به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان، مشاور نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در نشستی که با موضوع «راهبردهای تربیت دینی» در سومین روز از اردوی معرفتی ــ فرهنگی «حیات طیبه» ویژه دانشجو معلمان نخبه و فعال فرهنگی در پردیس شهید بهشتی مشهد برگزار شد، فلسفه تربیت دینی را پیروی از دستورات دینی ذکر کرد و گفت: محور فعالیتهای دینی بر کنترل تمایلات است و اگر انسان بتواند گرایشات پست خود را کنترل کند، گرایشات برتر او پرورش یافته و میتواند به فردی رشدیافته تبدیل شود.
وی با بیان اینکه اگر تربیت فرزندان مطابق با دستورات و موازین دینی باشد محصول آن فردی خودساخته خواهد بود، افزود: اگر بتوانیم استعدادها را شکوفا کنیم همگی توانایی دانشمند شدن را خواهیم داشت و علت اصلی بیحوصله و بیانگیزه شدن نوجوانان، معطوف کردن انگیزهها و علایق به موارد دیگر است.
پناهیان، با بیان اینکه مبارزه با هوای نفس باید از سنین 7 تا 14 سالگی صورت گیرد، عنوان کرد: اگر مبارزه با نفس از سنین کودکی آغاز شود، کودک میتواند به فردی خودساخته تبدیل شود و مخالف تمایلات خود رفتار کند.
این استاد حوزه و دانشگاه، تأکید کرد: فلسفه زندگی در این دنیا رنج کشیدن است، خدای متعال در این رابطه میفرماید «ما انسان را در رنج آفریدهایم و انسان در تلاشی توأم با رنج به سوی خدا باز خواهد گشت». یکی از وظایف معلمان این است که به کودک آموزش دهند، چگونه با رنجها و مشکلات زندگی مقابله کنند و به فردی خود ساخته تبدیل شوند.
پناهیان در بخش دیگری از سخنان خود، به مفهوم تربیت پرداخت و عنوان کرد: واژه تربیت در تعالیم دینی زیاد به کار گرفته نشده و موارد اندکی از روایت و حدیث وجود دارد که به این واژه پرداخته است و علت آن نیز وجود رابطه جبری و اجباری است که بین مربی و متربی وجود دارد.
وی با بیان اینکه در مقابل واژه هدایت بهدلیل اینکه مصادیقی از جبر و اجبار در آن وجود ندارد، در متون دینی به وفور دیده میشود، تأکید کرد: هدایت یک رابطه توأم با کرامت انسانی دارد و نقش انبیاء و معلمان در جامعه هدایت بشریت است.
مشاور نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها تصریح کرد: هر یک از ما در طول زندگی اهدافی برای خود ترسیم میکنیم که سعی داریم، کوتاهترین و کمهزینهترین راه را برای پیمودن این مسیر انتخاب کنیم.
پناهیان با اشاره به اینکه وظیفه معلمان این است که استعدادهای بالفعل و هم بالقوه دانشآموزان را شکوفا کنند، گفت: اگر شکوفایی استعدادها در رأس اهداف قرار گیرد، همه استعدادها شکوفا خواهد شد و انسان در زندگی به تعادل خواهد رسید.
وی تصریح کرد: برای رسیدن به این هدف، انسان باید انعطافپذیر بوده و برای خود در زندگی اهداف متعددی را در نظر بگیرد و از میان این اهداف بهترین گزینهها را انتخاب کند.
همچنین، اردوی حیات طیبه ویِژه دانشجو معلمان نخبه و فعال فرهنگی دانشگاه فرهنگیان که از 11 مردادماه در مشهد مقدس در حال برگزاری است در سومین روز خود با برگزاری کارگاههای آموزش و کرسیهای آزاداندیشی ادامه خواهد یافت.
یادآور میشود، دوره حیات طیبه ویژه دانشجو معلمان آقایان نخبه و فعال فرهنگی نیز اواخر ماه جاری در مشهد مقدس برگزار خواهد شد.