به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نام بنیاد فارسالمؤمنین را افرادی که در مراسمهای مناسبتی مسجد امیر(ع) واقع در خیابان کارگر شمالی حضور پیدا میکنند، بارها و بارها شنیدهاند، بنیادی که بیشتر از یک سال و نیم از فعالیت رسمیاش میگذرد و بخش اعظم عملکردش منوط به تعلیم مذهب حقه شیعه اثنی عشری و انجام امور خیریه است. همچنین کلاسهایی در حوزه اعتقادی عصر روزهای پنج شنبه در سالن اجتماعات برپا میشود که در آن به بیان اصول اعتقادی بهطور عالمانه اما به زبان قابل فهم برای عموم پرداخته میشود. این جلسه را حجتالاسلام و المسلمین سیدمحمد باقرعلویتهرانی، مؤسس و رئیس بنیاد فارسالمؤمنین اداره میکند. لذا برآن شدیم تا برای اینکه اطلاعات بیشتری از فعالیتهای این بنیاد پیدا کنیم با محمدمهدی دبیری، مدیر این بنیاد، به گفتوگو بنشینیم.
دبیری در ابتدا با اشاره به گزارش مختصری از زمان فعالیت این بنیاد گفت: بنیاد فارسالمؤمنین مرکزی عامالمنفعه، مردمنهاد و غیردولتی است که توسط حجتالاسلام والمسلمین سید محمدباقر علویتهرانی، مؤسس و ریاست بنیاد، از سال 91 فعالیتش را با هدف تعلیم و تبلیغ مذهب حقه اثنی عشری به صورت رسمی آغاز کرده است. بنیاد دارای مجوز و ثبت از اداره ثبت شرکتها است که زیر نظر قوه قضائیه است. مجموعه هیئت امنای بنیاد متشکل از پنج نفر از افراد حقوقی است و مدیر بنیاد نیز باید عضو هیئت امنا باشد. فعالیت هیئت امنا، مؤسس و مدیر بنیاد تبرعی است. این مؤسسه غیرانتفاعی و غیرتجاری است و در برخی از زمینهها چون تولید مجموعه و توزیع آن و برپایی نمایشگاههای کتاب و دعوت از برخی از اساتید و پرداخت حقالزحمه هزینه میکند.
بنیاد فارسالمؤمنین؛ وقف آستان حضرت معصومه(س)
وی با اشاره به اینکه این بنیاد وقف آستان حضرت معصومه(س) است و در صورت انحلال به این آستانه مقدسه واگذار میشود، افزود: هدف اصلی این بنیاد تعلیم و تبلیغ معارف اهلبیت(ع) و مذهب شیعه اثنیعشری است. این مجموعه هدفش «داعی الی الله» است و نه «داعی الیّ»؛ همانطور که از اسمش برمیآید؛ چون هرآنچه به نام دین و اهلبیت(ع) باشد، ماندگار است.
مدیر بنیاد فارسالمؤمنین در پاسخ به علت نامگذاری به این بنیاد به این نام اظهار کرد: تمام فعالیتهایی که در مسجد حضرت امیر(ع) انجام میگیرد، متعلق به مولای متقیان حضرت امیرالمؤمنین(ع) است، به همین دلیل نام فارس المؤمنین انتخاب شده است که از زیارت مطلقه حضرت امیرالمؤمنین(ع) «...و السَّلامُ عَلَى فَارِسِ الْمُؤْمِنِینَ وَ لَیْثِ الْمُوَحِّدِینَ و ...» برگرفته شده است که به معنای شیرمرد و پهلوان مؤمنین و نجاتدهنده مؤمنین است. این نجاتدهندگی در دو بخش است؛ یکی اینکه حضرت علی(ع) پدر یتیمان بودهاند و یک بخش از فعالیت بنیاد عام المنفعه است و از سوی دیگر حضرت باب مدینه علم نبی هستند و یک بخش فعالیت بنیاد نیز تعلیم و تبلیغ معارف دین است؛ لذا نام فارس المؤمنین که به معنای نجاتدهنده مؤمنین است انتخاب شد که پرچم تشیع مزین به نام ایشان است و از سوی دیگر این نام گویایی، وضوح و رسایی لازم را دارد.
