کد خبر: 1450616
تاریخ انتشار : ۲۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۱
اکبری دیلمقانی:

هنر مجسمه‌سازی همواره در خدمت اهداف متعالی انقلاب بوده است

گروه هنر: در طول سالهای پس از انقلاب اسلامی، هنرمندان مجسمه‌ساز با خلق آثاری در قالب تندیس و سردیس و بناهای یادبود انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و... همواره در خدمت انقلاب اسلامی و اهداف متعالی آن بوده‌اند.

شاهرخ اکبری دیلمقانی، هنرمند مجسمه‌ساز، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: خوشبختانه طی سال‌های اخیر نگاهی کارشناسی به مقوله مجسمه‌سازی شده است و مسئولان به اهمیت و جایگاه این هنر بیش از پیش وقوف پیدا کرده‌اند و در قالب برگزاری برنامه‌ها و جشنواره‌ها، برپایی سمپوزیوم‌ها و اعلام فراخوان‌ها، همگرایی مثبتی میان هنرمندان مجسمه‌ساز پدید آمده است.
وی ادامه داد: به هر حال مجسمه به عنوان یک نماد هنری در فضای شهری و در معابر عمومی به عنوان یک ضرورت فرهنگی معنا می‌شود و عزم مسئولان و مدیران فرهنگی و هنری به‌ویژه در سطوح مدیریت شهری بر آن است که با دقت و جدیت از این هنر پشتیبانی کنند؛ نمونه بارز آن برگزاری ششمین سمپوزیوم بین‌المللی مجسمه‌سازی تهران است که در حال برگزاری است و ازنزدیک شاهد تلاش هنرمندان مجسمه‌ساز هستم که هم از نظر کمی و هم کیفی آثار خوبی در حال خلق شدن است.
اکبری دیلمقانی با اشاره به اینکه ساخت و نصب مجسمه در قالب سردیس و تندیس در معابر عمومی به تلطیف فضای فرهنگی  و هنری شهری کمک می‌کند، تصریح کرد: همزمان با پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، به دلیل نبود تعریف مشخصی از رشته‌های فرهنگی و هنری، نگرش منفی در مورد بسیاری از هنرهای تجسمی از جمله نقاشی و مجسمه‌سازی وجود داشت و از همه بیشتر مجسمه‌سازی که آن را معادل بتگری می‌دانستند، در جامعه تقبیح شده بود.
وی ادامه داد: در پی صحبت‌های تاریخی امام‌(ره) که به نظر من نقطه عطف امور فرهنگی و هنری انقلاب اسلامی بود، مبنی بر اینکه هر هنری که در خدمت اسلام، انقلاب و مردم باشد باید مورد حمایت قرار گیرد، این نگاه منفی کمرنگ و کمرنگ شد تا جایی که در شرایط کنونی، پرداختن به هنر مجسمه‌سازی تبدیل به یک ضرورت اجتناب‌‌ناپذیر شده است و از آنجا که ماندگاری آثار مجسمه‌سازی به دلیل مواد و متریالی که در آن استفاده می‌شود از همه آثار خلاقه هنری بیشتر است لذا تأکید زیادی بر گسترش این هنر در محیط‌های هنری و دانشگاهی وجود دارد.
اکبری دیلمقانی به تأثیر مثبت هنر مجسمه‌سازی در فصل‌ها و برهه‌های مختلف انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت:  در ترویج فرهنگ مقاومت و موضوع انقلاب و دفاع مقدس، به جرئت می‌توانم بگویم که هیچ هنری به قدر مجسمه نتوانست مؤثر باشد؛ آثاری در قالب تندیس و سردیس سرداران دفاع مقدس و بناهای یادبودی که خلق شدند و اکنون در جای جای فضای شهری نصب شده‌اند گواه بر حقانیت این هنر هستند و از آنجا که طیف وسیعی از مردم هر روزه و در عبور و مرور خود در سطح شهر برای انجام کارهای روزمره با این آثار هنری مواجه می‌شوند و ناخودآگاه ذهنیتی مثبت در آنها تداعی می‌شود لذا باید این هنر بیش از پیش مورد حمایت و گسترش  قرار گیرد.
این هنرمند مجسمه‌ساز در پایان با اشاره به برگزاری ششمین سمپوزیوم بین‌المللی مجسمه‌سازی تهران گفت: همانگونه که اشاره شد، مجسمه‌سازی توانسته جایگاه تأثیرگذار خود در فرهنگ‌سازی دینی و ارزشی را  طی این سالها به اثبات برساند و زمینه برای شکوفایی بیش از پیش این هنر فراهم است. هنرمندان باید در کنار مسئولان به فکر باشند و با استفاده از این هنر نسبت به تحولات کنونی ایران و جهان به خلق آثاری ماندگار در حوزه انقلاب و ارزش‌های والای آن بپردازند که البته تشکیلاتی همچون سمپوزیوم مجسمه‌سازی با توجه به دارا بودن شورای سیاستگذاری باید به این امر اهتمام ویژه‌ای داشته باشد.

یادآور می‌‎شود، ششمین سمپوزیوم بین‌المللی مجسمه‌سازی تهران تا 15 مهر در پارکینگ باز برج میلاد برپاست.

captcha