حجتالاسلام محمد عبداللهیان، مدیرعامل مؤسسه معارف اسلامی امام رضا(ع)، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به آفتهای جوامع دینی اظهار کرد: یکی از آفتهای جوامع دینی آمادگی پذیرش خرافات در کشور است. افرادی از ناآگاهی مردم استفاده میکنند و زمینه خرافات را در جوامع نشر میدهند.
وی افزود: پیامبراعظم(ص) و ائمه اطهار(ع) به شدت با مسائل غیردینی و پذیرش خرافات مبارزه میکردند و مانع از آن میشدند چرا که خرافات از گذشته در میان مردم ترویج داشته است.
مدیرعامل مؤسسه معارف اسلامی امام رضا(ع) تصریح کرد: در جوامعی که جلوی خرافات گرفته میشود، نشاندهنده آن است که دینداری و خداپرستی و آخرت در میان مردم تبلیغ میشود اما زمانی که این آگاهی در میان مردم کمتر شود، آن جامعه آمادگی بسیاری برای ترویج و رشد خرافه دارد.
مقابله با خرافه از گذشته مرسوم بوده است
وی بیان کرد: عالمان، آگاهان و دانشمندان علاوه بر رسالت احکام، رسالت دیگری بر دوش دارند که میتوان به مقابله با خرافه اشاره کرد. در قدیمالایام در کتابهای موجود در زیارتگاهها و امامزادگان متنهایی قابل مشاهده بود مبنی براینکه خواب امام رضا(ع) را دیدهاند و ایشان تأکید بسیاری بر حجاب دارند و اگر 10 مرتبه این متن را بنویسند، حاجت روا خواهند شد. در آن دوره عالمان زمانی که متنها را مشاهده میکردند، روی آن را خط میکشیدند، امروزه این گونه از خرافات به شکل دیگری جلوهگری میکنند و افراد باید خردمندانه در مقابل این مباحث بایستند تا این پیامهای غیراصولی در میان مردم منتشر نشود.
صیانت از دین ارحجتر از تبلیغ آن است
حجتالاسلام والمسلمین عبداللهیان اظهار کرد: یکی از مشکلات تبلیغی و رسانهای در مطبوعات یا حتی در صداوسیما این است که مسائل غیرعلمی و غیراصولی را رواج میدهند و آن اندازه که به فکر تبلیغ دین هستند، به فکر صیانت از آن نیستند.
وی بیان کرد: ما باید به فکر دوری مردم از خرافات و افزایش آگاهی آنها از مسائل دینی باشیم. اگر مداح و مبلغی به ترویج خرافه پرداخت باید آن را نقد کنیم و مانع از اشتباهش شویم.
مدیرعامل مؤسسه معارف اسلامی امام رضا(ع) با اشاره به نشر مطالبی در راستای اهانت به اعتقادات کشور و مقدسات گفت: فضای مجازی نسخه دوم فضای حقیقی است. اگر در فضای حقیقی، فضای نقد، بررسی، آزادی به معنای واقعی داشته باشیم و اگر حال و هوای فضای حقیقی پاک باشد و تربیت صحیح اسلامی را مدنظر قرار دهیم، قطعا انعکاس این فضا را در فضای مجازی شاهد خواهیم بود.
تأثیرگذاری دنیای مجازی در فضای سالم رخ میدهد
وی ادامه داد: اگر در فضای حقیقی، فضای دروغ، تقلب، چاپلوسی یا خفقان داشته باشیم، همین ناسالم بودن در فضای مجازی منعکس خواهد بود. زمانی میتوانیم در فضای مجازی تأثیرگذاری واقعی داشته باشیم که فضای سالمی را ایجاد کنیم.
عبداللهیان اظهار کرد: فضای امروز دنیای مجازی، هشداری برای رهبران دینی و رهبران مذهبی جامعه است که آنها این احساس خطر را بکنند چراکه بنیانهای اساسی جامعه متزلزل شده و چارهای جز ترمیم مسائل اخلاقی در جامعه نداریم درغیراین صورت این خطر به نوعی خود را در فضای مجازی نشان خواهد داد.
وی بیان کرد: اگر در فضای مجازی شاهد پیامهای نامناسبی هستیم به نوعی که این پیامها اهانت به معصومین و شخصیتهای قرآنیمان است، باید با آنها مقابله کنیم البته این مقابله کردن نباید به صورت مسقتیم باشد چراکه باید چنین مسائلی را از جایی دیگر واکسینه کنیم. در واقع مبارزه با چنین پیامهایی در فضای مجازی به نوعی مبارزه با معلول است.