اهداف بنیاد؛ تعلیم و تبلیغ مذهب حقه شیعه اثنی عشری
دبیری تصریح کرد: مجموعههایی که ثبت میشوند باید یا مؤسسه آموزشی یا پژوهشی و یا فرهنگی باشند؛ به هر حال یکی از این عناوین باید به آن تعلق داشته باشد تا فعالیت خودش را ترسیم کند؛ به دلیل اینکه در مجموعه فارسالمؤمنین یک بخش تعلیم و تبلیغ که امور فرهنگی را شامل میشود و یک بخش عام المنفعه لحاظ شده است و سند فعالیت مجموعه موثق میشد لذا نام بنیاد به آن تعلق گرفت. موضوع و اهداف بنیاد نیز تعلیم و تبلیغ مذهب حقه شیعه اثنی عشری از طریق تمهید نهادها و ابزار لازم است. شیوه تبلیغ روش سنتی منبری است و سنتی بودن به معنای مصطلح رایج که اطلاق به هر چیز ناکارآمد میشود، نیست؛ بلکه مراد این است که روش محراب و منبر، تبلیغی و مبنایش مودت اهل بیت(ع) است چنانکه غالباً افرادی که در جلسات مناسبتی شرکت میکنند این مودت اهلبیت(ع) را دارند و این محبت در دلشان است که در جلسه حضور پیدا میکنند.
وی اظهار کرد: امروزه بخشی از مبارزه در جبهه فرهنگی برمیگردد به حضور در فضاهایی که افراد نگاه منفی نسبت به دین دارند لذا ما در این بخش باید به فضای تعلیمی دین بپردازیم که همان آموزش معارف دین به سبک کلاسیک و آکادمیک است. ما باید دورههایی را در حوزه قرآن، حدیث، تاریخ اسلام، کلام و اعتقادات، اخلاق و تربیت، فقه و احکام متناسب با نیازهای مردم داشته باشیم و سعی بنیاد نیز بر این است که اگر فردی برای برطرف شدن شبههاش دنبال منبع است، آن منبع را به زبان ساده در اختیارش قرار داده باشیم و این در حوزه تبلیغ است، اما در حوزه تعلیم هم که شیوه نوین و آکادمیک دارد میتوان از طریق نهادها، برگزاری دورهها، برپایی همایشها و ارائه این محتواها به صورت مکتوب، به صورت فایلهای صوتی و تصویری در فضاهای مجازی گامی مؤثر در این راه برداریم.
عامالمنفعه بودن بخشی از فعالیتهای فرهنگی بنیاد
دبیری ادامه داد: برخی از این تمهید نهادها در بخش فرهنگی در حوزه عامالمنفعه است؛ به دلیل اینکه ممکن است برخی افراد مشکل یا گره اقتصادی در زندگیشان ایجاد شده باشد و به تبع آن نگاه منفی نسبت به دین پیدا کند. بنیاد در حوزه عامالمنفعه سه زیرشاخه قرضالحسنه، امورخیریه و کارآفرینی را دارد. در حوزه قرضالحسنه که ارائه خدمات برای آبرومندان است و افتتاح رسمی این صندوق پس از عید غدیر انجام میشود و تشخیص آن برعهده شورای وام این مجموعه است.
وی افزود: از سال 75 که حجتالاسلام والمسلمین علوی تهرانی امام جماعت مسجد حضرت امیر(ع) شدند، این صندوق به صورت جدی برقرار بوده و خدمترسانی کرده است و در پی جلب اعتماد مردم و گرهگشایی از مشکلات آنان بوده است.
مدیر بنیاد فارسالمؤمنین اضافه کرد: بخش امور خیریه دربرگیرنده افرادیست که حتی توان پرداخت وام را ندارند و تا کنون حدود 140 خانواده را تحت پوشش قراردادهایم. درباره زندگی این افراد بررسی و تحقیق شده است و نیازشان مسجل شده و مشخص میشود که آن فرد نیازمند کمک ماهیانه، کمک نقدی، سبد کالا، لوازم التحریر، بیمه تکمیلی، ودیعه مسکن و یا معوقه اجاره است. اما نکته حائز اهمیت این است که فضای فعالیت این بخش تکریم است و فقط خود فرد میداند ولاغیر.
