کد خبر: 1435111
تاریخ انتشار : ۱۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۵
چهارشنبه؛

چهارمحال و بختیاری میزبان رئیس جمهور می‎شود

گروه سیاسی: استاندار چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه روز چهارشنبه، ۱۵ مرداد‌ این استان میزبان دولت تدبیر و امید می‎شود، افزود: تکمیل پروژه‌های نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی بالا در اولویت مطالبات استان از دولت قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، قاسم سلیمانی، استاندار چهارمحال و بختیاری امروز، 11 مرداد در جمع خبرنگاران در آستانه سفر رئیس جمهور به استان با بیان اینکه پروژه‌های نیمه تمام در اولویت قرار دارند، افزود: پروژه‌های نیمه تمام استان با تخصیص 100 درصدی اعتبار در سال 92 و 93‌ تکمیل می‌شوند.

سلیمانی با تأکید بر اهمیت اجرای پروژه‌های عمرانی از جمله پتروشیمی، راه‌آهن و پالایشگاه در رشد اقتصادی استان، اظهار کرد: با توجه به اینکه این پروژه‌ها برای عملیاتی شدن نیاز به اعتبارات کلان دارند و خزانه ملی توان پرداخت تمامی این هزینه‌ها را ندارد می‌طلبد دولت شرکت‎های خصوصی بزرگ را در تقبل اجرای این پروژه‎ها کمک کند.

به گفته وی لازم است در این راستا صندوق توسعه ملی نیز در راستای جذب سرمایه‌گذاران بخش دولتی، خصوصی و خارجی با مسئولان همکاری کند.

استاندار چهارمحال و بختیاری تکمیل پروژه راه‌آهن را تحولی عظیم در استان و کشور برشمرد و گفت: با احداث حمل و نقل ریلی استان، 490 کیلومتر فاصله استان‎های مرکزی به خوزستان کمتر می‌شود و باعث صرفه‌جوی در انرژی، هزینه‎ها و زمان می‎شود همچنین آمار تصادفات استان نیز کاهش می‌یابد.

وی تأکید کرد: می‌طلبد با وارد شدن بخش خصوصی و کمک دولت در تسهیل و تزریق ریالی به این بخش هرچه سریعتر این پروژه نیز تکمیل شود.

سلیمانی با اشاره به وضعیت اقتصادی استان در بخش تولید، صنایع و کشاورزی افزود: اکنون تنها 10 درصد کارگاه‎های استان فعال، 65 درصد با ظرفیت کمتر از حد خود  کار می‎کنند و 25 درصد هم تعطیل هستند.

وی اظهار کرد: کارگروهی با مدیریت معاون برنامه‌ریزی استانداری تشکیل شد که در آن 131 مورد از مشکلات این واحدها بررسی و توافق شد که این مشکلات با همکاری بانک‌ها و دستگاه‌های اجرایی مرتبط حل شود.

سلیمانی عدم تناسب منابع و مصارف در بانک‌ها را از مهم‎ترین علل مشکلات اقتصادی در سراسر کشور دانست و بیان کرد: از سال 91 بانک‌های عامل برای تزریق نقدینگی و سرمایه در گردش به مؤسسات، با مشکل مواجه شده است که امیدواریم راهکاری ملی برای این مشکلات ارائه شود.

وی به دستاوردهای سفرهای دولت احمدی نژاد به استان اشاره و اظهار کرد: در این چهار سفر هزار و 435  مصوبه انجام شد که برخی رسماً مصوبه هیئت دولت و برخی توافق دولت بود.

سلیمانی افزود: 10 هزار و700 میلیارد تومان برای این پروژه‎ها برآورد اعتبار شد که تنها دوهزار و‌ 400 میلیارد تومان آن  پرداخت شد به‌طوری که فقط  22درصد از اهداف این سفرها تحقق یافت.

به گفته وی تاکنون 50 درصد این پروژه‎ها به‌ثمر رسیده است که اکثر پروژه‌های ریز و خرد بودند اما بیشتر پروژه‌های بزرگ استان به‌علت کمبود اعتبارات راکد مانده‎اند.

وی اظهار کرد: از این تعداد پروژه که در سفرهای دولت گذشته در استان مطرح شد حدود ‌300 پروژه اصلاً رشدی نداشتند، 400 پروژه در دست اقدام و سایر پروژه‌ها نیز با دیون اقدام شده‌اند و حدود 237 میلیارد دلار اعتبار نیاز است تا تکمیل شوند.

captcha