کد خبر: 1438886
تاریخ انتشار : ۲۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۹
فلاحت‌پیشه تشریح کرد:

راهبرد«تطویل بحران» در عراق از سوی آمریکا و امتیازات آن برای ایالات متحده

گروه سیاسی: به اعتقاد فلاحت‌پیشه آمریکا در عراق راهبرد تطویل بحران را در پیش گرفته که این راهبرد امتیازاتی برایش به همراه خواهد داشت.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، کارشناس مسائل سیاسی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به ورود نظامی آمریکا به عراق به منظور مقابله با داعش گفت: با توجه به حضور از راه دوری که ایالات متحده در عراق دارد، امروز آمریکا در عراق راهبرد مبتنی بر ثبات را دنبال نمی‌کند و بر این اساس تشدید بحران عراق را در دستور کار خود قرار داده است.
وی اظهار کرد: داعش تاکنون به صورت مستمر یا غیر مستمر در 50 درصد خاک عراق حضور دارد و در حالی که آمریکا آن را تهدیدی برای خود می‌داند، تنها بخشی از مواضع داعش را مورد هدف قرار داده است، در صورتی که اقدام نظامی و مقابله با داعش از ابتدای حمله به عراق راحت‌تر از شرایط کنونی بود.
این تحلیل‌گر مسائل بین‌المللی افزود: اگر آمریکا به واقع درصدد مقابله با داعش بود، می‌توانست از طریق هم‌پیمانان منطقه‌ای خود به راحتی علیه داعش اقدام نظامی صورت دهد؛ در حالی‌که امروز گردش مالی، تجهیزات نظامی و فرماندهی داعش از سوی کشورهایی است که با آمریکا موافقتنامه امنیتی و مقابله تروریستی امضا کرده‌اند؛ در این صورت آمریکا می‌توانست خواستار اجرای این موافقتنامه از سوی کشورهای همپیمانش شود و به راحتی شریان‌های مدیریتی، مالی و تجهیزاتی داعش را از بین ببرد.
فلاحت‌پیشه اظهار کرد: امروز شاهد هستیم که به صورت مشکوکی این اجازه به داعش داده شده که نیمی از عراق را تحت کنترل یا نفود خود قرار دهد و آمریکا که با شعار مقابله با داعش وارد خاک عراق شده تنها در بخشی از مناطق تحت کنترل داعش اقدام نظامی انجام داده است.
وی با بیان اینکه آمریکا در برابر وضعیت عراق استراتژی مبتنی بر تطویل را در پیش گرفته است، گفت: طولانی‌شدن بحران عراق امتیازاتی برای ایالات متحده خواهد داشت که وابستگی گروه‌های مختلف به آمریکا از جمله این امتیازات محسوب می‌شود.
این کارشناس مسائل سیاسی افزود: وضعیت عراق و وابستگی گروه‌ها به آمریکا، نیاز به حضور نیروهای نظامی آمریکا را در منطقه، آن هم حضوری کاملا گزینشی اثبات می‌کند؛ همچنین اگر این شرایط عراق به طول بیانجامد، می‌توانند امتیازاتی از آن دسته از سیاستمدارانی که نگاه به بیرون از مرزهای خود دارند، بگیرند؛ بنابراین از چنین حضوری برای تسویه عراق از سیاستمدارانی که معتقد به «عراقیزه کردن» یا عراق مستقل هستند، استفاده می‌شود.
فلاحت‌پیشه با اشاره به تشکیل اتاق جنگ عراق با حضور فرماندهانی از ارتش عراق و آمریکا و پیشمرگه‌ها اظهار کرد: عراق در شرایط جنگی به سر می‌برد و نیاز به قطع نفوذ و پیشروی داعش دارد؛ بنابراین مجبور است از حضور نظامی آمریکا حمایت کند؛ همچنین اختلافاتی در بین گروه‌های سیاسی عراق به وجود آمده که امکان ایجاد حاکمیت و امنیت فراگیر را در این کشور تضعیف کرده است؛ لذا از حضور نظامی آمریکا استفاده خواهد شد.
وی با بیان اینکه ایالات متحده نیز تلاش می‌کند نیاز به حضور نظامی آمریکا در عراق را گسترش دهد تا از این حضور استفاده‌های سیاسی خود ببرد، گفت: هرگونه رفتاری که باعث شود تحولات عراق خارج از اراده مردم و مسئولان عراق صورت گیرد، به ضرر آینده عراق خواهد بود.
فلاحت‌پیشه ادامه داد: آمریکا در گذشته تحت عنوان اشغال عراق وارد این سرزمین شد، اما امروز به منظور همکاری نظامی و امنیتی در عراق حضور یافته است و قطعاً هزینه این همکاری را از مسئولان عراق طلب خواهد کرد؛ ممکن است این هزینه به صورت مستقیم باشد و یا به صورت غیر مستقیم از طریق دریافت امتیازات سیاسی از دولتمردان عراق باشد.
نماینده سابق مجلس در مورد انتخاب حیدرالعبادی به عنوان نخست‌وزیر جدید عراق گفت: اگر تیم مالکی با نخست‌وزیر جدید تعامل داشته باشد می‌تواند در بهبود وضعیت عراق مؤثر باشد؛ در غیر این صورت مشکلات بیشتری از دوران مالکی را در عراق شاهد خواهیم بود؛ این تعامل یا عدم تعامل در کابینه آینده دولت عراق خود را نشان خواهد داد.

captcha