کد خبر: 1435928
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۱۵
رئیس جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی عنوان کرد:

رفع دغدغه‎های رهبر معظم انقلاب؛ هدف اصلی جهاد دانشگاهی

گروه اجتماعی: قراچورلو نیازسنجی جامعه اسلامی از فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی و رفع دغدغه‎های ایشان را هدف اصلی و اولویت برنامه‌های جهاد دانشگاهی عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان شرقی، نجف قراچورلو، رئیس جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی امروز، 13 مرداد در دیدار با آیت‌الله مجتهد شبستری، نماینده ولی فقیه دراستان که به‌مناسبت 16 مرداد، سالروز تأسیس جهاد دانشگاهی تشکیل یافت، رویکرد اخیر جهاد دانشگاهی را نیازمحور و مسئله‌محور دانست و اظهار کرد: در این راستا نیازسنجی جامعه اسلامی از فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی و رفع دغدغه‎های ایشان هدف اصلی و اولویت برنامه‌های جهاد دانشگاهی است.
وی ادامه داد: حتی بعد از دیدار جهادگران با معظم له و دریافت رهنمودها و ارشادات از طرف ایشان، برنامه سه ساله جهاد دانشگاهی که تنظیم و آماده شده بود، مورد بازنگری دوباره قرار گرفت تا به منویات رهبری نزدیکتر باشد.
قراچورلو با بیان اینکه در حوزه فرهنگی 27 محور با 63 برنامه برای پاسخگویی به نیازها و معضلات فرهنگی استان پیش‌بینی شده است، گفت: مهندسی فرهنگی، رویکرد اصلی جهاد دانشگاهی در حوزه فرهنگی بوده و تلاش می‌شود که با این ابزار مهم گامی اساسی در راستای حل مشکلات و آسیب‎های فرهنگی موجود در استان برداشته شود و با پر‌کردن اوقات فراغت جوانان و جهت‌دهی به شور و نشاط جوانان در مسیر اسلامی، دغدغه رهبر معظم انقلاب را نیز در این مورد برطرف کنیم.
وی همچنین ارتقای جهاد دانشگاهی واحد استان به سازمان را از جمله برنامه‌های اصلی این نهاد برشمرد و افزود: لازمه نیل به این مهم قطعی کردن موافقت اصولی پژوهشکده توسعه و برنامه‌‎ریزی جهاد دانشگاهی استان است که البته این امر شرط لازم برای ارتقا‌ یافتن به سازمان بوده و برای تحقق کامل آن نیازمند یاری مسئولان استانی هستیم.
رئیس جهاد دانشگاهی استان از طراحی دو مرکز رشد در راستای رفع نیازهای علمی استان توسط این نهاد خبر داد و گفت: در تلاشیم این مراکز رشد به‌عنوان پلی میان دانشگاه و صنعت عمل کرده و در جهت تبدیل واحد استانی جهاد دانشگاهی به سازمان مؤثر باشد.
وی ادامه داد: دو رشته جدید در مقطع کارشناسی ارشد در مرکز علمی ـ کابردی جهاد دانشگاهی استان ایجاد شده و از مهر یا بهمن ‌سال جاری ‌دانشجو می‌پذیرد که این رشته‌ها در راستای رفع نیازهای موجود کشور در پژوهش‌ و تحقق جهاد علمی مدنظر رهبری است.
قراچورلو عنوان رشته‌های جدید را «مهندسی فناور ارشد طراحی و ساخت نیروگاه‎های هیبریدی» و «مهندسی فناور ارشد ربات‌های عیب‌یاب زیرسطح آبی» دانست و گفت: جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی برای نخستین بار در سطح کشور موفق به طراحی و ساخت نیروگاه‎های هیبریدی شده که اولین نمونه آن نیز هم‎اکنون در جزیره خارک نصب شده است.
وی افزود: ربات‎های عیب‌یاب زیر سطح آبی در کشور وجود ندارد و شرکت نفت با هزینه‎های کلان این ربات‎ها را از سایر کشورها اجاره می‎کند و ایجاد این رشته در راستای رفع این نیاز کشور و دستیابی به تکنولوژی ساخت ربات‌های مذکور است.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی استان اظهار کرد: در حوزه آموزش‌های مجازی، جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی در سطح کشور به‌عنوان قطب بوده و خدمات آموزش مجازی مورد نیاز جهاد دانشگاهی‎های کشور را ارائه می‌دهد و تا‌کنون حدود 25 هزار نفر از 15 استان کشور از زمینه آموزش‎های مجازی ما استفاده کرده‌‎اند.
وی به طراحی و ساخت دستگاه «هات تب» توسط جهادگران دانشگاهی استان نیز اشاره کرد‌ و گفت: دستگاه‎‌های «هات تب» موجود در کشور که مورد نیاز شرکت گاز می‎باشد ساخت کشورهای آمریکا و اسپانیا بوده که پژوهشگران ما نقشه‌‎های اجرایی آن را آماده کرده و با توجه به پیشرفت طرح، شرکت گاز نمونه دوم را نیز سفارش داده است.
وی به فعالیت‎های جهاد دانشگاهی استان در حوزه پزشکی نیز اشاره کرد و گفت: کیفیت خدمات ارائه شده و درصد موفقیت در مرکز درمان ناباروری آذربایجان در حد پژوهشکده رویان و سایر مراکز درمان ناباروری موجود در کشور است.
رئیس جهاددانشگاهی استان رویکرد جدید حوزه پزشکی جهاددانشگاهی استان را فعالیت در زمینه سلول‌های بنیادی و رفع مشکل درمان ناباروری با استفاده از تکنولوژی‎‌های نوین عنوان کرد و گفت: پژوهشگران ما در حال فعالیت بر روی پروژه‎ای هستند که بتواند با استفاده از سلول‎های بنیادی پیازچه مو، مشکل ناباروری زوج‌ها را حل کنند که در صورت اتمام پروژه، تحولی شگرف در دنیا ایجاد می‌شود.
وی همچنین از حضور جهاد دانشگاهی در اغلب کارگروه‎های اجرایی استان خبر داد و گفت: مدیریت کارگروه انرژی‌های نو استان برعهده جهاد دانشگاهی گذاشته شده است.
قراچورلو از تأمین برق موردنیاز عشایر استان با سلول‎های خورشیدی توسط جهاد دانشگاهی خبر داد و گفت: تأمین روشنایی مناطق عشایرنشین همواره با مشکل مواجه بوده و عشایر حتی برای شارژ موبایل خود نیز مجبور بودند مسافت‎های طولانی را طی کنند که پژوهشگران ما با مناسب‎ترین قیمت توانستند برق مورد نیاز آنها را با استفاده از انرژی خورشیدی تأمین کنند.

captcha