کد خبر: 1450195
تاریخ انتشار : ۲۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۲
حاج‌علیخانی:

بخش «باران» جشنواره تئاترشهر رویکردی نو در تولید نمایش دینی است

گروه هنر: عمده موضوعات نمایش‌های شرکت‌کننده در جشنواره «تئاتر شهر» پرداختن به مشکلات و معضلات شهری و سبک زندگی مدنی است؛ با ایجاد بخش باران در این جشنواره می‌توان پیوندی تنگاتنگ میان حوزه دین به عنوان ابزاری برای رفع مشکلات جامعه شهری برقرار کرد.

ابوالفضل حاج‌علیخانی، نویسنده و کارگردان تئاتر، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: بخش باران جشنواره «تئاتر شهر» که برای نخستین‌بار امسال و در دور سوم این جشنواره تدارک دیده شده است، اختصاص به نمایش‌های دینی و قرآنی دارد.

وی گفت: تدارک این بخش براساس نیازی که مسئولان آن را حس کرده‌اند، به وجود آمده و به توجه به اینکه طیف گسترده ای از مخاطبان جشنواره را نسل جوان به خود اختصاص می‌دهند، می‌تواند تأثیرعمیقی در میزان آگاهی این نسل از دانستنی‌های دینی و قرآنی ایفا کند.
این کارگردان که در سومین جشنواره «تئاتر شهر» حضوری پررنگ دارد، گفت: جشنواره «تئاتر شهر» از آنجا که متولی‌اش سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران است، در اصل به موضوعاتی پیرامون مشکلات و معضلات شهری و سبک زندگی مدنی می‌پردازد؛ بخشی از این مشکلات که دامنگیر جامعه شهری ما شده است، به همان دلیلی است که آن را ذکر کردم یعنی دور شدن شهروندان از برخی شاخصه‌های فرهنگی دینی و قرآنی که بخش باران و آثار شرکت‌کننده در این بخش می‌تواند تا حدود زیادی در احیای آن مؤثر باشند.
حاج‌علیخانی تصریح کرد: بخش باران باید به وجه کاربردی دین در حل مشکلات و معضلات شهری بپردازد و صرفاً به عنوان بخشی جدای از ساختار جشنواره که تنها  به تولید و اجرای محدود آثار دینی اختصاص پیدا می‌کند، مطرح نشود و آغاز گر فصلی نوین در تولید نمایش‌های دینی در ارتباط تنگاتنگ با حوزه مسائل جوامع مدنی باشد.
بازیگر نمایش «سیاریحون» ادامه داد: در این دوره از جشنواره «تئاتر شهر» در دو بخش باران و نمایشنامه‌خوانی حضور دارم؛ در بخش باران که اختصاص به نمایش‌های دینی دارد، نویسنده و بازیگر نمایش «خسوف» هستم که کارگردانی آن را علیرضا استادی به عهده دارد و روایتگر داستان تعزیه‌خوانی است که در باورهای اعتقادی خود به نوعی دچار تردید و گمان می‌شود که البته یکبار این نمایشنامه را برای اجراخوانی به همایش سوگنامه‌ها و سوگچامه‌های عاشورایی حوزه هنری ارائه کرده بودم.
وی در پایان گفت: نمایشنامه دومی که نویسندگی و کارگردانی آن را برای اجرا در بخش نمایشنامه‌خوانی جشنواره «تئاتر شهر» به عهده دارم، «پایان بزرگراه» نام دارد و داستان آن در مورد خانه قدیمی است که مخاطب  با سیر تاریخی آن آشنا می‌شود و این خانه در طرح بزرگراه قرار دارد و باید خراب شود اما در نهایت به دستور شهرداری منطقه تبدیل به مقبره شهدای دفاع مقدس می‌شود.
یادآور می‌شود، جشنواره «تئاتر شهر» از 10 مهرماه به دبیری شهرام کرمی آغاز به کار خواهد کرد.

captcha