کد خبر: 1442197
تاریخ انتشار : ۰۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۰
مداحی تأکید کرد:

لزوم اصلاح رابطه بانک‏‌ها و بنگاه‎های اقتصادی به‌منظور تأثیر بر اقتصاد مقاومتی

گروه اجتماعی: رئیس کمیسیون چشم‎انداز و امور نخبگان مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: رابطه بانک‏‌ها با بنگاه‎های اقتصادی خوب نیست و همین چابک نبودن بانک‏‌ها سبب شده این بانک‎ها در اقتصاد مقاومتی تأثیرگذار نباشند و این امر باید اصلاح شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از زنجان، محمدابراهیم مداحی، رئیس کمیسیون چشم‎انداز و امور نخبگان مجمع تشخیص مصلحت نظام ظهر امروز، یکم شهریور در جمع اصحاب رسانه گفت: خاستگاه توسعه‌یافتگی ایران نخبگان هستند، در واقع نخبگان عامل محرک جامعه هستند. آمریکا هنگامی که در نظام آموزش و پرورش خود تجدیدنظر کرد به توسعه‌یافتگی دست یافت و ژاپن نیز با استفاده از شاخصه‌های جدید به توسعه‌یافتگی رسید؛ لذا هر کشوری به‌صورت متفاوت به توسعه می‎رسد که در ایران نیز توجه به نخبگان سبب توسعه می‌شود.
وی افزود: در ابتدا باید تعریف نخبه اصلاح شود؛ چرا که نخبه مددجو نیست که به آن مددرسانی شود، بلکه باید از آن به‌طور جدی حمایت شود. در ایران 50 برابر نرخ بین‎المللی برای تولید فولاد هزینه می‌شود این در حالی است که یک پنجاهم نرخ بین‎المللی برای نخبگان هزینه نمی‌شود، نخبگان باید در تصمیم‎سازی نقش داشته باشند، این در حالی است که در ایران این رابطه به درستی برقرار نمی‌شود، در ایران از زمان ناصرالدین شاه رابطه درستی با نخبگان وجود ندارد.
رئیس کمیسیون چشم‎انداز و امور نخبگان مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: رابطه بانک‏‌ها با بنگاه‎های اقتصادی خوب نیست و همین چابک نبودن بانک‏ها سبب شده است این بانک‎ها در اقتصاد مقاومتی تأثیرگذار نباشند و این امر باید اصلاح شود.
وی اظهار کرد: معتقدیم در سراسر کشور نخبه وجود دارد؛ لذا نگاه به نخبگان علاوه بر مرکز در خارج از مرزها و حاشیه کشور وجود دارد که لازم است حمایت شوند.

وجود سه برش اساسی در سند چشم‎انداز
این مقام مسئول درخصوص سند چشم‎انداز و تأثیر آن در اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: سه برش اساسی در سند چشم‎انداز وجود دارد که در زمینه سیاسی، امنیتی و دفاعی قدرت اول در کشور هستیم؛ همچنین در حوزه علم و فناوری نیز در برخی جوانب قدرت اول را کسب کرده‎ایم و گرچه در علم و فناوری در تولید ثروت و تجاری‎سازی علم نتوانستیم به رتبه اول دست یابیم، ولی زمینه اول شدن وجود دارد، این در حالی است که هیچ موفقیتی در اقتصاد کسب نشده است.
مداحی عنوان کرد: هم‎اکنون 50 درصد زمان سند چشم‎‎انداز سپری شده است، ولی هدف رشد اقتصادی که 8.5 درصد پیش‎بینی شده بود حاصل نشد و رشد اقتصادی کشور هم‌اکنون 5 درصد است.
وی تأکید کرد: جمعیت، وضعیت جغرافیایی، تاریخ، اقتصاد، ارایه سیاسی تفکر راهبردی از شاخصه‎های قدرت هستند؛ لذا در سند چشم‌انداز عربستان و ترکیه رقبای ایران هستند گرچه در سند چشم‎انداز رشد درآمد سرانه در نظر گرفته شده است، ولی درآمد سرانه لزوماً سبب رشد اقتصادی نمی‎شود.

توجه به رفع تبعیض طبقاتی در سند چشم‎انداز
این مقام مسئول، در خصوص توجه به رفع تبعیض طبقاتی در سند چشم‎انداز، گفت: به آمایش در نسخه اقتصاد مقاومتی توجه شده است، مثلاً در زنجان 10 درصد نرخ بیکاری وجود دارد و جمعیت زنجان نسبت به متوسط کشور پیرتر است و درآمد سرانه مردم زنجان از متوسط کشوری 3 میلیون تومان پایین‏‎تر است، از سوی دیگر رتبه صنعتی زنجان 14 است که این موضوع نشان می‌دهد در زنجان تبعیض طبقاتی وجود دارد؛ لذا برای حل آن در اقتصاد مقاومتی راه‎حل‌هایی مانند اقتصاد مردمی، توجه به آمایش و دانش‌بنیان بودن داشته است.
وی ادامه داد: کارگروه برش استانی اقتصاد مقاومتی در زنجان تشکیل می‌شود که در آن سند توسعه استان مبتنی بر سیاست‎های اقتصاد مقاومتی تشکیل خواهد شد که این سند مبتنی بر آمایش و استعداد استان است تا تکلیف استان مشخص شود که در یک مسیر ظرفیت‎سازی کند.
مداحی گفت: بخش عمده تبیین سند چشم‎انداز به مردم بر عهده رسانه‎ها است که تلاش رسانه‎ها در این زمینه کم بوده است؛ چرا که رسانه‎ها دغدغه رشد اقتصادی پنج درصد را در جامعه به‌وجود نیاورده‎اند، ولی دغدغه فوتبال در جامعه ایجاد شده است؛ لذا لازم است رسانه‎ها فهم مشترکی از اقتصاد مقاومتی به مردم بدهند و آن را به زبان مردم ساده کنند.
وی ادامه داد: در راستای اقتصاد مقاومتی باید دولت به مردم اعتماد و باور داشته باشد و مردم نیز دغدغه اقتصاد را داشته باشند و در نهادهای وابسته به دولت مانند بانک‎ها نیز باور وجود داشته و از بدبینی دوری شود. همچنین این نگاه تبیین شود که با اقتصاد دولتی نمی‎توان به جایی رسید که نمونه بارز آن وضعیت بد اقتصاد در 60 سال گذشته است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: متاسفانه حاشیه سیاست‎های داخلی کشور به دلایل مختلفی به‌وجود آمده است که اولین دلیل آن به سبب ساختاری است. مسئولانی که در دولت و مجلس فعالیت می‎کنند به‌صورت حزب تعریف شده انتخاب نمی‎شود؛ لذا بعد از انتخاب شدن سعی در عملی کردن وعده‎های انتخاباتی خود دارند. مثلاً تزریق یارانه‎ها با منافع ملی مغایرت داشته و سبب مصرف بالا، واردات بالا و تنبلی مردم می‌شود، این در حالی است که اگر اشخاص در حزب فعالیت داشته باشند این افراد در حزب فیلتر می‌شود.

captcha