ارائه سبد کالا به سنت حضرت علیبن ابیطالب(ع) به افراد نیازمند
وی با تأکید بر اینکه ارائه سبد کالا به سنت حضرت علیبن ابیطالب(ع) به افراد نیازمند، هدف فارسالمؤمنین است و این کار باید همراه با تکریم انجام شود، اظهار کرد: این افراد با دعوت از سوی بنیاد و با حضور یافتن در مسجد حضرت امیر(ع) سبد کالایشان را دریافت میکنند تا بدانند که مسجد پایگاه تربیت فکر صحیح اسلامی و نشان دهنده انسجام و یکپارچگی مردم و توجه به افراد نیازمند است. گزارش عملکرد امور خیریه این مجموعه از ماه مبارک رمضان سال 92 تا رمضان سال 93 در پایگاه اینترنتی بنیاد فارسالمؤمنین وجود دارد.
دبیری افزود: کنار این دو بخش، واحد کارآفرینی راهاندازی شدهاست که از صفر تا صد کار برعهده مددجویان است که در حال حاضر مقدمات کارگاه تولید پوشاک فراهم می شود که یک دوره آزمایشی نیز با حضور مددجویان فعالیت کرده است و دستاورد خوبی نیز داشته که انشاءالله از عید سعید غدیر افتتاح رسمی این کارگاه انجام میشود.
بنیاد فارسالمؤمنین در حوزه خیرین مردمنهاد است
وی درباره تعداد خیرین این بنیاد گفت: هیئت خیرین این بنیاد در سه شب احیا در ماه مبارک رمضان از جمع حدود 45 هزار نفر از مردم که حاضر در برنامهها هستند و تمایل به کمک دارند، تشکیل میشود که علاوه بر آن مستمراً خیرینی با دفتر بنیاد در ارتباط هستند و برای همکاری در زمینه امور فرهنگی، امور خیریه و صنوق قرض الحسنه اعلام تمایل میکنند. همچنین تشکیل مجمع خیرین در آینده نزدیک در دستور کار قرار دارد.
مدیر بنیاد فارسالمؤمنین اظهار کرد: فعایتهای فرهنگی بنیاد متشکل از پنج بخش است؛ یک واحد راهبردی و یا دفتر تحقیق و توسعه است که مغز متفکر مجموعه است که در آن از صاحب نظران در حوزه و دانشگاه و عموم مردم استفاده شده است و نظرات مردم برای راهبرد بهتر مجموعه در تأمین و ارائه محتوا در تبلیغات و عرضه محصول جمعآوری میکنیم تا بتوانیم پس از سازماندهی کردن آنها و نظم و نسق دادن به آنها در آینده نزدیک از آنها بهرهمند شویم.
وی افزود: واحد پژوهشی بخش دیگر فعالیتهای فرهنگی است که متشکل از چند گروه کلام و اعتقادات، فقه و احکام، اخلاق و تربیت، تاریخ و سیره، قرآن و حدیث است که این گروهها در حال تأمین توسط اساتید دانشگاه و در کنار آنها طلاب و دانشجویان هستند و با همکاری دفتر تحقیق و توسعه سعی در تولید و ارائه محتوای عالمانه و همه فهم ویژه مقاطع سنی کودکان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان دارند.
فعالیتهای پژوهشی بطیع و زمانبر است
دبیری با تأکید بر اینکه فعالیتهای پژوهشی بطیء و زمانبر است، بیان کرد: یکی از خروجیهای این واحد پژوهش که در آینده نزدیک ارائه میشود، روان و سادهسازی رساله سه تا چهار تن از مراجع تقلید در یک مجموعه واحد است که توسط گروهی از کارشناسان این عرصه به سرپرستی حجتالاسلام والمسلمین محمدحسین فلاحزاده، کارشناس فقه و مبانی فقه در دست تهیه و آمادهسازی است که در این کتاب سعی بر قابل فهم و استفاده بودن رساله برای عموم مردم بدون استفاده از الفاظ غامض است. لازم بذکر است که ضرورت این امر هم براساس تحقیقی که توسط دفتر تحقیق و توسعه بنیاد در راستای بررسی دغدغهها و خلأهای دینی مردم در سطح جامعه انجام گرفت، مشخص شد.
وی ادامه داد: واحد انتشارات و واحد کتابخانه نیز از زیرشاخههای حوزه پژوهش است که کتابخانه در حال حاضر به دلیل رعایت قانون کپیرایت، به صورت مجازی در اختیار اعضا در دفتر بنیاد قرار گرفته است. همچنین در این بخش استفاده از نویسندگان زبده و خبرگان در نویسندگی در دستور کار قرار دارد. به دلیل اینکه بازار نشر کساد است، در صورتی که افراد زبده و فاضل در حوزه دین ایدههایی در ذهنشان داشته باشند و بتوانند تألیف کنند، در تألیف و انتشار اثر به آنها کمک میشود.
