کد خبر: 1444719
تاریخ انتشار : ۰۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۳:۰۸
رفیعیان:

رویکرد بومی‌سازی نسبت به نرم‌افزارها در کشورمان ضعیف است

گروه فضای مجازی: مدیرعامل شرکت فناوری اطلاعات سوشیانس گفت: رویکرد بومی‌سازی نسبت به نر‌افزارها حتی نرم‌افزارهای تحت وب در کشورمان ضعیف است.

مهرداد رفیعیان، مدیرعامل شرکت فناوران اطلاعات سوشیانس، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) اظهار کرد: یکی از بزرگترین مشکلات بومی نشدن نرم‌افزارها، موضوع کپی رایت است که شاید کمتر به آن پرداخته می‌شود. برای طراحی نرم‌افزار هزینه بسیاری صرف می‌شود و این هزینه‌ها اغلب در قراردادها ایفاد نمی‌شود به همین دلیل شرکت‌ها کمتر بر روی نرم‌افزارها سرمایه‌گذاری می‌کنند.
وی افزود: شرکت‌ها هر اندازه سرمایه‌گذاری می‌کنند بازگشت سرمایه را ندارند و در نهایت در بازار شاهد نرم‌افزارهای خارجی می‌شوند که با ارزان‌ترین قیمت در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرند و همین امر سبب عادت مخاطبان می‌شود چرا که انتظار دارند نرم‌افزارهای ایرانی را هم با همین قیمت ارزان خریداری کنند و در نهایت قیمت‌ها را مقایسه می‌کنند. هم‌اکنون مدت‌هاست شرکت‌ها نمی‌توانند به طراحی نرم‌افزار بپردازند و بیشتر سعی می‌کنند از نرم‌افزارهای خارجی استفاده کنند. همه اینها مشکلاتی است که سبب می‌شود تا رویکرد بومی‌سازی در حوزه نرم‌افزارها را شاهد باشیم.

کاربران داخلی هنوز اطمینانی به تولید داخل ندارند
مدیرعامل شرکت فناوران اطلاعات سوشیانس تصریح کرد: البته در زمینه نرم‌افزارهای تحت وب موانع بسیاری وجود دارد که یکی از این موانع مباحث فرهنگی است. متأسفانه مصرف‌کننده چندان اطمینان نمی‌کند تا به ارائه محتوا در وب داخلی بپردازد. به هرحال وقتی نرم‌افزاری تحت وب طراحی و تولید می‌شود، مصرف‌کننده باید به نوعی اطلاعاتش را از کانال‌های وب به سمت سرور ببرد که متأسفانه هنوز مقداری اطمینان خاطر وجود ندارد.
وی بیان کرد: دومین مشکل این بوده وقتی می‌خواهیم نرم‌افزار خوبی داشته باشیم، نیازمند زیرساخت‌های مناسب هستیم که یکی از این زیرساخت‌ها همان اینترنت است که متأسفانه هنوز در ایران جا نیفتاده است و اینترنت نتوانسته جای خود را به عنوان ابزار مطمئن باز کند و همین امر سبب می‌شود که گرایش نسبت به نرم‌افزارهای تحت وب تا اندازه‌ای ضعیف باشند و نتوانند روی این موضوع کار کنند.
رفیعیان با اشاره به تولید نرم‌افزارهای مشابه لاین و واتس‌آپ گفت: تولید نرم‌افزارهای مشابه لاین سرمایه‌گذاری عجیبی را می‌طلبد و به نظر می‌رسد سرمایه‌گذاری‌های بسیاری روی این نرم‌افزارها می‌شود و همه این مسائل که به صورت رایگان یک کاربر می‌تواند به انتشار پیام، مطلب و عکس و فیلم بپردازد، باید ریشه‌یابی شود.

بخش خصوصی به تنهایی عهده‌دار تولید نرم‌افزارهای بومی نیست
وی بیان کرد: تولید چنین نرم‌افزارهای مشابهی تنها می‌تواند توسط شرکت‌های بزرگ محقق شود البته بخش خصوصی هم به سادگی نمی‌تواند وارد میدان شود و باید تا اندازه‌ای بخش دولتی حمایت‌های خود را داشته باشد.
مدیرعامل شرکت فناوران اطلاعات سوشیانس تصریح کرد: متأسفانه در ایران فرهنگ اسپانسرینگ بسیار اندک است و تولید نرم‌افزارهای مشابه همچون وایبر نیازمند اعتبارات هنگفتی است.

captcha