کد خبر: 1454173
تاریخ انتشار : ۰۵ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۱
کفشچیان‌مقدم:

تنوع هنرهای تجسمی می‌تواند در ترویج سبک زندگی اسلامی مؤثر باشد

گروه هنر: هنرهای تجسمی با تنوعی که در موضوعات و رشته‌های آن وجود دارد، قادر است در هر زمینه‌ای و از جمله سبک زندگی با استفاده از خلق آثار هنری فرهنگسازی کند؛ به شرط اینکه روند منطقی و با پشتوانه مطالعاتی و پژوهشی را طی کند.

اصغر کفشچیان‌مقدم، هنرمند عرصه تجسمی، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به برگزاری چهارمین جشنواره «عصر سوره» در حوزه هنری که به موضوع سبک زندگی اختصاص دارد، گفت: حرکتی خوب و فرهنگساز از سوی حوزه هنری که همواره رسالت ترویج و تبلیغ فرهنگ و هنر اسلامی را داشته است، در حال وقوع است و اینکه در این جشنواره به اغلب رشته‌های هنری پرداخته می‌شود، جای خرسندی دارد.
وی گفت: از جمله بخش‌های برگزار شده در این جشنواره، هنرهای تجسمی است که اتفاقاً در حجم گسترده فعالیتی، در حال برگزاری است و با توجه به تنوع و خلاقیتی که در این هنر و هنرمندان فعال در آن وجود دارد، می‌توان توقع داشت که در پایان جشنواره شاهد ارائه آثار متنوع و فاخری با موضوع سبک زندگی باشیم.
برگزاری محدود جشنواره نمی‌تواند اثرات دامنه‌داری در فرهنگسازی داشته باشد
دبیر ششمین جشنواره تجسمی جوان تصریح کرد: البته ناگفته نماند که برگزاری چنین جشنواره‌هایی در قالبی چندروزه تنها می‌تواند تلنگری برای پرداخت زیربنایی و بنیادین نسبت به موضوعات همچون سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی باشد و صرف برگزاری محدود آن نمی‌تواند اثرات مطلوبی و دامنه‌داری را در فرهنگسازی آن داشته باشد.
کفشچیان‌مقدم در ادامه گفت: در واقع اگر به تأثیرات مدت‌دار و مؤثر مجموعه فعالیت‌های فرهنگی و هنری با موضوعات خاص دینی و اسلامی نیاز داشته باشیم، باید سرمایه‌گذاری جامعی در این زمینه بر روی موضوعات و مسائل پژوهشی و اینکه چگونه می‌شود با استفاده از رشته‌های هنری پیام‌های ارزشی چون اصلاح سبک زندگی را به طرز مفیدی به جامعه منتقل کرد، صورت گیرد.
پرداختن به موضوع سبک زندگی نیاز به هم‌افزایی همه نهادهای فرهنگی دارد
این هنرمند تجسمی تأکید کرد: به طور قطع پرداختن به موضوع سبک زندگی به عنوان یک دغدغه اصلی جامعه کنونی ایرانی که تحت تأثیر هجمه‌های فرهنگی غرب تا حدودی از مسیر اصلی خود منحرف شده است، نیاز به هم‌افزایی همه نهادهای متولی عرصه فرهنگ و هنر دارد و یک نهاد واحد همچون حوزه هنری با وجود در اختیار داشتن مجموعه‌ای از امکانات و نیروی متخصص نمی‌تواند به تنهایی در این عرصه به عنوان عامل اصلی در نهادینه‌سازی اجتماعی این موضوع نقش ایفا کند.
وی در پایان گفت: به هر حال از آنجا که سهم بودجه فرهنگی و هنری به هنرهای تجسمی به نسبت سایر هنرها ناچیز است، اینکه جشنواره‌ای همچون عصر سوره بخش عمده برنامه‌های خود را به این هنر و بروز قابلیت‌های آن اختصاص داده است، جای امیدواری دارد تا از این رهگذر، علاوه بر اعلام موجودیت هنرمندان تجسمی‌کار، مسئولان نیز به نقش مؤثر این هنر واقف شده و رویکرد مثبتی در این زمینه یعنی سرمایه‌گذاری ویژه برای گسترش آن داشته باشند.
یادآور می‌شود، چهارمین جشنواره «عصر سوره» با موضوع سبک زندگی و خانواده از امروز در حوزه هنری آغاز می‌شود و تا دوشنبه 7 مهرماه ادامه خواهد داشت.

captcha