دبیری با اشاره به بخش دیگر فعالیتهای فرهنگی بنیاد افزود: واحد آموزش نیز فعالیت دیگری است که در دو بخش آموزش عمومی و تخصصی برگزار میشود. در آموزش عمومی دورهای جامع و کامل از اصول عقاید که پیشنیاز و ضروری است، به منظور ارتقای سطح معرفتی افراد نسبت به اعتقادات دین مبین اسلام و از سوی دیگر به جهت آشنایی مردم با انحرافات عقیدتی و بنیانگذاری صحیح مباحث اعتقادی در حوزههای شناختشناسی (شامل معرفتشناسی دینی، تعریف شناخت، اقسام آن و منابع شناخت)، انسانشناسی، دینشناسی، توحید و عدل به عنوان یکی از صفات حضرت حق، نبوت، امامت ومعاد برگزار میشود.
وی تأکید کرد: این دوره ویژه عموم علاقهمندان بدون ثبت نام و سطحبندی، پنجشنبه هر هفته در شش ماهه دوم ساعت 16 در سالن اجتماعات مسجد حضرت امیر(ع) برگزار میشود. همچنین از بهمنماه سال 91 دوره آموزش عمومی در بخشهای شناختشناسی طی 21 جلسه، حوزه انسانشناسی در 39 جلسه و بخش دینشناسی طی 13 جلسه برپا شد و بحث خداشناسی نیز از سوم مهرماه امسال آغاز شده که در حال برگزاری است.
مدیر بنیاد فارسالمؤمنین با اشاره به اینکه دورههای عمومی اواخر سال 94 به اتمام میرسد، اضافه کرد: در آینده نزدیک دوره، همایش، سمینار، کارگروه تخصصی در این حوزهها و به دلیل بهرهمندی افراد هم به صورت حضوری و هم مجازی برگزار میشود. در کنار این دورههای آموزشی، مرکز مشاورهای از لحاظ اعتقادی و خانوادگی راهاندازی شده است.
راهاندازی آموزش تخصصی بنیاد با هدف توانمندی دفاع از مبانی فکری مذهب شیعه
دبیری افزود: واحد دیگر آموزش تخصصی است که با هدف توانمندی دفاع از مبانی فکری مذهب شیعه و شناسایی مبانی شکلگیری جریانات فکری ضددینی در آینده نزدیک راهاندازی میشود و مختص طلاب خواهر و برادر است و هدف از آن تربیت مبلّغ و تربیت محقق است که این دورهها با همفکری افرادی که در حوزه تبلیغ، افراد خوشفکر و توانمندی بودند، فراهم شده و در حال حاضر آییننامههایش در حال تدوین و نگارش است و محتوای آن را از گروههای پژوهشی گرفتهایم که افراد چگونه میتوانند یک دوره کامل محتوای منبر را چه در تاریخ و چه در اعتقادات، مهارتهای تبلیغ و منبر داشته باشند تا بتوانیم یک همافزایی ایجاد کنیم که چون نیازمند بازه زمانی است پس از ماه صفر پذیرش طلاب خواهر و برادر انجام میشود.
دبیری توضیح داد: بخش چهارم واحد پرورشی است که ویژه کودکان، نوجوانان و جوانان در سنین چهار تا هشت، 9 تا 15 و 16 سال در نظر گرفته شده است که کلاسهایی مختص این افراد پیرامون محور ارزش، دانش، ورزش، مهارت و اردو است که این کلاسها از تابستان امسال آغاز شده است. در نظر داریم تا دانشی را به این افراد آموزش دهیم تا به کارشان بیاید و بتوانیم مهارتهای تعامل اجتماعی و زندگی را با برپایی اردوها و بکارگیری این مهارتها در آنها نهادینه کنیم.
آموزش مفاهیم، تفسیر و علم قرائت به کودکان و نوجوانان
مدیر بنیاد فارسالمؤمنین تصریح کرد: در بحث آموزش قرآن مقاطع سنی کودکان، نوجوانان و جوانان مد نظر حفظ قرآن نیست بلکه آموزش ترجمه، مفاهیم و تفسیر قرآن از سویی و آموزش علم قرائت( روخوانی، روانخوانی، فصیحخوانی، تجوید، صوت و لحن، وقف وابتدا) است که توسط اساتید و پیشکسوتان قرآنی چون استاد بنیادی برای سطح جوانان و بزرگسالان روزهای یکشنبه و همچنین جلسه آموزش قرآن ویژه کودکان در روزهای شنبه و دوشنبه هر هفته و ویژه نوجوان چهارشنبه و پنجشنبه هر هفته در حال برگزاری است که در ترم پاییز محلی در کنار مسجد برای کلاسهایی که نیازمند فضا هستند، در نظر گرفته شده است تا در آنجا برگزار شود.
