کد خبر: 1458681
تاریخ انتشار : ۱۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۷

واکاوی عادلانه و مؤدبانه غدیر موجب وحدت مسلمانان می‌شود

کانون خبرنگاران نبأ/ نرگس زارعی: عضو هیئت علمی دانشگاه بین المللی آل البیت(ع) گفت: واکاوی و تشریح عادلانه، منصفانه ومؤدبانه غدیر وامامت حضرت علی(ع) باعث وحدت مسلمانان می‌شود.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، آیت‌الله سیدمحمد حسینی قزوینی در همایش تخصصی «غدیر، منادی ولایت و تعمیق بصیرت» که با حضور محقیقن و نخبگان فرهنگی در بنیاد پژوهش‌‌های آستان قدس رضوی برگزار شد با اشاره به اینکه این گونه جلسات لازم و ضروی است، اظهار کرد: برگزاری این گونه همایش‌ها علاوه بر اینکه به وحدت مسلمانان خدشه وارد نمی‌کند بلکه اگر منصفانه، مؤدبانه و با استدلال متقن باشد باعث وحدت شده و ریشه‌های اعتقادی جوانان محکم‌تر خواهد شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه بین المللی آل البیت(ع) با بیان اینکه وهابیت قوی کار می‌کند، اظهار داشت: امروزه وهابیت آماده‌تر شده است، وقتی احادیث خودشان را بازگو می‌کنیم ابراز می‌کنند که این حدیث، سندش ضعیف است لذا باید چند حدیث با سند و دلیل صحیح را انتخاب و به کار گرفت.

وی با اشاره به اینکه کلمه «ولی» به معنای  دوست، خلیفه، ولایت و حکومت است، گفت: «لفظ ولی» بیشتر در معنای ولایت و حکومت به کار می‌رود در این زمینه روایات زیادی داریم که لفظ ولی به معنای ولایت به کار رفته است؛ مثل اینکه پیامبر(ص) به مسلمانان بارها این سخن که «إن علیا منی وأنا منه وهو ولی کل مؤمن بعدی» را فرموده بودند و خلفای دیگر نیز در کلام خود از لفظ ولی به عنوان ولایت استفاده کرده‌اند.
حسینی قزوینی همچنین در پاسخ به شبهه‌ای که چرا نام ائمه(ع) در قرآن نیامده است، خاطرنشان کرد: قرآن اصول و مهمات مسائل اسلامی را مطرح کرده و تفصیل آن به سنت و احادیث واگذار شده است.
وی با استناد به آیات 44 سوره نحل و 7 سوره حشر، تصریح کرد: بیان و تفسیر قرآن بر عهده پیامبر(ص) بوده و با بیان و تبیین آن حضرت، حجت است و بدون تفسیر نبی مکرم اسلام(ص) قرآن نیست. لذا اگر چنانچه سنت را از قرآن حذف کنیم، نمی‌توانیم حتی رکعات نماز یومیه را هم از طریق قرآن اثبات کنیم؛ همین نکته دلیل بر حقانیت معصومین(ع) است.
مؤسس مؤسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر(عج) ابراز داشت: آیه 67 سوره مائده از آیاتی است که اهل سنت با اسناد صحیح می‌گویند که مربوط به غدیر است و این باعث جاودانگی حادثه غدیر و ولایتی حضرت علی(ع) شده است.
رئیس شبکه جهانی ولایت با استناد به آیه 67 سوره مائده «یا أَیهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ ما أُنْزِلَ إِلَیکَ مِنْ رَبِّکَ وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَهُ وَ اللَّهُ یعْصِمُکَ مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللَّهَ لا یهْدِی الْقَوْمَ الْکافِرین» افزود: یعنی ‏اى پیامبر! آنچه از طرف پروردگارت بر تو نازل شده است، کاملًا (به مردم) برسان! و اگر نکنى، رسالت او را انجام نداده‏اى! خداوند تو را از (خطرات احتمالى) مردم، نگاه می‌دارد و خداوند، جمعیت کافران (لجوج) را هدایت نمی‌کند.
وی در پاسخ این شبهه که حضرت چرا با خلفاء کنار آمدند؟ گفت: امام علی(ع) بعد از رحلت پیامبر(ص) همان کاری را انجام دادند که پیامبر از ایشان خواسته بودند، نبی مکرم اسلام(ص) از امام علی(ع) خواسته بودند که اگر 40 نفر مرد جنگ‌جو برایشان بود قیام کنند و خلافت را پس بگیرند وگرنه به خاطر اسلام صبر و استقامت کنند.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه در مسئله غدیر باید بیشتر فعالیت کرد، گفت: کتاب الغدیر کار فردی بوده و در حد خودش معجزه تاریخ شیعه است که یک نفر به تنهایی این همه زحمت بکشد. در آن زمان الغدیر را کرامت و بلکه یک معجزه می‌بینیم، ولی با امکاناتی که اکنون در اختیار ما هست و شاید یک هزارم آن‌ها در اختیار علامه امینی نبوده بازهم ما کار چشمگیری نکرده‌ایم.
 

captcha