حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی حسینزاده، دبیرکل بنیاد قرآن و مدیر عامل سابق مؤسسه علامه عسکری، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره برنامههای صدمین سال تولد علامه عسکری(ره) گفت: در ماه گذشته که هفتمین سالگرد رحلت علامه عسکری(ره) بود، برنامههای مختلفی از جمله نشستهای علمی درباره اندیشه و آثار علامه عسکری برگزار شد و برنامههای دیگری نیز برای بزرگداشت شخصیت وی در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در سال جاری اجرا خواهد شد.
«امام علی(ع) در قرآن و سنت» منتشر میشود
وی با بیان اینکه یکی از اقدامات مهم بنیاد قرآن احیای آثار علامه عسکری است، افزود: امسال یک گروه تحقیقاتی را در بنیاد قرآن اعم از مصحح، محقق، کارشناسان فرهنگی و ادبی فراهم کردیم تا به آثار علامه بپردازند و اولین کتابی که در این راستا آماده شده کتاب «امام علی(ع) در قرآن و سنت» است که تصحیح شده و در حال حاضر ویراستاری ادبی آن در حال انجام است و به زودی منتشر میشود.
حجتالاسلام حسینزاده ادامه داد: ما از کتاب «بر گستره کتاب و سنت» کار را آغاز کردیم و در این زمینه از این کتاب گزیدههای مهمی استخراج شده و در قطع پالتویی منتشر شده است و برای سایر آثار نیز این کار را انجام میدهیم که در این کتابها شبهاتی را که علامه عسکری به آنها پاسخ داده، آمده است.
مسابقه کتابخوانی «بر گستره کتاب سنت»
وی تصریح کرد: مسابقه کتابخوانی از کتاب «بر گستره کتاب سنت» در دهه ولایت از قربان تا غدیر برگزار خواهد شد و در این زمینه ستادی را متشکل از نهادها و مؤسسات فرهنگی دعوت کردیم تا در این کار مشارکت کنند تا صدمین سال تولد علامه عسکری را به نحو شایستهای گرامی بداریم و از این فرصت استفاده کنیم تا آثار علامه(ره) برای همگان معرفی شود.
دبیرکل بنیاد قرآن تجلیل از علامه عسکری را تجلیل از قرآن دانست و بیان کرد: علامه عسکری(ره) آثار فراوانی را در رابطه با قرآن به نگارش درآورده و عمر خود را صرف قرآن کرده است از این رو بزرگداشت وی تجلیل از قرآن و معارف اهل بیت(ع) است، همانگونه که خود نیز میفرمود که «من خودم را وقف اهل بیت(ع) کردم».
وی با اشاره به بازسازی علمی آثار علامه عسکری(ره) گفت: در ابتدا بنا داشتیم آثار علامه را به صورت موسوعه به چاپ برسانیم، اما این کار نیاز به هزینه سنگینی داشت، از این رو تصمیم گرفتیم آثار ایشان را به صورت تلخیص آماده کنیم تا مخاطبان گروههای مختلفی بتوانند از آن استفاده کنند؛ به همین دلیل این تلخیص به زبان فارسی متتشر میشود و سپس به زبانهای دیگر ترجمه خواهد شد، چرا که علاقهمندان بسیاری در خارج از کشور مخاطب آثار علامه هستند.
حجتالاسلام حسینزاده گفت: از زمانی که مدیرعامل مؤسسه علامه عسکری بودم تاکنون تقریباً تمام آثار علامه عسکری(ره) به 12 زبان زنده دنیا ترجمه شده است، اما این امر کفایت نمیکند و باید آثار علامه به صورت علمی مورد بررسی قرار گیرد و امیدوارم رکودی که در انتشار آثار ترجمه شده علامه به وجود آمده با همکاری و مشارکت مؤسسات فرهنگی و انتشاراتی رفع شود.
وی در ادامه به کتاب «القرآن الکریم و روایات المدرستین» اشاره و عنوان کرد: این کتاب به قلم علامه سیدمرتضى عسکرى در سه جلد نگارش یافته است و به نقد و بررسى روایاتى که اهل سنت و شیعه درباره قرآن کریم روایت کردهاند، میپردازد که امسال برای نخستین بار ترجمه فارسی آن منتشر شده است و این تنها کتابی بود که ترجمه و منتشر نشده بود.