دبیری با تأکید بر اینکه پخش سخنرانیها از طریق رسانههای جمعی، یک خروجی دینی و اثر دینی است، گفت: بخش پنجم فعالیتهای فرهنگی در حوزه تبلیغات و رسانه است که در این فضا به ارائه برنامههای تولیدی در قالب لوح فشرده برای شبکههای خانگی، بر روی پایگاه اینترنتی بنیاد و همچنین پخش در شبکههای تلویزیونی و ماهوارهای همچون شبکههای ثامن و البقیع میپردازیم.
وی افزود: یکی از محصولات که توسط این مجموعه تولید شده «95 روز زندگانی حضرت زهرا(س)» است که سیر زندگانی حضرت زهرا(س) را به مخاطبان نشان میدهد که از شبکه ثامن نیز پخش شد و مورد استقبال قرار گرفت و علاوه بر آن هم لوح فشرده آن تهیه شد و به هیئتهای محتلف فرستاده شده و هم برای مخاطبان خاص با امکان دانلود در پایگاه اینترنتی بنیاد قرار داده شد.
دبیری اضافه کرد: برخی از این فعالیتهای در سطح مطالعه است و برخی به مرحله اجرا رسیده و برخی دیگر به مرحله اجرا رسیده و بعضاً در حال توسعه است چون بخش رسانه که به صورت جدی محصول برای شبکههای داخلی و شبکههای ماهواره و هم فضای مجازی تولید میکند و در نظر داریم تا محرم الحرام امسال بتوانیم در این بخش پربارتر حضور پیدا کنیم.
وی با تأکید بر اینکه یکی از اولویتهای فعالیتهای بنیاد، برگزاری فعالیتهای معرفتی و اساسی است، بیان کرد: برپایی «جشن قلک» ویژه کودکان با هدف سوق دادن روحیات آنها به انجام کار خیر در دستور کار قرار دارد و حتی قلکهایی هم به سبک کودکان تدارک و تهیه شده است. همچنین برگزاری بازارچههای خودکفایی نیز در برنامهها گنجانیده شده که تشکیل آن نیازمند زمان است.
دبیری درباره فعالیتهای بینالمللی بنیاد گفت: در این زمینه بخش رسانه این مجموعه فعال است و حتی در چند ماه گذشته پخش زنده اینترنتی فعال شده است اما فعلاً برای پرهیز از موازیکاری با برخی از مراکز، برنامهای چون فرستادن مبلّغ و تربیت آنها برای اعزام به خارج از کشور نداریم؛ به دلیل اینکه بیشتر به دنبال تولید محصولات اعتقادی و دینی کاربردی و مهمتر از آن عالمانه و همهفهم هستیم تا با بارگذاری آنها در پایگاه اینترنتی بنیاد و اضافه کردن دانلود به آن، امکان استفاده و بهرهمندی دیگر افراد در سراسر جهان را فراهم کنیم؛ چون نظرمان پوشش دادن خلأهای دینی موجود است.
تاکنون هزینهای از نهادهای دولتی دریافت نکردهایم
مدیر بنیاد فارسالمؤمنین در پاسخ به اینکه میزان کمکهای دولتی به این مجموعه به ویژه در فعالیتهای عامالمنفعه چقدر بوده است، تأکید کرد: فعالیتهای این مجموعه مردمی و به عبارت دیگر مردم نهاد است و تا کنون هزینهای از نهادهای دولتی دریافت نشده با وجود اینکه برخی از نهادهای دولتی تمایل به کمک دارند کما اینکه تمام صورتحسابهای مالی و گزارشهای مالی که از مردم خیر جمعآوری میشود طی فرآیند زمانی فراهم میشود و به منظور شفافسازی در اسرع وقت در سایت بارگذاری میشود.
