رضا جوشعار، نویسنده و کارگردان تئاتر کودک و نوجوان، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: بیست و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان در فضای شاد و کودکانه برگزار شد و شب گذشته به کار خود پایان داد، با این وجود همچنان چالش بزرگ این جشنواره که در ادوار گوناگون شاهد آن بودهایم، داوری آثار است.
وی گفت: با وجود اینکه ترکیب هیئت داوران بخشهای گوناگون این جشنواره را گروهی از کارشناسان خبره تئاتر کودک و نوجوان تشکیل میدهد، اما مجموعهای از اسباب فنی و تکنیکی در زمینه تولید آثاری که مخاطبان آنها قشر کودک و نوجوان هستند منظور نشده و همچنان با قضاوتی سلیقهای مواجه هستیم که این ضعف بزرگ این جشنواره است.
این کارگردان که در بخش تئاتر نوجوان این دوره از جشنواره نیز شرکت داشت، تصریح کرد: همچنان با وجود تلاشهای محسوس دبیرخانه، جشنواره تئاتر کودک و نوجوان فاقد پشتوانه علمی و مطالعاتی است و این رویداد تئاتری بدون در نظر گرفتن این مسئله که تا چه حد در فرایند تولیدات نمایشی کودک و نوجوان میتواند مؤثر باشد، برگزار میشود؛ شور و حرارتی که در چند روز جشنواره به اوج میرسد و خیلی سریع هم از فردای جشنواره فروکش میکند.
جوشعار ادامه داد: این در حالیست که حوزه نمایشی کودک و نوجوان نیاز به فعالیتی مستمر و پیگیر دارد و نباید پس از زمان جشنواره همهچیز تا سال آینده و برگزاری دور بعدی آن به فراموشی سپرده شود.
وی گفت: شعار جشنواره امسال «هویت، امروز، فردا» بود اما در اغلب کارهایی که در جشنواره حضور داشتند تلاشی برای تحقق این شعار مشاهده نشد؛ علت هم این است که شعار در نظر گرفته شده برای یک جشنواره باید ابتدا تعیین شود و براساس آن به رصد آثار نمایشی و یا تولید آثار منطبق با آن اقدام کرد که این مسئله در جشنواره امسال مشهود نبود.
جوشعار تأکید کرد: البته اجرای یک نمایش مرحله پایانی فرایند تولید آن است و به نظر میرسد ضعف در حوزه تئاتر کودک و نوجوان امری ریشهای باشد که به حوزه نمایشنامهنویسی مربوط میشود، متأسفانه اقدامی زیربنایی و اصولی در زمینه نمایشنامهنویسی در حوزه کودک و نوجوان صورت نمیگیرد که براساس آن شاهد تولیدات فاخر باشیم و دبیرخانه و ستاد برگزاری جشنواره باید از هم اکنون برای آثار نمایشی که سال آینده قرار است در جشنواره شرکت کنند فکری اساسی کند.