به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری تشریح عملکرد حبیب ایل بیگی مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران در محل این انجمن امروز 26 مردادماه برگزار شد. در ابتدای این جلسه ایل بیگی گفت: هدف اصلی این انجمن در دوره جدید، تقویت سینمای ملی از طریق ترویج باورها، فرهنگ، اخلاق و ارزشهای اسلامی است. در ضمن حضور موثر در منطقه (کشورهای اسلامی و جهان)، تثبیت جایگاه فیلم کوتاه به عنوان سینمای آینده، کاهش تصدیگری و واگذاری کارهای اجرایی به بخش غیردولتی، حمایت از هنرمندان با رویکرد عرضه آثار در بازارهای سینمایی، تلاش برای ارتباط بیشتر با سازمان دولتی و غیر دولتی از دیگر اهداف ما در این انجمن است.
وی افزود: ارزشهای انقلاب اسلامی، و دفاع مقدس با بیانی غیر شعاری و از همه مهمتر موضوعات قرآنی از جمله مفاهیمی است که انجمن سینمای جوان روی آن تاکید ویژه دارد، همچنین ارتباط انجمن با دیگر کشورهای مسلمان از دیگر رویکردهای جدی ماست که با هدف پرداختن به مشترکات اسلامی انجام میشود.
وی تاکید کرد: برای رونق در دورههای آموزش انجمن، یک آسیبشناسی جامع صورت گرفت که یکی از معضلات این دورهها طولانی بودن زمان آنها و تاکید بر مباحث تئوریک بود که با بهره گیری از نظرات کارشناسان این مشکلات تا حدود زیادی مرتفع شده است. بر این اساس کارگروههای علمی و آموزشی مختلفی با حضور کارشناسان در حوزههایی چون کارگردانی، تدوین و جلوههای بصری، فیلمنامه نویسی و... تشکیل شده تا دروس و شیوه آموزشی این دوره تبیین شود که نتایج آن به زودی اعلام خواهد شد.
ایل بیگی ادامه داد: ایجاد ارتباطی موثر بین آموزش و تولید یکی دیگر از اهداف ماست، به همین منظور، هنرجویان این دورهها فیلمهایی برای ارائه برخی از دروس و یا به عنوان پایان نامه میسازند که پس از بررسی آثار از هنرمجویان مستعد برای تولید اولین فیلم کوتاه حرفهای خود حمایتی مالی و تجهیزاتی تا سقف 10 میلیون ریال خواهد شد. در ضمن شناخت بازارهای منطقه و جهانی و تطبیق مکانیزم تولید و بازاریابی با روشها و تکنولوژی روز صنعت فیلمسازی از اولویتهای اصلی فعالیت ما محسوب میشود.
وی در ادامه سخنان خود به جشنواره فیلم کوتاه تهران اشاره کرد و توضیح داد: در این دوره از جشنواره تغییرات زیادی اعمال نکردیم، چون نیاز به زمان بیشتری برای تحول در حوزه تولید است، اما امسال نیز مثل سالهای گذشته تعداد زیادی فیلم برای حضور در جشنواره داوطلب شدند و حدود یک هزار و 800 اثر هم به دبیرخانه رسید.
ایلبیگی به توضیح فوق اضافه کرد: این ترافیک آثار در نهایت باعث افزایش فشار روی هیئت انتخاب جشنواره فیلم کوتاه تهران میشود، پس تلاش میکنیم تا از بی برنامگی در حوزه تولید جلوگیری کنیم و به جای کمیت بر کیفیت آثار بیفزایم و در این مسیر برگزاری رویدادهایی چون گردهمایی، جشنوارههای تابستانی و منطقهای به فرصتی برای گزینش اولیه آثار مبدل خواهند شد.
این مدیر سینمایی درباره بخش عکس نیز گفت: در دوره اخیر تلاش کردیم تا ارتباط بین انجمن و عکاسان را احیا کنیم و با تشکیل مدیریت عکس به مرور جایگاه این حوزه را در سطح فرهنگ عمومی تقویت میکنیم. راهاندازی مجدد آژانس عکس ایران به مدیریت علیرضا کریمی صارمی یکی دیگر از اقدامات ما بود که بعد از چند سال وقفه فعالیت خود را آغاز کرده است.
وی در بخش پایان این جلسه در پاسخ به سوال ایکنا مبنی بر اینکه انجمن به عنوان برگزار کننده جشنواره فیلم و عکس قرآنی به چه دستاوردهایی دست یافته است؟ گفت: امسال ریاست نمایشگاه قرآن، حجت الاسلام والمسلمین حشتمی برگزاری جشنواره فیلم و عکس قرآنی را به انجمن سپرد، زیرا یک بخش سینمایی بهتر قادر است رویداد مربوط به هنر هفتم را برگزار کند. در این زمینه ما با توانی که داشتیم سعی کردیم جشنواره را به شکل حرفهای برگزار کنیم. در این راستا استعدادها و آثار خوبی نیز به دستمان رسید، هرچند کارهای ضعیف نیز کم نبودند، اما به هر حال این قدم های نخستین است تا از آسیبهای پیش آمده درس بگیریم تا شاهد رویداد خوب در حوزه سینمای قرآنی باشیم.