به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) نشست خبری بیست و سومین جشنواره سراسری تئاتر «سوره ماه» پیش از ظهر امروز، 19 مهرماه، با حضور رحمت امینی، دبیر هنری جشنواره و علی قربانی، مدیر اجرایی در حوزه هنری برگزار شد.
رحمت امینی، دبیر هنری بیست و سومین جشنواره سراسری تئاتر «سوره ماه» در ابتدای این نشست گفت: برای سومین سالی است که در سمت مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری عهدهدار مسئولیت هستم و در طول سه دوره برگزاری این جشنواره در دوران مسئولیتم تلاش کردیم تا این جشنواره را به سوی تولیدمحوری پیش ببریم.
وی ادامه داد: در طول این مدت با هدفگذاری مشخص از مشاورت جمعی از هنرمندان پیشکسوت هنرهای نمایشی و اساتید و نخبگان دانشگاهی در قالب شورای عالی مشورتی استفاده کردیم و این مسئله به اینجا منتج شد که جشنواره تئاتر «سوره ماه» اکنون شامل منتخبی از تولیدات حوزه هنری است که یا در تهران و یا در مراکز استانی تولید شدهاند.
امینی تصریح کرد: جشنواره تئاتر «سوره ماه» در روند رو به تکامل و رشد خود طی این سالها به رسالت حوزه هنری یعنی پرداختن به هنر دینی، انقلابی و دفاع مقدسی در قالب تولیدات نمایشی اهتمام ویژهای داشته و البته تئاتر اجتماعی مبتنی بر سبک زندگی را نیز سرلوحه کار خود قرار داده است؛ با این حال در تئاتر «سوره ماه» تنها به دنبال محتوا نیستیم و شکل و فرم نیز برای ما از اولویت برخوردار است.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با اشاره به اینکه سال تئاتری در حوزه هنری مهر هر سال تا مهر سال آینده است، گفت: آثار و تولیدات منتخب جشنواره تئاتر «سوره ماه» در طول سال کاری مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری اجرای عمومی خواهند داشت که برای آنها نیز برنامهریزی ویژهای خواهیم داشت.
برگزاری بخش نمایش خیابانی در جشنواره برای نخستینبار
وی گفت: در سالهای گذشته جشنواره تئاتر «سوره ماه» در حوزه تئاتر خیابانی به دلیل تکراری بودن و ضعفی که وجود داشت فاقد بخش تئاتر خیابانی بودیم اما امسال با قوت گرفتن مسئله تئاتر کاربردی و در پی تأسیس دفتر تئاتر خیابانی، منتخبی از آثار خیابانی به انتخاب امیرحسین شفیعی، مسئول این دفتر در جشنواره اجرا خواهند داشت که اسامی آنها در جدول اجراهای جشنواره ذکر شده است.
امینی تأکید کرد: سال گذشته دفتر تئاتر بچههای مسجد که سالها پیش در حوزه هنری دایر بود و بعدها از کار بازمانده بود را به کوشش کوروش زارعی احیا کردیم که این دفتر با هدف حمایت از گروهها و افرادی فعال تئاتری که کمتر مورد حمایت قرار میگیرند فعالیت خوبی را آغاز کرد که منجر به تولید مجموعه آثار نمایشی در شهرستانها شد که در جشنواره امسال نیز دو کار از تولیدات این دفتر به نامهای «راست پنجگاه» به کارگردانی سعید نوروزی و «کاری باید کرد» به کارگردانی صادق عاشورپور در این جشنواره حضور دارند.
دبیر هنری بیست و سومین جشنواره تئاتر «سوره ماه» ادامه داد: علاوه بر اختصاص بخشی به نام «تجربههای جوان» در کنار بخش فعالان تئاتر در این جشنواره که 6 نمایش از شهرستان و یک نمایش از تهران در آن شرکت خواهند کرد، از حضور کارشناسان و اساتید برجسته دانشگاهی برای برگزاری کارگاه و نشستهای تخصصی نیز استفاده خواهد شد.
تفکیک داوری دو بخش فعالان تئاتری و تجربههای جوان
این مدرس دانشگاه گفت: در بخش فعالان تئاتری سه داور ـ ایراج راد، مهرداد رایانیمخصوص و سعید اسدی ـ به قضاوت آثار این بخش خواهند پرداخت و در بخش تجربههای جوان نیز محمدرضا آزاد، فرهاد ارشاد و کیوان صباغ، آثار را داوری خواهند کرد که این سه داور از میان فعالان تئاتری شهرستانی که در دورههای گذشته جشنواره برگزیده شده بودند، انتخاب شدهاند.
