حجتالاسلام والمسلمین مبشری، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، دهه کرامت را فرصت خوبی برای تمرین جود، بخشش و سخاوت دانست و گفت: افرادی که دست گشادهای در زندگی دارند کریم نامیده میشوند، همچون امام حسن مجتبی (ع) که همیشه درب منزلشان به سوی فقرا و مسکینان باز بود.
وی لازمه داشتن زندگی کریمانه را بخشش دانست و گفت: فردی که با تبعیت از ائمه معصومین(ع) درصدد تقویت کرامت و کریم بودن در ابعاد وجودی خود است باید نه تنها در زمینه مسائل اقتصادی بلکه در زمینه امور رفتاری، اجتماعی، خانوادگی و سیاسی و... نیز از خود بخشش بروز دهد.
حجت الاسلام والمسلمین مبشری عدم برخورد تلافی جویانه را از ابعاد مهم بخشش اجتماعی برشمرد و گفت: گذشت از خطای دیگران و عدم تلافی به وقت نیاز از شاخصههای یک فرد کریم به شمار میآید.
وی بخشش در زمنیه مسائل سیاسی را راهکاری بسیاری از مشکلات امروز جامعه دانست و گفت: در دست به دست شدن جریان قدرت در کشور که یک امر طبیعی است نیاز به رفتار کریمانه داریم تا سیاست مداران دوره جدید نقاط قوت مسئولان گذشته را اعلام و درصدد رفع نقاط ضعف آنان باشند.
محب اهل بیت (ع) بودن در عمل
حجت الاسلام مبشری به بخشش در امور خانوادگی اشاره و عنوان کرد: فرد کریم در زندگی خانوادگی نیز گذشت را سرلوحه عمل خود قرار میدهد و درصدد جبران و تلافی اشتباه همسر و یا افراد خانواده خود بر نمیآید تا بدین سبب محب اهل بیت(ع) بودن به صورت عملی در رفتارشان بروز پیدا کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به کرامت در بخشهای اقتصادی اشاره و عنوان کرد: ترک انفاق یک گناه اجتماعی است و ما نباید از یاد ببریم که در قوانین خلقت خداوند، هر آنچه به دست بندگان انفاق شود از سوی خداوند به صورت چند برابر بازگردانده میشود.
ائمه جماعت پیشرو در ترویج انفاق باشند
حجت الاسلام مبشری با اشاره به نقش دستگاههای مختلف در تبیین صحیح انفاق اظهار کرد: امام جماعت مسجد باید درک کند که فقط مسئول خواندن نماز نیست، امام و پیشوا بودن در امر نماز باید به جنبههای شناسایی افراد نیازمند و خیر نیز تسری یابد.
وی ادامه داد: بسیاری از ناهنجاریها در جامعه از فقر نشئت میگیرد. دست درازی یک دانش آموز به اموال همکلاسی خود سبب ایجاد یک گناه برای فرد خاطی و عدم امنیت برای فردی که مالش به سرقت رفته است میشود، در صورتی که اگر در همین محیطهای کوچک دست انفاق خیران به کمک چنین افرادی بشتابد نه تنها از بزهکاری جلوگیری بلکه آرامش روانی افراد جامعه نیز ایجاد میشود.