کد خبر: 1437894
تاریخ انتشار : ۱۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۳
امیرنیا مطرح کرد:

تلاش برای دوسالانه شدن جشنواره آیات/ برگزاری هفته‌های قرآنی در استان‌ها

گروه فعالیت‌های قرآنی: مدیر کل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد با اشاره به لزوم بازنگری در آئین‌نامه جشنواره قرآنی آیات از برگزاری آن به صورت هر دو سال یکبار خبر داد و گفت: در کنار برگزاری جشنواره آیات در استا‌ن‌ها، هفته‌های قرآنی نیز برپا خواهد شد.

اصغر امیرنیا، مدیر کل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در مورد جشنواره قرآنی آیات و بازنگری‌هایی که قرار است در این جشنواره صورت بگیرد، گفت: بیشتر سعی شده است این بازنگری‌ها به گونه‌های باشد که میزان تأثیرگذاری جشنواره را تحت تأثیر قرار دهد.

شباهت رشته‌های جشنواره آیات با سایر جشنواره‌ها
وی افزود: شبیه همه رشته‌هایی که این جشنواره برگزار می‌کند در معاونت‌هایی همچون هنری، فرهنگی، مطبوعاتی و .. داریم بنابراین باید نگاهی به آئین‌نامه این جشنواره صورت بگیرد که اگر جنبه ملی دارد، قطعاً در سطح ملی برگزار شود و اساتید حضور پررنگی داشته باشند نه اینکه یک تعداد از اساتید خاص و یا عده‌ای از دانشجویان آثار خود را در آن ارائه دهند. 
مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه برخی کارکردهای این جشنواره شباهتی به کارهای دانشجویی داشته است، تصریح کرد: اگر قرار است سطح جشنواره بالا رود و آثار گنجینه‌ای در آن حضور داشته باشد باید حد و اندازه‌اش با نام مبارک قرآن همخوانی داشته باشد.
امیرنیا با بیان اینکه آیین‌نامه این جشنواره در حال طراحی و بازنگری است، اظهار کرد: در حال طراحی آیین‌نامه‌های جدید هستیم و خروجی کار چیزی شبیه جشنواره‌های دوسالانه‌ای خواهد بود که هر دو سال یک بار برگزار خواهد شد و نیازی نخواهد بود که برای بیلان کار هر سال جشنواره‌هایی این چنین را برگزار کنیم. یعنی به صورت گردشی هر دو سال یک بار برخی از جشنواره‌ها را برگزار خواهیم کرد.

وی یادآور شد: برگزاری جشنواره‌ها با چنین رویکردی ارتقاء سطح کیفی جشنواره‌ها را به دنبال خواهد داشت. علاوه بر این سعی خواهیم کرد تا رشته‌های جشنواره آیات که هر استان رشته‌ای خاص را برگزار می‌کند به صورت چرخشی اجرا شود، یعنی اگر یک استان امسال جشنواره خوشنویسی را اجرا کرد در دوره بعد رشته دیگری را برگزار کند.
مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: این رویکرد باعث خواهد شد تا در همه عرصه‌ها بسترسازی و فعال شود و از اجرای تک بعدی رشته‌ها دور خواهیم شد. اگر جشنواره به این صورت برگزار شود می‌توان گفت در اجرای آن موفق بوده‌ایم وگرنه خروجی آن تنها یک بیلان کار بوده‌ است. کاری که توسط دوستان شروع شده بود به دلیل این که به بلوغ نرسید دچار این بازنگری شده است.
امیرنیا گفت: این بازنگری با حضور خود استان‌هایی که برگزارکننده‌ بوده‌اند صورت می‌گیرد. چند نفر را به عنوان کارگروه‌ جشنواره‌ها انتخاب کرده‌ایم تا در جلسات حضور یابند تا در مورد برنامه‌های عملیاتی، مشکلاتی که وجود داشته است و آسیب‌هایی که با آن روبرو بوده‌اند بحث و تبادل نظر شود تا در قالب آن طرح جدید ارائه و بر اساس آن اقدام خواهد شد.

رونمایی از آیین نامه جدید تا پایان شهریور
وی افزود: امیدوارم تا آخر شهریورماه آیین‌نامه نهایی جشنواره قرآنی آیات بازنگری شده باشد. با توجه به اینکه هر جشنواره تقریباً شش تا هفت ماه نیاز به زمان برای عملیاتی شدن دارد، بر همین اساس امسال تعداد کمی از جشنواره‌ها را برگزار خواهیم کرد و این امکان که جشنواره آیات را امسال به صورت کامل اجرا کنیم، نخواهیم داشت. جشنواره امسال را در 10 استان برگزار خواهیم کرد و در کنار آن هفته‌های قرآنی را در استان‌ها برگزار خواهیم کرد.

داشتن برنامه برای محدودیت‌های بودجه‌ای
مدیرکل تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد در مورد محدودیت‌های بودجه‌ای و آسیبی که ممکن است این محدودیت‌ها بر فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی داشته باشد، گفت: محدودیت‌های اعتباری را می‌توان از طرقی برطرف کرد، به عنوان مثال اگر معاونت‌ها که وظیفه انجام فعالیت‌ها را دارند، بیایند یک سری فعالیت‌ها را با موضوع قرآن انجام دهند بسیار مطلوب خواهد بود.
امیرنیا افزود: برای اینکه این محدودیت‌ها آسیب‌زا نباشد سعی خواهیم داشت تا از امکانات معاونت‌های دیگر نیز استفاده کنیم، اما با توجه به اینکه همه نظام ما بر پایه قرآن و عترت است، نگاه این گونه به قرآن از نظر اعتباری و مالی زیبنده قرآن و نظام نیست، بهترین کار این است که به مؤسسات قرآن اعتماد شود و بر اساس آن مطالبه داشته باشند، همچنین همه دستگاه‌ها نیز مکلف باشند که همه نهادهای عمومی و دولتی در این زمینه قدم بردارند.
وی در پایان اظهار کرد: دولت و مجلس این آمادگی را دارند. با راه‌اندازی معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد تا حدودی جبران کم‌کاری ها در این زمینه را با تأمین اعتبار و فعال کردن در همه عرصه‌ها و بخش‌ها و برای تحقق منویات مقام معظم رهبری انجام شود.

captcha