کد خبر: 1443695
تاریخ انتشار : ۰۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۵
8 شهریورماه؛

همایش هفته فناوری اطلاعات پارسی‌زبانان آغاز می‌شود

گروه فضای مجازی: همایش هفته فناوری اطلاعات پارسی‌زبانان، ساعت ۱۴ روز شنبه، هشتم شهریورماه در مدت زمانی دو روز با حضور فعالان ICT ایران و کشورهای جهان در سالن اجلاس سران برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آخرین نشست خبری همایش هفته فناوری اطلاعات پارسی‌زبانان، پیش از ظهر امروز با حضور کاظم آیت‌اللهی، رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور، آزاده داننده، رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران و نزار ذکا، دبیرکل اتحادیه ICT عرب(اجمع)، در سالن اجتماعات سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور برگزار شد.

آیت‌اللهی، رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور با اشاره به تأخیر در زمان افتتاح همایش هفته فناوری اطلاعات پارسی‌زبانان ایران گفت: این همایش به دلیل تداخل با همایش شهید رجایی، ساعت 14 روز شنبه، هشتم شهریورماه، در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار می‌شود.

وی افزود: همایش در دو روز برگزار خواهد شد که روز اول تا ساعت 22 و روز دوم از ساعت هشت تا 18 است.

رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور تصریح کرد: در این روز سخنرانی‌هایی خواهیم داشت همچنین 12 پنل با حضور حداقل پنج تن از اساتید حوزه ICT برگزار می‌شود.

وی بیان کرد: حضور وزیر ICT  قطر و لبنان، نماینده وزیر فناوری اطلاعات مصر در این همایش قطعی است. همچنین وزیر ارتباطات و اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور در مراسم افتتاحیه حضور خواهند داشت.

آیت‌اللهی با اشاره به دلایل برگزاری این همایش تصریح کرد: تنها راه رسیدن به توسعه باید استفاده درست از فناوری اطلاعات باشد و مخفی ماندن این حوزه یعنی توقف توسعه پایدار است. در دولت یازدهم این توجه وجود دارد و آنها بر این باورند که توسعه فناوری اطلاعات می‌تواند پیشران توسعه اقتصادی باشد.

وی افزود: ما به واسطه برگزاری همایش می‌توانیم توان فناوری اطلاعات را به منصه ظهور بگذاریم و روحیه تعامل و همکاری با کشورهای دیگر را افزایش دهیم. تا شاهد صادرات این فناوری و افزایش هم‌افزایی از توانمندی‌های مورد نیاز این حوزه باشیم.

رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور تصریح کرد: رسالت نهادهای مردمی و سازمان نظام صنفی رایانه‌ای، برقرار تعامل با نهادهای مشابه کشورهای دیگر است. ما با کشورهای مختلفی درارتباط بودیم که می‌توان به هند و مالزی اشاره کرد.

وی بیان کرد: متأسفانه به دلیل تلاقی این برنامه با همایش شهید رجایی، از صحبت‌های آقای رئیس جمهور بی‌بهره ماندیم. اما وزیر ارتباطات همراه با معاونانشان در این همایش حضور خواهند داشت.

آیت‌اللهی اظهار کرد: بازده زمانی‌مان برای دعوت مهیمانان خارجی و حل ویزای آنها اندک بود. البته تعامل خوبی میان ما با دولت از جمله وزارت امورخارجه و وزارت ICT فراهم بود اما باید برنامه‌ریزی بهتری داشتیم که متأسفانه این امکان محقق نشد. امیدواریم در سال آینده بتوانیم برنامه‌ریزی‌های مدونی را داشته باشیم.

وی بیان کرد: قطعا نیامدن پدراینترنت به همایش، تأثیر منفی بر برگزاری این رویداد خواهد داشت اما مشکل از عدم تعامل ما با دولت نبود و تنها می‌توان به برنامه‌ریزی اشاره کرد.

رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور در پاسخ به این پیشنهاد مبنی بر اینکه امکان ارتباط آنلاین با پدراینترنت در همایش می‌تواند وجود دارد، اظهار کرد: روی این پیشنهاد می‌توانیم فکر کنیم و ارتباط آنلاین با میهمانانی داشته باشیم که امکان حضورشان به دلیل مشکلات ویزا فراهم نشد. البته این روش می‌تواند عادت بدی را برای مهیمانان خارجی ایجاد کند.

همایش پارسی‌زبانان در جهان تأثیرگذار خواهد بود

در ادامه نزار ذکا، دبیر کل اتحادیه ICT عرب، اظهار کرد: برگزاری این همایش نه تنها برای منطقه بلکه در جهان تأثیرگذار خواهد بود و امیدواریم جوانان بسیاری در این حوزه شرکت کنند تا فرصتی برای ارتباطات‌شان با کشورهای مختلف باشد. چراکه آینده خوبی را برای جوانان ایران متصور هستم.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین اهداف راه‌اندازی این همایش ارتباط میان انجمن‌ها و سازمان‌های ICT سراسر دنیاست. امیدواریم این رویداد تبدیل به رویداد سالانه شود و در سال‌های آینده هم فرصتی داشته باشیم تا علاوه بر اجمع، حضور سازمان‌های دیگر را هم شاهد باشیم.

ذکا اظهار کرد: درحال حاضر ایران به یکی از قطب‌های فناوری تبدیل شده است و بسیاری از شرکت‌های خصوصی دنیا حاضرند تا در ایران سرمایه‌گذاری کنند. امیدواریم راه برای ورود شرکت‌های خصوصی و توسعه فناوری در کشور ایران فراهم باشد.

وی بیان کرد: آمار دقیقی از تراز تجاری ایران با دنیا در سال 2013 وجود ندارد اما باید از طاویه دیگر نگاه کنیم مبنی بر اینکه صنعت آی سی تی ایران و کشورهای عرب زبان با یکدیگر پیوند می‌خورد.

دبیرکل اتحادیه ICT عرب تصریح کرد: نباید به ایران به چشم مصرف‌کننده نگاه کرد بلکه باید این نگاه را تغییر دهیم چراکه صنعت ICT ایران به عنوان یک تولید کننده است و باید آن را توسعه دهیم.

وی در پاسخ به پیشنهادی مبنی بر برقراری ارتباط آنلاین با پدراینترنت و دیگر مهمانان گفت: ارتباط آنلاین، عادت بدی را برای مهمانان ایجاد می‌کند و نمی‌خواهیم که آنها به این شیوه عادت کنند تا همیشه ارتباط‌‌شان آنلاین باشد.

برنامه‌ریزی‌مان برای نمره 20 بود که محقق نشد

آزاده داننده، رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران اظهار کرد: چالش‌های نوآورانه و مسئولیت‌های اجتماعی از بخش‌های  جانبی این همایش به شمار می‌رود. قرار است در این بخش‌ها از شرکت‌های ICT در حوزه مسئولیت اجتماعی تقدیر شود. همچنین کارگاه‌هایی برای ارائه تجربه‌های‌شان برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: این دو بخش مکمل خوبی هستند و اگر انعکاس خوبی داشته باشد، با استقبال بسیاری روبرو خواهد شد.

رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران تصریح کرد: تغییراتی به دلیل برخی مشکلات ویزا در میهمانان خارجی رخ داده است. همچنین پدر اینترنت به ایران نمی‌آید.

وی بیان کرد: برنامه‌ریزی‌مان برای این همایش نمره 20 بود اما با نمره 16 هم می‌توانیم عملکرد خوبی داشته باشیم.

captcha