وی با اشاره به فرارسیدن عید سعید غدیرخم و برنامه این بنیاد گفت: در فعالیتهای عامالمنفعه در نظر داریم تا 110 نفر از زنان زندانی سرپرست خانواده را که به دلیل مشکلات مالی در زندان افتادهاند آزاد کنیم که بحمدالله کمکهای مردمی مناسبی در این زمینه شده است که انشاءالله در روز عید غدیر این خبر را به اطلاع عموم مردم میرسانیم.
دبیر در پاسخ به این سؤال که با وجود اینکه بیش از یک سال و نیم از راهاندازی بنیاد میگذرد، چه میزان به خط مشی و اهدافتان نزدیک شدهاید؟ بیان کرد: باورپذیری نسبت به بنیاد، میان مردم شکل گرفته است و مردم در ماه مبارک رمضان امسال در حوزه ارزاق بطور استثنایی کمک کردند چون اعتماد ایجاد شده و ما این اعتماد را حفظ و مضاعف خواهیم کرد اما تلقی این است که در حوزه فرهنگی طبق برنامهریزی که انجام شده به آنچه که میخواهیم اندک اندک نزدیک میشویم و در فعالیتهای خیریه جلوتر از آنچه که فکرش را میکردیم، قرار داریم.
راهاندازی پخش آنلاین مراسم مناسبتی و دورههای آموزشی در سایت بنیاد
وی با تأکید بر اینکه فعالیتهای بنیاد نظم و نسق خوبی گرفته است، افزود: حدود دو تا سه سال زمان میبرد تا آن کار ماندگار که مدنظر مؤسس بنیاد است، انجام گیرد. در سطح آموزشهای عمومی بازخورد خوبی داشتهایم. همچنین امکانات صوتی، تصویری، متنی و طرح سؤال کلاسها فعال شده است و علاوه بر حضور حقیقی برخی از علاقهمندان، عدهای هم به صورت مجازی و ازطریق پخش زنده این دورهها را پیگیری میکنند.
مدیر بنیاد فارسالمؤمنین با تأکید بر اینکه جنس جلسات آموزش عمومی، هیئتی نیست بلکه عموم علاقهمندان در تمامی مقاطع سنی بانوان و آقایان هستند، تصریح کرد: در نظر داریم تا از سطح تبلیغ به تعلیم برسیم و میخواهیم سبد معرفتی در اختیار افراد قرار دهیم. همچنین مطالعه در این حوزهها خیلی جدی و زمانبر است و با کارشناسان و افراد متعدد صاحب نظر در این عرصه، مؤسسات و واحدها و علمای مختلف بحث و مذاکره کردهایم تا سرفصلهای علمی دربیاید.
دبیری اضافه کرد: محصول حوزه باید برای مردم ارائه شود که این نیازمند تبدیل است و بنیاد میخواهد یکی از این مجموعه باشد تا برای جامعه مخاطب خودمان، کاری انجام دهیم.
جمعآوری بانکی از متقاضیان همکاری در حوزههای مختلف بنیاد فارسالمؤمنین
وی در پاسخ به این سؤال که آیا انجام حرکتهای جهادی در زمینه علمی، پزشکی و ... تاکنون از سوی بنیاد انجام گرفته است و یا در برنامههای آینده این مجموعه است، عنوان کرد: این ایده در نظر است اما نیازمند ساماندهی است و سبک و سیاق کار بنیاد فعلا اجازه به ورود به این حوزه را نمیدهد؛ به دلیل اینکه حرکتهای جهادی نیازمند واحد مستقل جهت ساماندهی سیستم راهداری و عمرانی است که شاید در آینده محقق شود.
مدیر بنیاد فارسالمؤمنین در پاسخ به اینکه بخش همکاری و تمایل به کار در حوزههای فرهنگی و اجرایی در سایت به چه منظور است؟ اظهار کرد: به دلیل اینکه در نظر داشتیم که حوزهها و فعالیتهای بنیاد را سازماندهی کنیم تاکنون بهرهمندی از این افراد وجود نداشت ولی حال که بخشهای این مجموعه شکل و نظم گرفته است مجموعه بانکی از این درخواستها جمعآوری کرده است و در سایت سیستم خبرنامه راهاندازی شده است و در آینده نزدیک به این افراد به صورت مجزا از طریق پیامک یا رایانامهای اطلاعرسانی میکنیم تا این افراد را بر اساس توانمندی و علاقهمندی در حوزههای مشخص شناسایی کنیم.
مصاحبه از سمیرا انصاری
برای همه خدمتگزاران این مجموعه آرزوی توفیق دارم
یا علی