویکرد اسلامی/ هم‌افزایی هر چه بیشتر در این حوزه

گروه سلامت: معاون سازمان بهزیستی با اشاره به راه‌اندازی مراکز جدید مشاوره با رویکرد اسلامی در سراسر کشور، گفت: به منظور هم افزایی هر چه بیشتر در این حوزه به زودی همایشی مشترک با مراکز مشاوره و حوزه‌های عملیه برگزار خواهیم کرد.

آرزو ذکایی‌فر، معاون مشاوره و خدمات روان شناختی سازمان بهزیستی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به انعقاد تفاهم نامه همکاری این سازمان با قوه قضاییه در خصوص مباحث مرتبط با مقوله طلاق، عنوان کرد: در یکی از بخش‌های اصلی این تفاهم نامه آمده است زوجینی که برای طلاق به دادگاه‌های خانواده مراجعه می‌کنند باید قبل از اینکه حکمی از سوی قاضی صادر شود، به مراکز مشاوره بهزیستی ارجاع داده شوند تا فرایند لازم مشاوره‌ای و در صورت نیاز آموزشی برای افراد انجام شود.
ذکایی‌فر افزود: براین اساس سازمان بهزیستی نیز هم اکنون بسته‌ای اجرایی را با رویکرد پیشگیری تهیه و برای اجرا به سراسر کشور ابلاغ کرده است که در این بسته دو سیاست اصلی وجود دارد، نخست کاهش موارد طلاق و دیگری کاهش عوارض و پیامدهای ناشی از طلاق.
معاون مشاوره و خدمات روان شناختی سازمان بهزیستی تصریح کرد: این بسته برنامه شامل پیشگیری اولیه به منظور افزایش ارتقای سلامت روان و تحکیم بنیان خانواده، پیشگیری ثانویه به منظور سازش و حل تعارضات بین همسران و خانواده‌های متقاضی طلاق و بخش سوم نیز پیشگیری ثالثیه به منظور کاهش عوارض ناشی از طلاق است.
تمرکز بر مهارت‌های زندگی پیش از ازدواج
وی با بیان اینکه در پیشگیری اولیه این بسته برنامه آموزشی بر روی مهارت‌های زندگی پیش از ازدواج تمرکز شده است، گفت: این مقوله ویژه جوانانی است که در شرف ازدواج هستند و یا به تازگی ازدواج کرده‌اند و نهایتا یک تا پنج سال از زندگی مشترک این افراد می‌گذرد. در این بخش بر روی ارتباط موثر در زندگی زناشویی و حل تعارضات در زندگی زناشویی تاکید شده است.
معاون مشاوره و خدمات روان شناختی سازمان بهزیستی اضافه کرد: بخش دیگر نیز مربوط به ارائه خدمات مشاوره‌ای برای کسانی است که در شرف ازدواج هستند تا بتوانند تصمیم مناسب بگیرند و ازدواج مناسبی داشته باشند.
ذکایی‌فر با تاکید بر اینکه بخش پیشگیری ثانویه و ثالثیه نیز شامل ارائه خدمات مشاوره به زوجینی است که از طرف دادگاه‌های خانواده به مراکز مشاوره آموزش دیده ارجاع داده می‌شوند، بیان کرد: برخی زوجین بعد از چند جلسه مشاوره ممکن است روانشناس به این نتیجه برسد که این افراد باید طلاق بگیرند بنابراین باید به شکلی برنامه ریزی شود تا این افراد بعد از طلاق کمترین عوارض و پیامد را برای خود و کودکانشان باقی بگذارند.
لزوم کاهش عوارض بعد از طلاق
وی ادامه داد: بدین منظور ضمن ارائه برنامه‌های پیشگیری و ارائه آموزش‌های گروهی به منظور مدیریت هر چه بهتر زندگی و آماده سازی فرزندان برای ورود به شرایط جدید، سازمان موظف است از کسانی که طلاق گرفته‌اند و فاقد سرپرست و شغل مناسب هستند تا زمانی که توانمند شوند حمایت‌های لازم را در نظر بگیرد و یا از فرزندانی که به نظر دادگاه سرپرست موثری نخواهند داشت تا زمان تایید صلاحیت افراد از آن‌ها حمایت کند.
ذکایی‌فر خاطرنشان کرد: در کشور ما با توجه به آموز‌ه‌های دینی و پررنگ بودن اخلاقیات و معنویات باید مداخلات موثری صورت بگیرد تا هم آمار طلاق کاهش پیدا کند و هم شاهد کمترین عوارض پس از طلاق باشیم.

تدوین نقشه راه مشاوره با رویکرد اسلامی
معاون مشاوره و خدمات روان شناختی سازمان بهزیستی با اشاره به راه‌اندازی مراکز جدید مشاوره با رویکرد اسلامی در سراسر کشور، گفت: به منظور هم افزایی هر چه بیشتر در این حوزه به زودی همایشی مشترکی با مراکز مشاوره و حوزه‌های عملیه خواهیم داشت تا ضمن تببین نقشه راه این مقوله به بررسی اثربخش فعالیت‌ها و نحوه عملکرد خود بپردازیم.

captcha