پیروز ارجمند، مدیر دفتر موسیقی ارشاد در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: جامعه امروز ایرانی به دلیل رشد روزافزون فناوری دچار گسست فرهنگی شده است و تعاملات فرهنگی که معمولاً در اجتماعات مردمی شاهد آن بودیم این روزها کمتر به چشم میخورد.
وی ادامه داد: این در شرایطی است که برای انتقال مؤثر فرهنگ در جامعه به ویژه در میان نسلهای گوناگون نیاز به ایجاد زمینههای ارتباطی بیشتری است و باید در ایجاد این ارتباط به دنبال ابزار مؤثر بود که وادی هنر با انواع و اقسام رشته های آن یکی از مؤثرترین آنهاست.
ارجمند تصریح کرد: در میان هنرها، موسیقی جایگاه و شأن ویژهای در این ارتباط و تبادلات فرهنگی دارد، جنس موسیقی هر یک از اقوام ایرانی و سازی که به وسیله آن موسیقی مینوازند حکایت از عقبه و پشتوانه فرهنگی آنها دارد و به نوعی انتزاعی فلسفه زندگی، رسم و رسومات قومی آنها را تعبیر و تفسیر میکند.
مدیر دفتر موسیقی ارشاد در ادامه گفت: به برگزاری محافل فرهنگی و هنری که در آن با اجراهای موسیقی به ویژه موسیقی اقوام ایرانی روبرو هستیم بیش از پیش احتیاج داریم تا به این وسیله بخشی از این هویت فرهنگی، تاریخی و حتی اعتقادی را به مخاطب که غالب آنها نسل نو و جوان هستند منتقل کنیم.
این آهنگساز و مدرس دانشگاه گفت: پویایی و نشاط حاصل از گوش سپردن به یک موسیقی سالم امری واضح و شفاف است و تجربه نشان داده است که موجب نشاط و پویایی هر چند مقطعی مخاطب میشود؛ در چنین شرایطی انگیزه مضاعف در میان مخاطبان برای نظر انداختن به افقهای آینده و پیشرو پدید میآید، آرزوهای کوچک که شاید خود دست به کار برای تحقق آنها شده و یا آرزوهای بزرگ که برای فائق آمدن به آن نیازمند اتحاد و انسجام بیشتر با همنوع خود باشد.
وی در پایان گفت: به هر حال از ابزاری مؤثر به نام موسیقی اصیل ایرانی و موسیقی نواحی اقوام ساکن در آن باید استفادهای معقول و مناسب در جهت نیل به اهداف عالی و ارزشی که هر ایرانی متعهد سودای رسیدن به آن را دارد استفاده کرد و توجه به این نکته که چه بسا برای رسیدن به این اهداف نیازمند آن باشیم که امور خود را اصلاح کرده و بهترین شیوه و سبک زندگی را برای خود برگزینیم.