به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حبیب ایل بیگی مدیر عامل انجمن سینمای جوانان ایران و دبیر سیویکمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران، امروز، دوشنبه 14 مهرماه، در نشستی خبری ضمن تبریک دهه ولایت و عید سعید قربان، بیان کرد: با پایان جشنواره کودک از 22 مهرماه به استقبال جشنواره فیلم کوتاه میرویم؛ رویدادی که با هدف «تقویت جایگاه فیلم کوتاه به عنوان سینمای آینده» و «بازاریابی، بازارسازی و عرضه اقتصادی فیلم به نفع تولیدکنندگان فیلم کوتاه» برگزار میشود.
این مدیر سینمایی افزود: امسال 4826 عنوان فیلم کوتاه متقاضی حضور در جشنواره بودند که این آمار شامل 3040 عنوان فیلم خارجی و 1786 عنوان فیلم ایرانی بود و بعد از بازبینی هیئت انتخاب در بخش ملی در مجموع 182 عنوان فیلم، 104 عنوان فیلم در بینالملل، 37 عنوان فیلم در بخشهای جنبی و 13 فیلم در بخش بزرگداشت و مرور آثار به نمایش در میآید.
وی با اشاره به فعالیتهای انجمن درباره رویدادهایی که مقدمه جشنواره فیلم کوتاه تهران هستند، بیان کرد: برگزاری 52 گردهمایی سالانه فیلمسازان و عکاسان در 52 شهر ایران اسلامی با حضور بیش از دو هزار هنرمند، برگزاری دو جشنواره منطقهای سینمای جوان در شهرهای اراک و تربت حیدریه با حضور 15 استان کشور و برگزاری جشنواره استانی سینمای جوان در استان قم از جمله رویدادهای مقدماتی این جشنواره بودند.
پردیس سینمایی ملت میزبان جشنواره
مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران ادامه داد: امسال نیز پردیس سینمایی ملت میزبان جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران است. ما سالنهای نمایش فیلم را از 3 سالن به 4 سالن افزایش دادیم. در واقع، با افزایش سالنها و کاهش آثار بخشهای رقابتی جشنواره، امکان تمرکز بیشتر مخاطبان روی فیلمها فراهم میشود و در این صورت این آثار و عوامل آنها بهتر معرفی خواهند شد و مخاطبان خود را مییابند. امسال با توجه به برنامهریزی برای تکرار نوبتهای نمایش آثار بخش مسابقه، مخاطبانی که به دلایل مختلف از جمله تداخل با دیگر برنامههای جشنواره از تماشای اثری بازماندهاند، در نوبت نمایش بعدی بتوانند اثر مورد نظر خود را ببینند.
دبیر جشنواره فیلم کوتاه تهران به کاهش آثار بخشهای مختلف جشنواره اشاره کرد و گفت: در دوره قبل یعنی جشنواره سیام، 185 عنوان فیلم در بخشهای مختلف رقابتی بینالملل حضور داشتند که این آمار به 104 عنوان فیلم کاهش یافته است. در دوره قبلی جشنواره یعنی سیوامین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران، 49 فیلم ایرانی در بخش بینالملل حضور داشتند که این تعدد آثار، رقابت سالم و منطقی در جشنواره را زیر سوال میبرد و در نهایت امتیاز ویژهای برای کشور میزبان بود ما این آمار را به 9 فیلم کاهش دادیم و آثاری را برگزیدیم که در این بخش نمایندهای شایسته برای سینمای ایران و قابلیت رقابت و کسب جایزه برخوردار باشند.
مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران تأکید کرد: در جشنواره سیویکم فیلم کوتاه تهران 6 بخش جنبی خواهیم داشت که 5 بخش آن در زیر مجموعه سینمای ملی و یک بخش در زیر مجموعه بینالملل قرار میگیرند و درمجموع 37 فیلم در این بخشها به نمایش در میآید که شامل 34 فیلم در بخش ملی و 3 فیلم در بخش بینالملل میشود که در این بخش نیز شاهد کاهش تعداد آثار به نسبت سال گذشته هستیم.
وی با اشاره به اینکه تلاش کردیم در بخش بینالملل جشنواره زمینه حضور حداکثری فیلمسازان و دستاندرکاران آثار را فراهم کنیم، افزود: علاوه بر عوامل فیلمها جشنواره سیویکم امسال میهمانان مهمی از سینماگران برجسته جهان خواهد داشت، مثلا داوران بخش بینالملل جشنواره هنرمندانی چون «لوسی بادر» استاد دانشگاه فریبورگ، داور بینالمللی و مدیر گروه کارشناسی ارشد سینما دانشگاه زوریخ از کشور سوئیس، «کلود گیسارد» مدیر مرکز سینمای مستند آتلیه «وران» تهیهکننده بیش از 1400 فیلم از جمله برخی از آثار فیلمساز «ژان لوک گدار» از کشور فرانسه، «کریستین براد تامسون» کارگردان، نویسنده و تهیهکننده سینما از کشور دانمارک که تا سال 2005 مدیر جشنواره اودنزه بوده و با توجه به علاقهای که به موسیقی ایرانی دارد فیلمی به نام «صدای ایران» را در مورد «محمدرضا شجریان» تولید کرده است و «استر ونگر» کارگردان و تهیه کننده سینما، مدیر موسسه تلویزیونی مگاهرتز مونیخ، استاد دانشگاه و داور بینالمللی فیلم کوتاه داوران خارجی بخش بینالملل که به همراه فرشته طائرپور تهیه کننده ایرانی آثار این بخش از جشنواره را بررسی میکنند.
