مهدی صرامی، رئیس مجمع فرا، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به روند قبح شکنی در فضای مجازی اظهار کرد: روند قبح شکنی در برخی از رسانههای خارجی و به شکل مشخص در برخی از شبکههای اجتماعی آمریکایی، به مدل و روح آن شبکهها مربوط میشود، از این حیث که نوعی از ارتباطات را این گونه از شبکهها گسترش میدهند و تقویت می کنند.
وی ادامه داد: قبح شکنی به معنی مقابله با مقدسات اسلامی بخشی از منافع مدیران شبکههای اجتماعی همچون فیس بوک است؛ در نتیجه به این گونه از رفتارها با شیوههای فنی امکاناتی را میدهد که به شکل کاملا تبعیضآمیزی انجام شود و این هم به کرات توسط فعالان مختلف مورد تأیید قرار گرفته است.
رئیس مجمع فرا تصریح کرد: در مقابل کسانی که قصد مقابله با نهادهای صهیونیستی را داشتهاند، به کرات دیده شده که حسابهای کاربریشان مسدود و محدود شده است و لذا همه اینها نشان میدهد که این مدیران به شکل تبعیضآمیز و بر اساس منافع خودشان، روابط را در شبکه اجتماعی خودشان مدیریت و کنترل میکنند.
تقدسزدایی کار چندان سختی نیست
وی بیان کرد: در دنیایی که هستیم قبح شکنی و تقدس زدایی و مقابله با مقدسات هم به مراتب کار سختی نیست و عملا این فضا و امکانات توسط چنین افرادی مورد سوء استفاده قرار میگیرد و بعضا هم خیلی شفاف است که با چه انگیزههایی این کارها را انجام میدهند و معمولا افراد سرخورده یا افرادی که به محافلی در خارج از کشور ارتباط دارند، این جریانات را مدیریت میکنند.
صرامی اظهار کرد: نیاز است که وزارت ارتباطات در این زمینه فعالتر ظاهر شود ومصوبات یا دستورات قضایی در جهت برخورد با چنین پدیدهای را به درستی و به شکل کامل اجرا کند.
وی ادامه داد: از طرف دیگر لازم است پلیس فتا با هدف حمایت از حریم شخصی و حریم عمومی افراد، به صورت جدی این افراد را رهگیری کنند و با کسانی که به شکل سازماندهی شده این اقدامات را انجام میدهند، برخورد قانونی داشته باشند و سبب بازدارندگی شوند.
رئیس مجمع فرا تصریح کرد: متأسفانه مدتی است که به نظر میرسد اهتمام کافی در این خصوص نهادهایی همچون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نداشتهاند و چنین پدیدههایی به شکل سازماندهی شده به فعالیت مشغول هستند.
وی بیان کرد: فضای مجازی فرصتی را برای سوء استفادهگران فراهم کرده است تا مأموریتهای خاصی را در آن پی بگیرند و به صورت سازماندهی شده به تقدس زدایی بپردازند و مسئولان باید فعالتر در این زمینه ظاهر شوند.
تخریب مقدساتمان همچنان ادامه دارد
صرامی با اشاره به تخریب برخی از شخصیتهایی همچون لقمان در فضای مجازی اظهار کرد: با توجه به ذات شیطانی فرهنگ غرب و از آنجا که این ابزارها متعلق به همان فرهنگ است، توسط مدیران غربی مدیریت میشوند و در جهت تقدسزدایی مأموریتهایی دارند که آنها را پیگیری میکنند.
وی یادآور شد: راهکارش این است که ما شبکه اجتماعی بومی مبتنی بر تقویت روابط صحیح انسانی و الگویی که اسلام به ما معرفی کرده است را داشته باشیم و آن را ترویج دهیم. در این زمینه دو وزارتخانه مربوطه باید پیش از پیش فعال ظاهر شوند و کار را به شکل جدی دنبال کنند.
معاون سابق مرکز رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: متأسفانه با وجود سرعت بسیار زیاد فناوریهای مربوط به فضای مجازی، وزارت فرهنگ و وزارت ارتباطات در این چند ماه اخیر اهتمام کافی نداشتهاند و زمانی که این اهتمام نباشد، قاعدتا با سرعتی که رقبای خارجی دارند عرصه اجتماعی ما را تحت تأثیر قرار میدهند و چنین تبعاتی را شاهد خواهیم بود.
وی بیان کرد: اگر اهتمام از سوی وزارتخانه مربوطه نباشد قطعا بستری برای سوءاستفاده گران ایجاد میشوند که قصد دارند در این فضا فرهنگ شیطانی غرب را ترویج دهند و به قبح شکنی شخصیتها و مقدساتمان بپردازند. قطعا آنها به نتیجه نخواهند رسید چرا که دستگاههای مربوطه وظایف قانونی خود را انجام خواهند داد.