کد خبر: 1461042
تاریخ انتشار : ۲۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۶
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد:

ضرورت توجه ویژه به دانش‌آموزان در جشنواره امام رضا(ع)

کانون خبرنگاران نبأ: علی‌‌اصغر کاراندیش مروستی خواستار توجه ویژه به دانش‌آموزان کشور در جشنواره امام رضا(ع) شد و گفت: ۱۲ میلیون دانش‌آموز در سن حساسی به‌سر می‌برند و با توجه به تأثیرپذیری عمیق فکری و عقیدتی توجه به این گروه در جشنواره امام رضا(ع) دارای اهمیت ویژه است.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، علی‌اصغر کاراندیش مروستی، معاون توسعه، مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست کمیته برنامه‌ریزی سیزدهمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع)، با تأکید بر اینکه دوازدهمین دوره جشنواره امام رضا(ع) با برنامه‌ریزی و تلاش‌های مستمر، رضایت‌بخش و مناسب برگزار شد، گفت: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنایت ویژه به جشنواره امام رضا(ع) دارند.

وی افزود: در جشنواره دوازدهم در بخش دانشگاهیان، امامزادگان، دیجیتال، کودک و نوجوان و... به مراتب موفقیت‌های بزرگی دیده شد و امید است با رفع کمبودها در جشنواره سیزدهم شاهد اقدامات چشم‌گیرتر و جدی‌تر در حوزه فرهنگ باشیم.

کاراندیش مروستی با اشاره به ضرورت آسیب‌شناسی برنامه‌های جشنواره، اظهار کرد: همزمان با بررسی نقاط مثبت دوره‌های گذشته جشنواره امام رضا(ع)، باید نقاط ضعف آن نیز مورد نقد و تحلیل قرار گیرد.

رئیس کمیته برنامه‌ریزی جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) با بیان اینکه منویات مقام معظم رهبری سرلوحه فعالیت‌های این جشنواره است، یادآور شد: توجه به نیازها و خلأهای روز جامعه باید مورد توجه ویژه دست‌اندرکاران جشنواره امام رضا(ع) باشد که به این منظور افرادی آگاه و فرهیخته و متفکر باید نیازسنجی کرده و این ایده‌ها را در اختیار جشنواره قرار دهند که در حال حاضر موضوعاتی همچون سبک زندگی، اقتصاد مقاومتی، اقتصاد فرهنگ، وجدان کاری، صرفه‌جویی در مصرف آب از جمله نیازهای روز جامعه است.

وی با اشاره به اینکه انقلاب ما انقلاب فرهنگی بود و فرهنگ زیربنا و زیرساخت بخش‌ها و عرصه‌های دیگر است، افزود: کار فرهنگی، زمان‌بر است و در چند ماه محقق نمی‌شود. ترویج و نهادینه کردن فرهنگ ایرانی و اسلامی رسالت همه ماست و اگر در این حوزه اقدامات تأثیرگذاری انجام ندهیم نمی‌توانیم از سایر حوزه‌ها انتظار تحول و کار مطلوب داشته باشیم و ایجاد دغدغه در آدم‌ها خودش نوعی فرهنگ‌سازی است.

کاراندیش مروستی با بیان اینکه فعالیت بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) تنها در حوزه فرهنگ رضوی نیست و بلکه فرهنگ رضوی بخشی از فرهنگ اسلامی ماست، گفت: فرهنگ اسلامی و اهل بیت(ع) به‌طور کلی مورد توجه این بنیاد است و در راستای تعمیق فرهنگ دینی می‌کوشد.

رئیس شورای مشورتی جشنواره امام رضا(ع) خواستار مستندسازی دقیق تجربیات کسب شده در این جشنواره شد و افزود: هم از بعد مادی و هم معنوی ما به این مستندسازی نیازمند هستیم تا تجربه‌های گران‌سنگ کسب شده در اختیار دیگران نیز قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه راه‌اندازی کاروان رضوی قم تا مشهد  به شرط برنامه‌ریزی دقیق و درست و استفاده از ظرفیت رسانه ملی در پوشش این برنامه می‌تواند تأثیر گذار باشد، اظهار کرد: اگر این کاروان با حضور اصحاب فرهنگ و هنر و همراهی مسئولان ارشد شهرهای طول مسیر راه‌اندازی شود و صدا و سیما هم پوشش رسانه‌ای مناسب داشته باشد، این برنامه مخاطبان فراوانی خواهد داشت.

تشکیل کمیته تبلیغات و اطلاع‌رسانی، توجه به دیدگاه‌های جامعه‌شناسی در برنامه‌های جشنواره، حرکت در راستای تقریب مذاهب اسلامی، چرخشی بودن برخی برنامه‌های موضوعی در برخی استان‌ها و... از دیگر نکاتی بود که معاون وزیر ارشاد در این نشست بر آنها تأکید کرد.

همچنین سیدجواد جعفری، دبیر جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) در این نشست، با بیان اینکه 11 محور عمومی و 15 محور اختصاصی در شش کارگروه کمیته برنامه‌ریزی سیزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت، گفت: بیش از 114 مصوبه در محورهای عمومی و 150 مصوبه در بخش‌های تخصصی در این نشست به تصویب رسید.

وی افزود: تلاش‌ می‌کنیم دوره سیزدهم جشنواره نسبت به دوره دوازدهم از ویژگی‌های مطلوب‌تری برخوردار باشد و جشنواره از لحاظ کیفی و کمی ارتقا پیدا کند.

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی ــ هنری امام رضا(ع) تصریح کرد: دبیرخانه جشنواره امام رضا(ع) در بخش دانشگاهیان به‌زودی در وزارت علوم تأسیس می‌شود و جهت تعامل با وزارت آموزش و پرورش نیز برنامه‌های جامع و کاملی داریم.

جعفری ادامه داد: طی مذاکراتی که با معاون وزیر علوم داشتیم دانشگاه‌های بیشتری وارد جشنواره می‌شوند و دبیرخانه جشنواره نیز در وزارت علوم تأسیس می‌شود و مقطع تحصیلی دانشجویی بیشتر از قبل در جشنواره فعالیت خواهد داشت و هدف ما این است که آموزش و پرورش را نیز به‌صورت جدی وارد این جشنواره کنیم.

دبیر جشنواره امام رضا(ع) با تقدیر از تلاش همه دست‌اندرکاران برنامه‌های موضوعی این جشنواره در استان‌های کشور، گفت: با تلاش جمعی و گروهی، همه ما در ساحت مقدس فرهنگ رضوی گام بر می‌داریم و امید داریم این تلاش‌ها مورد قبول حضرت رضا(ع) قرار گیرد.

یادآور می‌شود، در نشست کمیته برنامه‌ریزی سیزدهمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع)، رؤسای شش کارگروه تخصصی این جشنواره، مصوبات نشست‌های عمومی و تخصصی که روز 25 مهرماه در دو نوبت صبح و عصر برگزار شد را قرائت کردند. همچنین بیانیه کمیته برنامه‌ریزی سیزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) قرائت شد.

رونمایی از آثار مکتوب و نرم‌افزاری برنامه‌های موضوعی و تقدیر از مسئولان نمایندگی بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) در استان‌های کشور از دیگر برنامه‌های این مراسم بود.

*منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع)

captcha