به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) به نقل از خبرگزاری نون، «عباس الأمیر»، تحلیلگر و پژوهشگر برجسته عراقی طی مقالهای با عنوان «ماذا لو لم یفتی المرجع الآعلى بالجهاد الکفائی»(چه میشد اگر فتوای جهاد کفایی آیتالله سیستانی نبود) به تحلیل فتوای جهاد کفایی اخیر آیتالله سیستانی پرداخته است.
جهاد کفائی یک اصطلاح جدیدی است که با فتوای مشهور آیتالله العظمی سیستانی در ماه شعبان امسال برای مقابله با جریان داعش بیشتر شناخته شد، براساس این فتوا بر تمام عراقیها واجب است در مقابل تروریستهای متجاوز حمل سلاح کنند و آیتالله سیستانی این را یک واجب کفایی بر تمام عراقیها برشمرد؛ یعنی اینکه اگر کسی توانایی مقابله با متجاوزان را دارد باید به این فتوا عمل کند.
پرسشی که اینجا مطرح میشود این است که اگر این فتوا داده نمیشد، چه اتفاقی میافتاد؟ جواب این پرسش پس از مشاهده جنایتهای تروریستهای داعش در مناطق غصبشده توسط آنان آسان شد، بهویژه در شهر موصل و سختیهایی که ساکنان این منطقه از آن رنج میبرند، چراکه این تروریستها میان مسلمان و غیرمسلمان در حکمهایی که صادر میکنند، تفاوتی قائل نمیشوند.
اگر فتوای مرجعیت دینی عراق نبود، گروه موسوم به داعش دامنه نفوذ خود را بر مناطق زیادی از عراق ادامه میداد و روحیه ارتش متزلزل میشد، و این گروه تکفیری میتوانستند به بغداد، پایتخت عراق برسند که این مسئله بسیار خطرناک است، زیرا علاوه بر فروپاشی حکومت مرکزی، مشکلات زیادی گریبانگر مردم پایتخت و مقدسات آنان میشد.
در بغداد مرقد مطهر دو امام شیعه و همچنین آرامگاه «ابو حنیفه» پیشوای اکثریت اهل تسنن وجود دارد؛ این در حالی است که تروریستها میان مقدسات مسلمانان هیچ فرقی نمیگذارند و بعید نیست قبل از اینکه شروع به تخریب اماکن مقدس بغداد کنند، ابتدا آرامگاه ابوحنیفه را تخریب کنند، اما چیزی که مانع همه اینها شد فتوای جهاد کفایی آیتالله سیستانی بود که در راستای حفظ جان، شرف و مقدسات عراقیها صادر شد.
این فتوا نتیجه ثمربخشی داشت، بهویژه اینکه مرجعیت دینی عراق در این فتوا فرقه و طایفه خاصی را مورد خطاب قرار نداد، بلکه تمام شهروندان عراقی را به جهاد خواند و به همین دلیل است که این فتوا پاسخ سریعی از سوی همگان دریافت کرد.
این فتوا باعث شد که حتی مسیحیان و صائبیها نیز گروههایی را تشکیل دادند تا از جان و شرفشان حفاظت کنند و مسلمانان شیعه و سنی نیز در یک صف واحد و امروز در برخی مناطق به صورت مشترک در حال مبارزه با داعشیها هستند.
به همت این داوطلبان و عشایر غیور بسیاری از مناطق مانند «الضلوعیه» و برخی از مناطق استان «صلاحالدین» از چنگال تروریستها آزاد شد و تلاشها همچنان برای آزادی مناطقی که تروریستها آنها را تصاحب کرده ادامه دارد.