سردار داوود غیاثیراد، مشاور فرهنگی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه لازم است در راه ترویج ارزشهای دفاع مقدس فعالیت بیشتری صورت گیرد، درباره دستاوردهای این فرهنگ افزود: هشت سال دفاع مقدس بخشی از هویت ملت ایران است که خرد و کلان، پیر و جوان، کوچک و بزرگ، همه به نحوی در آن سهیم بودند.
وی با بیان این مطلب اظهار کرد: در طول هشت سال دفاع مقدس، حتی افراد زرتشتی و مسیحی نیز که در این راه شهید شدهاند، از جمله کسانی به شمار میآیند که در این واقعه عظیم با دیگر مردم کشورمان سهیم بودهاند.
سردار غیاثیراد با بیان اینکه ملت ایران همه باهم این پیروزی بزرگ را به دست آوردند، ادامه داد: عدهای در نوک پیکان حمله با دشمن مبارزه کردند که اجر این مبارزه بسیار بالاست و ایثار جان از بزرگترین اقدامات در دوران دفاع مقدس بود.
دفاع مقدس در همه عرصهها تأثیر گذاشته است
وی با بیان این مطلب اظهار کرد: زنان و مردان و افرادی که در پشت جبهه، دفاع مقدس و جنگ را پشتیبانی میکردند، از پشتوانههای قوی و مستحکم برای رزمندگان به شمار میآمدند. شاید بتوان گفت که بخشی از بهشت در جبهه دامن گسترده بود و وجود فرهنگ والای دفاع مقدس بیانگر خصلتهایی است که بهشتیان بر روی زمین داشتند.
سردار غیاثیراد به فرهنگ و دستاوردهای فرهنگی دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: دفاع مقدس حتی دستاوردهای عالی در حوزههای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و... داشت که این دستاوردها از فرهنگ جبهه و جهاد و فرهنگ بسیجی نشئت میگرفت.
وی ادامه داد: این فرهنگ باعث شد که ایران با حداقل تجهیزات و امکانات، ولی با حداکثر هشیاری و غافلگیری دشمن و هماهنگی و همرنگی و صمیمیت ملت ایران، به دشمن تا بن دندان مسلح که 36 کشور آن را به اذعان خود یاری میکردند، فائق آید.
اسناد همیاری کشورها با صدام موجود است
معاون فرهنگی هیئت رزمندگان اسلام غرب و شمالغرب در ادامه به کتاب «لایههای پنهانی جنگ» اشاره کرد و افزود: در این کتاب، اسناد حمایتهایی را که توسط کشورهای دیگر طی هشت سال دفاع مقدس از دشمن بعثی صورت میگرفت، ارائه کردهام.
سردار غیاثیراد اظهار کرد: فرهنگ دفاع مقدس باعث شد که با دلاوری رزمندگان کشورمان، عراق حتی به یکی از اهدافی که اعلام کرده بود، نرسد و صدام قطعنامه 1975 را پاره کند و مجدداً پای میز مذاکره در سازمان ملل و در ژنو حاضر شود و عهدنامه الجزایر 1975 را تأیید کند.
وی ادامه داد: سازمان ملل نیز در آذرماه سال 1370 اعلام کرد که به طور رسمی عراق را متجاوز میشناسد و آن را به جهانیان معرفی میکند. فتوت، غیرت و جانبازی مردم ایران بر پیروزی بزرگ آنها تاثیر گذاشت و حاصل آن، فرهنگ، اقتصاد و رشد در حوزه مسائل سیاسی، نظامی و ... برای ملت ایران بود.
سردار غیاثیراد از دستاوردهای اقتصادی همچون صرفهجویی و قناعت رزمندگان یاد کرد که سبب شد امروز مردم کشورمان در این زمینه به درستی مصرف کنند و آنچه امروز انجام میشود، حاصل رفتاری است که رزمندگان در دوران دفاع مقدس از خود نشان دادند و مردم از آنها بهره و الگو گرفتند.
وی با اشاره به آیه «کلوا واشربوا ولاتسرفوا» اظهار کرد: بسیاری از معضلات اجتماعی ما ناشی از اسراف است که این اسراف را در بعد و منابع معنوی نیز شاهد بودیم و خوشبختانه در دوران دفاع مقدس بخش اعظمی از آن اصلاح شد.