امینی ادامه داد: در نظارت هنری این دوره از جشنواره همچون گذشته از وجود دو مشاور عالی ـ عزتالله انتظامی و سعید کشنفلاح ـ استفاده خواهد شد که البته عزتالله انتظامی سال گذشته رئیس هیئت داوران جشنواره بود اما امسال به دلیل کسالت توان حضور در ترکیب هیئت داوران را نخواهد داشت؛ ضمناً در اختتامیه این جشنواره از چند چهره تئاتری حوزه هنری تجلیل خواهد شد که اسامی آنها متعاقباً اعلام خواهد شد.
برگزاری جشنوارههای منطقهای با افتتاحیه و اختتامیه مجزا
وی در پایان به برگزاری موفق جشنوارههای منطقهای جشنواره تئاتر «سوره ماه» اشاره کرد و گفت: در ادوار گذشته همایش منطقهای برگزار میشد اما از امسال در هر 5 منطقه به میزبانی اردبیل، سمنان، یزد، گلستان و بوشهر، ما جشنوارهای داشتیم که علاوه بر معرفی آثار منتخب به مرحله نهایی جشنواره، از برگزیدگان در منطقه با اهدای جایزه تقدیر به عمل آمد.
این گزارش حاکی است در ادامه این نشست علی قربانی، مدیر اجرایی بیست و سومین جشنواره سراسری تئاتر «سوره ماه» با اشاره به فراخوان جشنواره گفت: فراخوان جشنواره بیست و سوم بهمن ماه سال گذشته اعلام شد که شامل دو بخش اصلی شامل آثار شهرستانی، و بخش تجربه های جوان شاما آثار شهرستانی و تهران بود و ما برای فعالان تهرانی فراخوان را به شکل عمومی اعلام نکردیم و در این بخش صرفاً از تولیدات مرکزهنرهای نمایشی حوزه هنری استفاده کردیم.
وی ادامه داد: در بخش اصلی از هر استان دو نمایش و در بخش تجربههای جوان از هر استان یک نمایش در جشنوارههای منطقهای شرکت کردند که در نهایت آثار منتخب به مرحله نهایی جشنواره راه پیدا کردند.
میزبانی از 200 هنرمند تئاتری در روزهای جشنواره در تهران
مدیر مرکز محافل و جشنوارههای حوزه هنری تصریح کرد: با وجود آنکه بودجه جشنواره تئاتر سوره ماه برای جشنواره سراسری در نظر گرفته شده است، اما تأکید داشتیم که در هر منطقه نیز جشنواره به شکل مستقل با افتتاحیه و اختتامیه برگزار شود تا شرکتکنندگان از تجراب یکدیگر در کنار پیشکسوتان نهایت استفاده را ببرند؛ ضمن آنکه تمام گروههای شرکتکننده در مرحله نهایی جشنواره که به لحاظ جمعیتی چیزی در حدود 200 نفر خواهند شد، در تمام روزهای جشنواره در مرکز حضور خواهند داشت تا در جریان فعالیتهای همدیگر قرار گیرند.
قربانی گفت: تالارهای اندیشه، سوره، تماشاخانه مهر، تماشاخانه ماه و خانه نمایش ادارهکل هنرهای نمایشی برای اجراهای این دوره از جشنواره در نظر گرفته شده است و جشنواره از 22 تا 28 مهر برگزار خواهد شد؛ البته قصد داشتیم این جشنواره را زودتر برگزار کنیم اما با جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان تداخل پیدا میکرد، هر چند که گویا زمان در نظر گرفته شده برای جشنواره نیز در تداخل با جشنواره دیگر باشد.
اختصاص 124 میلیون تومان به کمکهزینه گروهها و جوایز جشنواره
مدیر اجرایی بیست و سومین جشنواره تئاتر «سوره ماه» در ادامه گفت: کمک هزینه گروههای شرکت کننده در جشنواره بین 2میلیون و 500 هزار تومان تا سه میلیون تومان در نظر گرفته شده که نسبت به سال گذشته به این مبلغ اضافه شده است و در مجموع 124 میلیون تومان صرف کمکهزینه و جایزههای جشنواره شده است.
وی تعداد نمایش های شرکت کننده در جشنواره را نیز برشمرد و گفت: 13 نمایش از جشنوارههای منطقهای، 4 نمایش در بخش تجربههای جوان که یکی از آنها از تهران است، 5 نمایش از تولیدات مرکز هنرهای نمایشی، دو نمایش ادر بخش دفتر تئاتر بچههای مسجد، 7 نمایش در بخش تئاتر خیابانی شامل دو کار از تهران و 5 کار از شهرستان در این دوره از جشنواره اجرا خواهند شد.
قربانی در پایان گفت: از حمایت نهادهای فرهنگی و شهری استانهای میزبان جشنوارههای منطقهای که با مدیریتی جهادی خود، کسری بودجه جشنواره را به نوعی جبران کردند و موجب طراوت هر چه بیشتر جشنواره شدند تشکر میکنم که امیدواریم بتوانیم در اختتامیه نیز از زحمات آنها تقدیر به عمل آوریم.