به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، سرهنگ نادر ادیبی، دبیر ستاد مرکزی راهیان نور، در نشست خبری راهیان نور شمالغرب طی امروز، 13 مردادماه با اشاره به مناسبتهایی که در رابطه با عملیاتها و شهادتها در مردادماه وجود دارد، اظهار کرد: راهیان نور محوریترین رویکرد حوزه فرهنگ است که مردم نیز با حضور مستمر خود در مناطق عملیاتی، اقبال خوبی نسبت به این جریان نشان دادهاند.
وی با بیان این مطلب افزود: مردم کشورمان برای به دست آوردن شناخت بیشتر نسبت به این رویکرد و دریافت الگوی مناسب در سبک زندگی و آشنایی با حوادث دفاع مقدس و نحوه پیروزی رزمندگان در عملیاتهای سخت و دشوار، به راهیان نور میروند تا از نزدیک با جغرافیای منطقه و سختیهای عملیاتها آشنا شوند.
سرهنگ ادیبی با اشاره به اینکه چنین استقبالی از حضور در مناطق عملیاتی وظیفه این ستاد را سنگینتر میکند، گفت: بر این اساس باید فضای راهیان نور را برای حضور مردم بیش از پیش آماده کنیم.
راهیان نور به عنوان محور فرهنگی کشور مطرح است
دبیر ستاد مرکزی راهیان نور در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: حضور رهبر معظم انقلاب طی ششم فروردین امسال در یادمان شهدای شرق کارون و جلسهای که با دستاندرکاران ستاد راهیان نور طی 26 اسفندماه گذشته داشتند نیز از نکاتی بود که باید به اهمیت دادن هر چه بیشتر به این جریان عظیم فرهنگی منجر شود.
وی با بیان اینکه حضور رهبر معظم انقلاب در مناطق عملیاتی جنوب نشان داد که راهیان نور به عنوان محور فرهنگی کشور مطرح است، ادامه داد: بیانات معظمله طی جلساتی که با مسئولان ستاد راهیان نور داشتند نیز بر مسئولیت ستاد میافزاید و باید به فرمایشات ایشان در این باره توجه بیشتر شود.
راهکاری برای غفلتزدایی از مناطق عملیاتی
سرهنگ ادیبی با تأکید بر اینکه باید مراقبت کنیم که فرهنگ دفاع مقدس به فراموشی و تحریف کشیده نشود، اظهار کرد: سفر اقشار مختلف جامعه به اردوهای راهیان نور و مناطق عملیاتی نیز راهکاری برای پرهیز از فراموشی این فرهنگ ارزشمند است.
وی به استفاده از راویانی که در دوران دفاع مقدس در جبههها حضور داشتند، اشاره کرد و گفت: اقداماتی نیز پیشبینی شده است که به تدریج برای استفاده عموم مردم ارائه میشود.
شناسنامهدار کردن یادمانها
سرهنگ ادیبی از تلاش دبیرخانه ستاد مرکزی راهیان نور برای تبیین بیانات رهبر معظم انقلاب با حضور دستاندرکاران این ستاد یاد کرد و افزود: در این راستا اقدام به شناسنامهدار کردن یادمانها و سازماندهی روایتگریها و تداوم سفرها میکنیم تا به سرعت هر چه بیشتر برنامهها و محورها در این راستا فراهم و آماده شود.
دبیر ستاد مرکزی راهیان نور با اشاره به اینکه تأکیدات رهبر معظم انقلاب درباره راهیان نور برکتی شد تا نگاه مقطعی حضور زائران و توجه به این مناطق از صورت مقطعی به صورت سالیانه درآید، گفت: درصدد هستیم این جریان را مدیریت کنیم تا خدمات مناسبی در حوزه یادمانها و اسکان زائران طی سال ارائه شود.
احیای راهیان نور غرب و شمالغرب طی سه سال گذشته
سرهنگ ادیبی در بخش دیگری از سخنانش به افزودن راهیان نور شمالغرب و غرب به جریان اعزام زائران به مناطق عملیاتی طی سه سال گذشته تاکنون اشاره و عنوان کرد: طی سومین سال حضور زائران در مناطق عملیاتی شمالغرب و غرب که طی سه سال گذشته احیاء شده است، تلاش میکنیم تا به تدریج به سطح مناسبی از حضور مردم در این مناطق برسیم.
نگاههای یادمانی جنوب در غرب و شمالغرب متفاوت است
وی با اشاره به توسعه زیرساختها و اقدامات فرهنگی در یادمانها گفت: در مناطق عملیاتی شمالغرب، نگاهها نسبت به یادمانهای مناطق عملیاتی جنوب متفاوت است؛ به این صورت که از حوزه یادمانی صرف جنوب در مناطق شمالغرب به روایت ایستگاهی توجه شده است.
سرهنگ ادیبی به تلاش برای بهرهگیری از راویان بومی در کردستان و آذربایجان غربی اشاره کرد و گفت: روایتگری بومیان منطقه در کاروانها و درباره حوادثی که در نتیجه حضور ضدانقلاب پیش آمد، از جمله برنامههایی است که در دست انجام داریم.
راهیان نور باید محور وحدت باشد
وی با بیان اینکه راهیان نور باید محور وحدت باشد، اظهار کرد: در حوزه بینالمللی نیز موضوعات را به صورت جدی، مستدل و متقن پیگیری میکنیم. برای مثالا شهر سردشت، تنها شهری در جهان است که همه افراد آن در اثر جنایات دشمنان شیمیایی شدهاند.
