کد خبر: 1452088
تاریخ انتشار : ۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۶

نخستین گردهمایی «شورای روابط اسلام و مسیحیت» در کویت برگزار شد

شعب خارجی: نخستین گردهمایی فرهنگی شورای روابط اسلام و مسیحیت با عنوان «حضرت مریم(ع) برگزیده‌ زنان عالم» در کویت برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شعبه غرب آسیا، در این مراسم که با حضور جمعی از شخصیت‌های مذهبی، دیپلماسی، فرهنگی، سیاسی و دانشگاهی برگزار شد، عنایتی، سفیر و خامه‌یار، رایزن فرهنگی ایران در کویت نیز حضور داشتند.

زهیرالمحمید، دبیرکل شورای روابط اسلام و مسیحیت، در ابتدای این نشست با ابراز انزجار از شرایط نابسامان کشورهای منطقه به‌ویژه کشورهای اسلامی، تفکرات افراط‌‌‌‌‌گرایانه مدعیان اسلام‌گرایی را محکوم و خطاب به کسانی که با رفتارهای قساوت‌مندانه‌ خویش، تقرب به خداوند را مدعی‌اند، تأکید کرد: رسالت پروردگار با رفتار غیرانسانی و بربریت این افراد در تضاد و در واقع دو رویکرد متضاد با یکدیگر است. جای تأسف دارد که امروزه منکرات جای کردار پسندیده و اعمال نیک جای منکرات قرار گرفته است.

سید محمد‌باقر مهری، از شخصیت‌های روحانی برجسته‌ کویت در سخنانی با اشاره به ابعاد سراسر روحانی و معنوی حضرت مریم(س) و پرورش ایشان در خانواده‌ای از سلاله‌ انبیاء، از آن حضرت به عنوان یکی از بندگان برگزیده‌ پروردگار یاد کرد و به تبیین شک و شبهه برخی از مسلمانان پیرامون آیین آسمانی مسیح پرداخت و افزود: در کمال تأسف، بسیاری از اهل سنت با استدلال‌های غیرمنطقی، مسیحیت را تکفیر می‌کنند و علی‌رغم تلاش‌های شورای اسلام و مسیحیت، تا این زمان هر یک از روحانیون اهل سنت، دعوت این شورا جهت عضویت را رد کرده‌اند.

وی به اهمیت انسجام و یکپارچگی پیروان ادیان آسمانی در شرایط دشوار و بحرانی کشورهای منطقه و جهان اشاره و اذعان کرد: امروزه شاهدیم برخی اسلام‌نماها که ریشه و اصل آنها مشخص نیست؛ چگونه شیعه و سنی و مسیحی و ایزدی را سر می‌برند و حتی به زنان و کودکان هم رحم نمی‌کنند و با بیان استدلال‌های پوچ و بی‌منطق و فریاد زدن جمله مبارک «الله اکبر» چهره‌ اسلام و مسلمانان را خدشه‌دار کرده‌اند. اما انسان‌های فرهیخته و متفکر می‌دانند اسلام دین برادری و محبت است و از این‌گونه جنایت‌های افراط‌گرایانه به دور است و امت‌ها را به هم‌گرایی دعوت می‌کند. مسئولیت و وظیفه داریم همدلی و انسجام خویش را برای مقابله با فتنه‌جویان و دشمنان بشریت بیش از پیش تقویت و از کرامت انسانی صیانت کنیم.

پیتر رایش، سفیر واتیکان و اسقف کلیسای کاتولیک نیز در سخنانی با محوریت «مریم مقدس در باور کاتولیک» تأکید کرد: ایمان مسیحیان کاتولیک به حضرت مریم (س) همان اعتقاد و باور راستین به حضرت مسیح(ع) است و کاتولیک در این خصوص چهار شرط را همواره سرلوحه‌ خویش قرار داده است.

وی ادامه داد: احترام و پایبندی کلیساها به شخصیت والای حضرت مریم(س) از ارکان اصلی باور مسیحیان است و بر این باوریم که ایشان موجب گردهمایی مؤمنان در کلیسا و دلیل الفت و محبت میان آنها است.

شیخ علی الجدی، استاد حوزه‌ علمیه‌ «النورین النیرین»، در ادامه با استناد آیاتی از قرآن مجید به تشریح واژه‌ «عشق» برآمد و آن را محور اصلی رابطه‌ انسان و پروردگار دانست.

