به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، داوری آثار دوازدهمین جشنواره خوشنویسی رضوی با حضور داوران این جشنواره در خانه خوشنویسان ایران در تهران آغاز شد.
در بخشی از آیین داوری دوازدهمین جشنواره خوشنویسی رضوی اساتیدی همچون غلامحسین امیرخانی در رشته نستعلیق، علی شیرازی و احمد قائممقامی در رشته شکسته نستعلیق، محمد حیدری، مجتبی ملک زاده و علیاکبر رضوانی در رشته نسخ و ثلث، سیدرضا بنیرضی، محمد کاشانی آزاد و حسین نجفی در رشته خط تحریری به بررسی آثار پرداختند.
غلامحسین امیرخانی، از اساتید خوشنویسی کشور درباره سطح آثار رسیده جشنواره گفت: سطح آثار رسیده بسیار مطلوب بوده و نسبت به دورههای قبل رشد داشته است، خوشبختانه جوانان هنرمند و با استعدادی در هنر خوشنویسی پرورش یافتهاند که نمونه آن در تاریخ ما کمسابقه است.
وی افزود: نکته دوم انتخاب معنا است که نشاندهنده حُسن تشخیص، معرفت و بصیرت هنرمندان خوشنویس بوده و آثاری که انتخاب کردهاند، از لحاظ مضامین فوقالعاده عمیق و عالی هستند.
ارسال 480 اثر خوشنویسی به جشنواره خوشنویسی رضوی
حجتالاسلام مهدی علیپور، مدیر اجرایی دوازدهمین جشنواره خوشنویسی رضوی نیز گفت: جشنواره خوشنویسی رضوی چندین سال است که برگزار میشود، سال نخست آن از مشهد مقدس شروع شد، چندسالی را در یزد به فعالیت خود ادامه داد و هم اکنون دو سال است که این جشنواره به شهر امام رضا(ع) بازگشته و فعالیت دارد.
وی با بیان اینکه در این جشنواره هر سال استقبال خوبی از طرف هنرمندان خوشنویس صورت میگیرد، عنوان کرد: امسال حدوداً 480 اثر به جشنواره ارسال شده و 12 نفر از اساتید برجسته خوشنویسی به داوری آثار منتخب میپردازند.
سرپرست انجمن خوشنویسان مشهد مقدس عنوان کرد: در جشنوارهها طبق روال معمولی که وجود دارد، آثار ارسالی در دو مرحله داوری میشود، یک داوری اولیه و دیگری داوری نهایی است که قبل از این داوریها کارها ایمیل میشود یعنی تصویر اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال میشود و از میان تصاویر ارسالی یک سری از آثار برگزیده شده و به صاحبان آثار اطلاع داده میشود که اصل آثار را ارسال کنند.
وی ادامه داد: کارهایی که قابلیت برتری را دارند برای داوری نهایی ارسال میشود، همچنین آثار اساتید اصلی جشنواره و داوران برتر که معمولاً از اساتید بهنام و درجه یک کشور هستند نیز مورد استفاده قرار میگیرد و بنابر سیاستی که شورای سیاستگذاری هر جشنوارهای مد نظر قرار میدهد تعدادی از آثار ارسالی را به عنوان نفرات برگزیده و تعدادی را نیز به عنوان تقدیرشدگان در جشنواره معرفی میکند.
توجه به خط تحریری در جشنواره خوشنویسی رضوی
علیپور با اشاره به رشتههای دوازدهمین جشنواره رضوی مبنی بر نسخ، ثلث، نستعلیق و شکستهنستعلیق و خط تحریری گفت: تفاوتی که در جشنواره رضوی قائل شدیم و تقریباً میتوان گفت نسبت به جشنوارههایی که در این سطح از کار در حال فعالیت هستند، منحصر به فرد است، گنجاندن خط تحریری در کنار خطوط نسخ، ثلث و... است.
وی بیان کرد: خوشنویسی با خودکار نیز در همین راستا مورد توجه و استقبال دوستانی که در عرصه خط تحریری کار میکنند قرار گرفته است و آثار بسیار زیادی در رشته تحریری مورد کارشناسی قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه جشنواره خوشنویسی رضوی یکی از قدیمیترین برنامهها در جشنواره فرهنگی هنری امام رضا(ع) است که امسال دوازدهمین دوره آن به صورت سراسری برگزار میشود، ابراز کرد: این جشنواره اهدافی همچون ترویج و اشاعه فرهنگ رضوی، جریانسازی هنر ایرانی ـ اسلامی، الگوسازی و تبیین فرهنگ متعالی رضوی و ... را دنبال میکند و در پنج رشته نستعلیق، شکستهنستعلیق، نسخ، ثلث و خط تحریری برگزار میشود.