سرهنگ ادیبی گفت: کشورهای اروپایی و غربی سهم اصلی را در کمک به رژیم بعثی صدام و شهادت زنان و کودکان بیگناه سردشت داشتند و اکنون مردم غزه نیز با جنایات رژیم صیونیستی و حمایت استکبار به خاک و خون کشیده میشوند.
وی سردشت را از مستندات بارز جنایات دشمنان در ایران اسلامی برشمرد و افزود: در راستای استقبال مردم از راهیان نور باید بتوانیم بستر لازم را فراهم کنیم. در این راستا مشکلات زیرساختی در مناطق عملیاتی غرب، شمالغرب و جنوب وجود دارد که در مناطق جنوب کمتر از شمالغرب و غرب است.
پیشبینی 12 یادمان در مناطق آذربایجان غربی و کردستان
دبیر ستاد مرکزی راهیان نور با اشاره به اینکه درصدد فراهمآوری امکان حضور مردم در ایام تابستان در مناطق عملیاتی هستیم، گفت: 12 یادمان در مناطق عملیاتی آذربایجان غربی و کردستان پیشبینی شده است که هشت یادمان در کردستان و چهار یادمان در آذربایجان غربی است.
سرهنگ ادیبی از خدماتدهی ارتش، حوزه علمیه، جهاد سازندگی و ... در راهیان نور یاد کرد و افزود: در کمیتههای راهیان نور تدابیر لازم اندیشیده شده است. البته محدودیتی نیز برای حضور در یادمانهای مختلف وجود ندارد و مسئولان ستاد راهیان فقط نقش راهنما را در این باره دارند.
هماهنگی برای بازدید دانشآموزان در ایام سال تحصیلی به عمل آمده است
وی همچنین از آمادهسازی یادمانهای پاوه، بازیدراز، مرصاد و شهید شیروزی برای بازدید مردم خبر داد و گفت: اردوهای دانشجویی هم میتوانند در ایام سال تحصیلی از این فضا استفاده کنند. همچنین طبق هماهنگیهایی که میان قرارگاه مرکزی سپاه، سپاه پاسداران و بسیج صورت گرفته است، شرایط برای بازدید دانشآموزان از مناطق عملیاتی غرب و شمالغرب فراهم شده است.
سرهنگ ادیبی بازدید خانواده شهدا را از جمله برنامهها و اقدامات جدید این ستاد عنوان کرد و یادآور شد: یک روستا در آذربایجان غربی وجود دارد که بیش از 200 شهید تقدیم انقلاب کرده است.
تهیه اطلس و مستند یادمانها
وی به بیانات رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: رهبری تأکید کردند که شناسنامه مناطق عملیاتی تهیه شود و اکنون این اقدام در دست انجام است و برای مناطق شمالغرب و غرب، اطلس و مستند یادمانها در حال تهیه و تدوین است.
سرهنگ ادیبی همچنین از تهیه کتاب فرمایشات رهبر معظم انقلاب درباره راهیان نور یاد کرد که به زودی منتشر و میشود و در اختیار زائران قرار خواهد گرفت. همچنین نشریه ویژه شمالغرب نیز در دست تهیه است.
ثبتنامه خودروهای شخصی در سامانه راهیان نور
وی با اشاره به خودروهایی که به صورت شخصی در منطقه حضور مییابند، اظهار کرد: این افراد میتوانند در سامانه در نظر گرفته شده در سایت راهیان نور ثبتنامه کنند و از خدمات اسکان، تغذیه و ... بهره ببرند.
سرهنگ ادیبی از طرح مصباح یاد کرد و گفت: زائران با خدمات وزارت اقتصاد و دارایی بیمه میشوند. همچنین در طرح جهاد رسانه شهید رهبر نیز خدماترسانی و ساماندهی حضور خبرنگاران در مناطق عملیاتی در نظر گرفته شد.
بازدید 4 میلیون زائر در سال گذشته
وی همچنین به ارائه آمار حضور زائران در منا طق عملیاتی پرداخت و گفت: سال گذشته چهار میلیون نفر از مناطق عملیاتی بازدید کردند که 76 درصد آنان را جوانان 15 تا 35 سال تشکیل میدادند.
سرهنگ ادیبی چنین رویکردی را بینظیر عنوان کرد و یادآور شد: حضور جوانان در این سن و سال و از اقشار مختلف و با سطح تحصیلات کارشناسی و حوزوی در مناطق عملیاتی به صورت داوطلبانه نشاندهنده آن است که در نتیجه تربیت نظام جمهوری اسلامی و رهبر معظم انقلاب، جوانان این کشور به مبانی انقلاب توجه ویژه دارند.
تشکیل قرارگاه راهیان نور جهاد سازندگی
وی این تغییر اعتقادی نسل حاضر نسبت به این جریان فرهنگی را باشکوه دانست و گفت: همچنین با تصویب شورای سیاستگذاری ستاد مرکزی راهیان نور طی ماه گذشته، قرارگاه راهیان نور جهاد سازندگی تشکیل شد که از ارکان مهم اقدامات فرهنگی در حوزه دفاع مقدس است.
سرهنگ ادیبی تشکیل این قرارگاه را اقدامی برای ارتباط میان جهاد سازندگی و مهندسی جنگ جهادی با نسل جوان برشمرد.