سردار بهروز اثباتی، فرمانده قرارگاه سایبری ستادکل نیروهای مسلح، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره تحریف مفهوم جهاد با اعمال ضدبشری تکفیریها گفت: مشکل جامعه بشری در رابطه با درک مفاهیم ایثار و جهاد است، اگر روابط بین خدا و بندهاش به درستی درک نشود و حقایق دستورات الهی تحریف شود، طبیعی است که درک ما از مناسباتی که در این زمینه وجود دارد، تغییر میکند.
وی افزود: با توجه به اینکه همه رفتارهای ما مبتنی بر درک است، این موضوع در رفتارهای افراد نیز اثرگذار خواهد بود. اینکه رزمندگان ما در هشت سال دفاع مقدس در راه خدا جنگیدند، این امر به دلیل این بود که آنها در ابتدا درک درستی از رابطه خود با محیط و از سوی دیگر با خداوند داشتند؛ از این رو اعمال آنها نیز صحیح بود و در این زمینه مشکل تکفیریها این است که درباره رابطه خود با خدا دچار اشتباه شدهاند و عبودیت را تعریف غیرخدایی میکنند و رفتارشان نیز غیرخدایی میشود.
سردار اثباتی با بیان اینکه رفتار آنها به گونهای است که آنچه خدا دستور داده را نفی میکنند و از این روست که به ضلالت و گمراهی افتادهاند، ادامه داد: مواردی مانند ولایت، شفاعت، ارتباط با ائمه اطهار(ع) و ... از سوی تکفیریها نفی میشود، در حالی که این موارد طرق الیالله هستند و راه رسیدن به خداوند را نشان میدهند؛ از این رو با توجه به اینکه این راههای الهی را به روی خود میبندند، طبیعی است که در رفتار و کردار خود اعمالی را نشان میدهند که شاهد آن هستیم.
وی با بیان اینکه اعمال و کردار تکفیریها نشان میدهد که آنها به بنبست رسیدهاند، تصریح کرد: وظیفه ما در مقابل این گونه اعمال که تبلیغ نادرستی از مفهوم جهاد ارائه میدهند، این است که تبیین درستی از این واژه قرآنی داشته باشیم، همانگونه که خداوند نیز در قرآن تأکید میکند که شما به احسن وجه با استدلال و منطق تبلیغ کنید و مبانی اسلامی را تبیین کنید.
سردار اثباتی در ادامه بیان کرد: توجیه حقایق و ارتقای درک جامعه چه در عرصه داخلی و چه بینالمللی سبب میشود جامعه فهم درستی از مفهوم جهاد و ایثار داشته باشد، از سوی دیگر تبلیغ درست دین نیز با ابزارهای گوناگونی که وجود دارد از جمله فضای مجازی میتواند اثرگذار باشد.
وی در پاسخ به اینکه مراکز علمی و فرهنگی چه اندازه درباره تبیین این مفاهیم توفیق داشتهاند، گفت: من در این زمینه پژوهش میدانی نداشتم، اما در مراکزی که با آنها ارتباط دارم باید بگویم که 30 درصد توانستهاند در این زمینه موفق باشند؛ هر چند در مراکزی که رفت و آمد دارم اغلب آنها دینمدار و مذهبی هستند و حال اینکه باید در رابطه با بقیه جامعه پژوهش کرد.
سردار اثباتی به گنجاندن موضوع دفاع مقدس در دروس دانشگاهها اشاره و عنوان کرد: این موضوع روایتی از روایات دفاع مقدس است و در راستای تبیین موضوع ایثار و شهادت در جامعه نیست، در واقع مقدمهای برای این موضوع است، هر چند این کار نیز بسیار باارزش است و دریچه ورود به این فضاست، اما باید کار اساسیتری انجام شود که در حال حاضر هیچ برنامهای برای این کار اساسی در دانشگاهها دیده نمیشود.
وی ادامه داد: میتوان این موضوع را کار اولیه در زمینه تبیین دفاع مقدس در دانشگاهها دانست؛ چرا که این درس برای دانشجویی که چهار سال در دانشگاه است، یک واحد اختیاری است و به همین دلیل گفته میشود که از این موضوع، حرکت فرهنگسازی ایثار و شهادت به وجود نمیآید و کاری تمام قد و همهجانبه میطلبد.
فرمانده قرارگاه سایبری ستادکل نیروهای مسلح در پاسخ به اینکه کار اساسی در این زمینه چیست، اظهار کرد: سبک مدیریت ما باید تغییر کند و اساتید دانشگاهها این موضوع را باور داشته باشند و برای دانشجویان تبیین کنند؛ فضای محیط و معیارهای آموزشی نیز باید تغییر یابند و دهها مورد دیگر. ولی آنچنان از این فضا دور هستیم که نمیتوان امیدی به آن داشت.