به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین ابومحمد مرتضوی، رئیس دبیرخانه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور دانشجویان ایرانی خارج ازکشور، در مراسم افتتاحیه هشتمین گردهمایی این دانشجویان که صبح امروز، شنبه، یازدهم مردادماه برگزار شد، درباره جایگاه علم نافع از دید آیات و روایات سخنرانی کرد.
وی اظهار کرد: علم و عالم در همه ادوار تاریخ از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و حتی اگر عالم در جامعهای قرار گیرد که به آن بیتوجه باشند و اطرافیان آن انسانهای جاهلی باشند، باز هم آیندگان از افرادی که دارای فکر و اندیشه هستند به بزرگی و عظمت یاد میکنند.
این استاد دانشگاه شریف عنوان کرد: پوپر، اندیشمند غربی و صاحب کتاب «جامعه باز و دشمنان آن» میگوید بسیار پیش میآید که یک فیلسوف یا اندیشمندی در تنهایی زندگی میکند و نظری را بیان میکند و در تنهایی میمیرد و اطرافیان او در زمان حیاتش به سخنانش توجه نمیکنند و بعدها اندیشه او با استقبال مواجه میشود.
وی تصریح کرد: یکی از بزرگترین مشکلاتی که جهان اسلام امروز بدان دچار شده است نیز محصول اندیشهای بود که ابن تیمیه در قرن هفتم هجری آن را بیان کرد و در دوره حیاتش مورد استقبال قرار نگرفت اما بعدها اندیشههای انحرافی او توسط محمد بن عبدالوهاب، بازنگری شد و وهابیت را در جهان اسلام ایجاد کرد.
حجتالاسلام مرتضوی خاطرنشان کرد: امام علی(ع) در خطبه 152 نهجالبلاغه میفرمایند که کلید تمام خوبیها و نیکیها، علم و دانش است. البته در جای دیگر امام علی(ع) علم را به دو قسمت علم نافع و علم غیرنافع تقسیم میکنند و اخلاقیات را در دسته علوم نافع جای میدهند.
وی ابراز کرد: امروزه کمپانیهای بزرگ غربی علم دانشمندان را خریدند و حاصل آنها، کشتار وحشیانه زنان و کودکان غزه هستند؛ این دانشمندان مصداق این حدیث هستند که امام علی(ع) میفرماید چه بسیار دانشمندانی که علم آنها به حالشان سودی نکردند و با جهالت خود به هلاکت رسیدند.
رئیس دبیرخانه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور دانشجویان ایرانی خارج از کشور ضمن ارائه گزارشی یادآور شد: در هشتمین همایش دانشجویان ایرانی خارج از کشور، 109 نفر از 28 کشور دنیا شرکت کردند که از این تعداد 28 نفر آنها بانوان و بقیه را آقایان تشکیل میدهند. در این همایش برنامههای متنوعی طراحی شده است که طی 6 روز برگزار میشود.