کد خبر: 1456899
تاریخ انتشار : ۱۲ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۵
حامد معرفت خبر داد:

اجرای طرح‌های آموزشی و پژوهشی تفسیر تنزیلی در موسسه تمهید/ جلد ۴ تفسیر تنزیلی در آستانه چاپ

گروه حوزه‌های علمیه: معاون پژوهش موسسه تمهید از انجام طرح‌های پژوهشی و آموزشی از جمله طرح تفسیر تنزیلی با حضور تعدادی از محققان حوزه در موسسه تمهید قم خبر داد.

حامد معرفت، معاون پژوهش موسسه تمهید قم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) با بیان اینکه این موسسه از سال 1380 و در زمان حیات آیت‌الله محمدباقر معرفت آغاز به کار کرد، گفت: سامان‌بخشی به تدوین آثار این قرآن‌پژوه برجسته مهم‌ترین هدف راه‌اندازی موسسه بود که تا سال 85 با حضور خود ایشان اداره شد.

وی ادامه داد: تالیف آثار متعدد از جمله شبهات القرآن و ردود و التفسیر و المفسرون از جمله دستاوردهای علمی آن مرحوم بوده است که در زمان حیات منتشر شد و بعد از ایشان نیز فعالیت موسسه در همین راستا ادامه یافت.

نشر ده جلد التمهید

معرفت تصریح کرد: نشر مجموعه ده جلدی التمهید و شش جلد از تفسیر جامع الاثری از جمله فعالیت‌هایی است که پس از رحلت آیت‌الله معرفت انجام شده است.

وی افزود: ایشان فیش‌برداری کل قرآن کریم را در زمان حیات انجام دادند که شش جلد آن تاکنون در قالب تفسیر جامع الاثری متتشر شده و مابقی آن نیز به دست شاگردان ایشان و با همکاری پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در حال انجام است.

معرفت عنوان کرد: هم‌اکنون تمامی مجلدات التمهید در حال ترجمه به فارسی است و برخی آثار ایشان به زبان‌های دیگر نیز ترجمه خواهد شد.

معرفت یادآور شد: از سال 92 فعالیت این موسسه با ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین بهجت‌پور ادامه یافت و ایشان بحث تفسیر تنزیلی را در دو محور آموزشی و پژوهشی دنبال کرده است.

نخستین تفسیر به ترتیب نزول

معاون پژوهش موسسه گفت: تفسیر همگام با وحی نخستین تفسیر شیعی به ترتیب نزول است. همچنین بحث مهندسی قرآنی از دیگر طرح‌های پژوهشی این محقق برجسته حوزه است که دنبال می‌شود.

وی ادامه داد: هم اکنون بیش از 25 محقق و طلبه حوزوی در حال فراگیری آموزش‌های لازم در این دو محور هستند و کارگاه‌های آموزشی موسسه نیز در قالب بیان مهارت‌های تفسیری در سراسر کشور اجرا می‌شود و در استان‌هایی مانند کرمان، اردبیل و ... انجام شده است.

معرفت تصریح کرد: با همکاری قرآن‌پژوهان این مؤسسه نگارش مجلدات پنج تا هفتم تفسیر همگام با وحی انجام شده و اکثر محققان سطح سه را گذرانده و یا در مقطع دکتری و سطح چهار حوزه هستند.

وی با بیان اینکه قرآن‌پژوهان این مؤسسه در حال تحقیق بر روی اهداف و مقاصد سور نیز هستند، افزود: نگارش جلد چهارم تفسیر همگام با وحی در مرحله بازبینی نهایی و صفحه‌آرایی برای چاپ است.

وی برگزاری نشست‌های علمی مانند «قرآن و مهندسی فرهنگی» و «قرآن، علم یا تکنولوژی» را از دیگر برنامه‌های موسسه تمهید برشمرد.

captcha