حجتالاسلام حبیب مقدم، معاون آموزشی حوزههای علمیه آذربایجان غربی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، اظهار کرد: برای تحقق مطالبت رهبر معظم انقلاب در خصوص توسعه و ترویج آموزشهای قرآنی در کشور باید ابتدا برنامههای جامع و هدفمند تعریف و تدوین شود که بتواند اهداف بلندمدت و کوتاهمدت را پیگیری کند.
وی معتقد است استفاده از نظرات کارشناسی شده و تخصصی در تدوین برنامههای جامع است، گام بعدی در تحقق کیفیسازی فعالیتهای قرآنی است که باید مورد توجه طراحان امر قرار گیرد.
موازی کاری؛آسیب فعالیتهای قرآنی
حجتالاسلام مقدم موازیکاری را آسیب جدی فعالیتهای قرآنی دانست و گفت: متأسفانه در مقام حرف داعیهداران عرصه فعالیتهای فرهنگی بسیار است، این در حالی است که اثربخشی برنامهها در حوزه فرهنگی و قرآنی منوط به این است که متولیان منسجم با هم در این مسیر گام بردارند.
این مقام مسئول با اشاره به این مطلب که نباید فعالیتهای قرآنی را به گروه یا قشر خاصی از جامعه منحصر کرد، گفت: طراحی برنامههای این حوزه باید بهگونهای باشد که مقتضیات فرهنگی، اجتماعی، بومی و فکری هر منطقه در اجرای آن لحاظ شود.
وی اظهار کرد: آئیننامهای جامع در حال حاضر در حوزههای علمیه استان برای توسعه فعالیتهای قرآنی در دست تدوین است که امیدواریم پس از پایان مراحل کارشناسی بهزودی بهصورت عملیاتی اجرایی شود.
معاون آموزشی حوزههای علمیه آذربایجان غربی بیان کرد: در حال حاضر برنامههای منسجم مربوط به آموزشهای قرآنی بهصورت آزمایشی در مدارس حوزوی استان در رشته حفظ در حال اجرا است.