حجتالاسلام علی دارابی، مدیرکل دفتر برنامهریزی آموزشهای تخصصی سازمان تبلیغات اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) با اشاره به اینکه مسئولیت بخش فراخوان مقاله بیست و سومین اجلاس سراسری نماز به سازمان تبلیغات اسلامی واگذار شده است، در خصوص اقدامات صورت گرفته در این خصوص گفت: با توجه به اینکه امسال از سوی مقام معظم رهبری سال اقتصاد و فرهنگ با عظم ملی و مدیریت جهادی نامگذاری شده است دبیرخانه اجلاس سراسری نماز هم با الهام از این نامگذاری بخش عنوان فراخوان مقالههای بیست و سومین اجلاس سراسری نماز را تحت عنوان «نماز و تعالی فرهنگی» اعلام کرده است.
وی با اشاره به اینکه بیست و سومین اجلاس سراسری نماز سوم و چهارم دی ماه در استان خوزستان شهرستان اهواز برگزار میشود، عنوان کرد: نشستهای کمیته علمی این فراخوان با حضور شخصیتهای حقیقی و حقوقی از جمله معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی، مدیر کل دفتر آموزشهای تخصص، مدیرکل پژوهش های کاربردی، رئیس پژوهشکده باقرالعلوم (ع) و برخی دیگر از چهرههای فرهنگی کشور برگزار شده و موضوعهای اصلی و زیرموضوعات این فراخوان مورد بررسی و توجه جدی قرار گرفتهاست.
تفاوت ماهوی فراخوان این اجلاس با فراخوانهای قبلی
حجتالاسلام دارابی تصریح کرد: اگر در موضوعات فراخوان مقاله این دوره اجلاس سراسری نماز تأمل کنیم متوجه تفاوت ماهوی این فراخوان با فراخوانهای قبلی میشویم. در فراخوان بیست و سوم سعی شده است عناوینی که انتخاب میشود از فرهیختگی برخوردار باشد و جذابیت لازم را برای پژوهشگران، صاحب نظران حوزوی و دانشگاهی و نویسندگان داشته باشد تا دست به قلم ببرند.
وی افزود: موضوعات اشاره شده در فراخوان با هدف توسعه و ترویج فرهنگ نماز و جاری شدن نماز در زندگی فردی و اجتماعی آحاد مردم جامعه مطرح شدهاست؛ البته با تأکید بر اینکه امر نماز فقط متعلق به ستاد اقامه نماز نیست و مشارکت همه مردم و مسئولان را میطلبد.
مدیرکل دفتر برنامهریزی آموزشهای تخصصی سازمان تبلیغات اسلامی از سفارش مقاله به تعدادی از پژوهشگران نیز خبر داد و گفت: علاوه بر فراخوان مقالهها یک بخش را نیز به سفارش مقالهها اختصاص دادهایم تا مراتب تجلیل و بهرهمندی از نظرات اساتید را داشته باشیم.
وی یکی از موضوعهای فراخوان اجلاس سراسری نماز را مسئله آسیبشناسی و موانع تعالی فرهنگی در پرتو نماز عنوان کرد و گفت: علاوه بر این موضوع اصلی، چالشهایی که رسانههای جمعی، فضای مجازی، خرافات و بدعتها، پیامدهای جهانی شدن، فساد اخلاقی و اجتماعی و ... به عنوان عوامل بازدارند در ایجاد فضای معنوی در جامعه اسلامی ایجاد میکنند نیز در این فراخوان مورد توجه قرار گرفته است.
دارابی آسیبشناسی اجتماعی در حوزه تعالی فرهنگی، آسیبشناسی حضور در نماز جماعت، آسیبشناسی تربیت دینی نوجوانان و جوانان و عوامل مؤثر بر گرایش به نماز و تعالی فرهنگی را از جمله موضوعهایی دانست که در حوزه آسیبشناسی تعالی فرهنگی در پرتو نماز مورد توجه اعضای هیئت علمی اجلاس نماز قرار گرفته است.