به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مراسم رونمایی از نرمافزار «کتابشناسی دفاع مقدس» پیش از ظهر امروز یکشنبه ششم مهرماه با حضور سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سرای اهل قلم برگزار شد.
سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر ارشاد اظهار کرد: اطلاعات نزدیک به 9 هزار اثر حوزه دفاع مقدس نشان میدهد که تحولی در حوزه کتابهای دفاع مقدس ایجاد کردهایم.
وی افزود: در حوزه اسناد، خاطره، پژوهش، شعر، مقالات، داستان دفاع مقدس مجموعههای قابل توجهی منتشر شده است.
وی تصریح کرد: کتابهای دفاع مقدس صرفا یک کتاب نبوده بلکه ترکیبی از اضلاع متنوع است. آثار مکتوب دفاع مقدس علاوه بر تأثیرات شناختی، تأثیرات عاطفی و رفتاری هم دارد.
صالحی بیان کرد: هر یک از آثار مکتوب دفاع مقدس رتبههایی دارند که آثار باید بر اساس این رتبهها سطحبندی شوند و در نهایت اطلاعاتشان در بانک ایده و سوژه قرار بگیرد.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: دفاع مقدس، یکی از مهمترین دستورهای کار دوره جدید معاونت فرهنگی است که نسبت به آن اهتمام ویژهای وجود دارد.
نبود آمار درست از آثار دفاع مقدس سبب تحلیل نادرست میشود
نجفعلی میرزایی، مدیرعامل خانه کتاب با اشاره به موضوع کتابشناسی دفاع مقدس اظهار کرد: ارزیابی علمی از آثار دفاع مقدس نداریم و همین فقدان آمار و ارقام از عوامل تحلیل نادرست آثار حوزه دفاع مقدس است.
وی افزود: دفاع مقدس، زیرساخت و مزیت نسبی فرهنگی نظام جمهوری است و به نوعی نظام فرهنگی ما تلقی میشود. شناخت ارزشهای دفاع مقدس به نوعی نیازمند شناخت، ارزیابی و توسعه فرهنگی است.
مدیرعامل خانه کتاب تصریح کرد: کم توجهی به فرهنگ دفاع مقدس یکی از بزرگترین تهدیدهای نرم علیه نظام جمهوری اسلامی است و خانه کتاب برای این امر حمایتهای خاصی را دارد.
وی بیان کرد: در خانه کتاب جریان نسبتا فعالی در حوزه کتابشناسی راهاندازی شده است و تا کنون بیش از 200 کتابشناسی کوچک و بزرگ منتشر شده است به نوعی که هر هفته شاهد انتشار چند کتابشناسی هستیم.
میرزایی اظهار کرد: نرمافزار کتابشناسی دفاع مقدس، جامعترین اقدامی بوده که تا کنون رخ داده است و سعی داریم در سالهای آتی برنامههایی را برای بازسازی بانک اطلاعاتی محقق کنیم.
وی افزود: در این نرمافزار اطلاعات نزدیک به 9 هزار اثر در حوزه ادبیات، اجتماعی، خانواده، نشر و هنر دفاع مقدس منتشر شده است.
جای خالی نرمافزار کتابشناسی دفاع مقدس احساس میشد
در ادامه سردارگلعی بابایی، رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس اظهار کرد: تا کنون کتابهای ارزشمندی در حوزه دفاع مقدس نگاشته شده که هر یک تحولی در بازار کتاب و نشر داشته است. تهیه این نرمافزار نگاه اجمالی و کار ارزشمندی است که خلأ آن در فضای کنونی احساس میشد چرا که تا کنون آمار دقیقی در این حوزه وجود نداشت.
وی افزود: سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس با توجه به این که تجربه برگزاری 15 دوره انتخاب کتاب سال را دارد از اطلاعات مناسبی در این زمینه برخوردار است که میتواند در اختیار خانه کتاب بگذارد. سازمان اعلام آمادگی میکند تا با در اختیارگذاشتن اطلاعات، به تکمیل این نرمافزار کمک کند.
بنیاد حفظ آثار باید از اطلاعات حوزه دفاع مقدس بهرهمند شود
در ادامه مجید جلیسی، معاون فرهنگی، پژوهشی و آموزشی خانه کتاب با اشاره به نرمافزار کتابشناختی دفاع مقدس گفت: تهیه این نرمافزار میتواند مقدمهای برای کارهای عمیقتری در حوزه دفاع مقدس باشد تا بسیاری از پژوهشگران بتوانند از محتوای آن بهرهمند شوند.
وی افزود: از بنیاد حفظ آثار انتظار داریم تا از این پتانسیل برای مجموعهسازی کتابخانه دیجیتال دفاع مقدس استفاده کند تا این آثار در اختیار پژوهشگران قرار بگیرد.
معاون فرهنگی، پژوهشی و آموزشی خانه کتاب تصریح کرد: سال 61 اولین کتابشناسی هنر ادبیات انقلاب و جنگ با 194 عنوان کتاب و مقاله منتشر شد. طی این سالها بالغ بر 15 عنوان کتابشناسی دفاع مقدس از سال 59 تا 81 توسط انتشارات قدیانی به پژوهش «فیروزه برومند» منتشر شد.
وی ادامه داد: لوح فشرده کتابشناسی دفاع مقدس اطلاعات 8 هزار و 494 عنوان اثر دفاع مقدس از سال 57 تا شهریور 93 را در خود جای داده است.
جلیسی اظهار کرد: جستجوی اطلاعات نرمافزار بر اساس عنوان کتاب، موضوع و ناشر، مرتب کردن آثار بر اساس تاریخ چاپ و نشر و مرتب کردن آنها از امکانات این نرمافزار به شمار میرود.
وی بیان کرد: این نرمافزار نسخه ابتدایی است و در آینده قابلیتهای جدیدی را به آن اضافه خواهیم کرد.
معاون فرهنگی، پژوهشی و آموزشی خانه کتاب تصریح کرد: وب سرویسهایی برای کتابشناسی خانه کتاب درنظر گرفتهایم و آمادگی این را داریم تا این کتابشناسیها به روز شوند. این وبسرویس نیازی برای بهروز کردن آثار ندارند و با ورود اطلاعات این وبسرویس، محتوای آن نیز همزمان به روز میشود.