وی افزود: با تفحص و تدبر در آیات قرآن کریم خواهیم دریافت که اساس ادیان آسمانی از زمان حضرت آدم(ع) تا پیامبر اکرم(ص) همان عشق الهی برای خلقت انسان است و او را تکامل یافته و دور از صفات حیوانی و تاریکی دنیوی همانند حسادت و کینه و دشمنی آفریده است.

خدیجه المحمید، سفیر حسن نیت سازمان صلح و توسعه وابسته به سازمان ملل متحد، در اظهاراتی تحت عنوان «مریم مقدس، کلمه‌ طیبه» نقش رسالتی آن حضرت در حمایت و پشتیبانی از مسیح(ع) را تشریح و زندگی ربانی ایشان به ویژه نقش فعال آن حضرت در راستای انسان‌سازی بر اساس اهداف الهی در شرایط بغرنج آن برهه از زمان را گنجی برای پژوهشگران و متفکران ادیان آسمانی دانست.

دانیال پولس، رئیس جامعه‌ اتباع سوری مقیم کویت در سخنرانی خود تحت عنوان «دوستی، عامل مشترک میان ادیان و نقش آن در پرورش روابط انسانی» از واژه‌ محبت، به عنوان جوهر زندگی، نور خداوند به روی زمین و شجره‌ مبارکی یاد کرد که ریشه‌ آن در آسمان‌ها و ثمره‌ هنگفت آن به روی زمین است و مقدس‌ترین ثمره‌ محبت همانا تسامح است.

پولس به روایت معروف حضرت مسیح(ع) مبنی بر اینکه «اگر کسی به طرف راست گونه‌ات سیلی زد، طرف چپ ‌را هم در اختیارش بگذار»  اشاره کرد و در این باره متذکر شد: بسیاری از افراد این روایت را به اشتباه تعبیر و تفسیر می‌کنند و برخی آن را ضعف و سرشکستگی می‌دانند؛ اما چنانچه تفسیر و معنای واقعی و جوهری این روایت مورد بحث و تفحص قرار گیرد، به این موضوع پی‌ خواهیم برد که حضرت مسیح(ع) تلاش کرده است صبر، خردمندی، محبت و بخشش را به ما بیاموزد.

در پایان نشست روز نخست، عباس خامه‌یار، رایزن فرهنگی ایران در کویت، با ابراز انزجار از شرایط نابسامان جهان اسلام گفت: کشورهای اسلامی، شرایط بغرنج و کم‌سابقه‌ای را سپری می‌کنند و مقدسات دینی، بشریت و رسالت آسمانی در این کشورها به‌شدت خدشه‌دار شده است.

وی با تشکر از برگزارکنندگان این همایش، از این نشست به عنوان یک حرکت فرهنگی بشر دوستانه یاد کرد و آن را برای همکاری و تعاون با هدف ترسیم نقشه‌ راه فراروی بسیار مهم دانست.

خامه‌یار گفت: برگزاری چنین همایشی از سوی کویت در این برهه از زمان به‌ویژه پس از آنکه پیروان مسیحیت با نام دین مورد اهانت قرار گرفته‌اند، گام جسورانه‌ای به شمار می‌رود. ما حضرت مریم(س) را نماد رسالت زن پاکدامن در تمامی ادیان آسمانی می‌دانیم و اختصاص سوره‌ای با نام ایشان در قرآن مجید، نشانه‌ جایگاه و شأن متعالی آن بانوی بزرگوار از دیدگاه اسلام است.

رایزن فرهنگی ایران خواهان افزایش اینگونه همایش‌ها با هدف هم‌گرایی و انسجام میان پیروان ادیان آسمانی شد.

وی با اشاره به رونمایی از نسخه‌ فارسی کتاب «زینب فریاد فرمند» اثر «آنتون بارا» در تهران با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر شخصیت‌های برجسته‌ دانشگاهی ایران، از آنتون بارا که در این همایش حضور داشت تشکر و قدردانی کرد و آن را گامی مثبت از سوی برادران و فرهیختگان مسیحی در این چارچوب دانست و آن را تلاشی برای روابط نزدیک و عبور از این مرحله‌ دشوار و قرار گرفتن در مسیر واحد دانست که دین مبین اسلام و پیامبر گرامی(ص) بدان توصیه کرده‌اند.

یادآور می‌شود، این گردهمایی به مدت دو روز ادامه داشت و روز جمعه، 28 شهریور به کار خود خاتمه داد.

captcha