تغییر در جوایزه جشنواره فیلم کوتاه تهران
وی افزود: در بخش بینالملل تغییر مبلغ نقدی جوایز جشنواره فیلم کوتاه تهران مسئلهای بود که قواعد و قوانین بینالمللی این رویداد را تحتالشعاع قرار میداد و از اعتبار وجوه جهانی آن میکاست. به همین دلیل، جوایز نقدی جشنواره در بخش بینالملل را مثل گذشته به یورو تغییر دادیم و بر این اساس نوزده هزار و پانصد یورو در هفت بخش به برگزیدگان بخش بینالملل جشنواره فیلم کوتاه تهران اختصاص مییابد.
ایلبیگی ادامه داد: در جشنواره سیویکم فیلم کوتاه تهران آثار کشورهای فرانسه، آلمان، سوئیس، کانادا، انگلیس، آمریکا، ایتالیا، لهستان، بلژیک، استرالیا، برزیل، چین، کرواسی، مجارستان، ژاپن، کره، هلند، افغانستان، آرژانتین، آذربایجان، شیلی، جمهوری چک، استونی، یونان، هند، کوزوو، لیتوانی، مکزیک، نیوزلند، اسپانیا، ترکیه ، اروگوئه و ایران حضور دارند.
دبیر جشنواره فیلم کوتاه تهران در جمع خبرنگاران ادامه داد: در بخش بینالملل همچنین یک گروه داوری مستقل دو جایزه را به بهترین فیلم آسیایی و بهترین فیلم کشورهای اسلامی اهدا میکنند که «بهمن آقایی» کارشناس سینما، «نرگس آبیار» نویسنده و کارگردان سینما و «عطیه اراهیف الدراجی» تهیهکننده و کارگردان فیلمهای مستند و مدیر برگزاری کارگاه های تخصصی آموزش سینما در عراق اعضای این هیئت هستند.
وی برخی از فیلمهای مهم جشنواره را معرفی کرد: «خانواده ورمیر» برنده اسکار دانشجویی تولید کشور آمریکا، پویانمایی «سمفونی شماره 42» محصول مجارستان و برنده چهار جایزه بینالمللی از جشنوارههای بوداپست، بلاروس، لیسبون و چین، پویانمایی «برگهای پاییز» برنده 8 جایزه معتبر از جشنوارههای فیلم کوتاه در کشورهای اسپانیا، فرانسه، بوسنی ، آمریکا، کره ، ژاپن و آرژانتین، پویانمایی «باد» برنده 10 جایزه بینالمللی از جشنوارههای فیلم کوتاه در فرانسه، اسپانیا، هلند، بلژیک، انگلستان، آلمان، آرژانتین، بلغارستان، کره ، آمریکا و کرواسی، فیلم کوتاه داستانی «محل اعتراف در کلیسا» برنده سه جایزه جهانی ازا ایتالیا، هندوستان و انگلستان به نمایش در میآید.
ایل بیگی ادامه داد: مرور آثار «فرهاد مهرانفر» و «شهرام مکری» از فیلمسازان شاخص سینمای کشور به نمایش در میآید که این بخش شامل نمایش 6 فیلم کوتاه از مهرانفر و 5 فیلم کوتاه از مکری میشود. همچنین جشنواره سیویکم فیلم کوتاه تهران از محمدرضا شریفی فیلمبردار فقید سینمای ایران که از معلمان و مدرسان و عوامل حرفه ای حوزه فیلم کوتاه در بخش بزرگداشت تقدیر به عمل خواهد آورد.
وی درباره دیگر بخشهای جنبی سیویکمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران عبارتند از، بخش برگزیده آثار جشنواره فیلم کوتاه قرآنی شامل 6 فیلم، بخش منتخب پنجمین جشن فیلم کوتاه خانه سینما شامل 8 فیلم، بخش آثار کوتاه خاطرهانگیز نسل قدیم فیلمسازان کشور شامل 7 فیلم، آثاری از بهرام بیضایی، ناصر تقوایی، سهراب شهید ثالث، شاپور قریب و ... بخش فیلمهای کوتاه جشنواره دانش آموزی که شامل 7 فیلم: آثار منتخب این گروه سنی را در این بخش نمایش میدهیم.
ایل بیگی همچنین از تهیه برنامههای خبری و سینمایی در شبکههای مختلف تلویزیون از جمله شبکه یک، شبکه سه، شبکه تهران، شبکه چهار و نشریه روزانه جشنواره به سردبیری بهمن عبدالهی و سه نشست تخصصی در جشنواره فیلم کوتاه تهران اشاره کرد.
وی در پایان درباره جوایز ویژه این جشنواره نیز چنین توضیح داد: جایزه بخش «چراغ راه» که در آن به بهترین اثری که در آن به شعار سال توجه شده باشد، جایزه ویژه این جشنواره است. درضمن به بهترین اثری که در آن به شعار «حماسه سیاسی» و «حماسه اقتصادی» و کاری که در آن عظمت ایران تصویر شده باشد، جوایز ویژه این جشنواره هستند.