نصرالله جهانگرد، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به تعاملات رسانهای و تأثیر آنها در استفاده مردم جامعه از نرمافزارهای موبایلی بومی، اظهار کرد: ابزارهای جدید در محیط نرمافزاری جدید امکانات خوبی را برای مصرف عامه جامعه فراهم میکند اما متأسفانه به دلیل آنکه با کمبود چنین نرمافزارهای بومی روبرو هستیم، مردم به سمت نرمافزارها و ابزارهای خارجی روی میآورند که در این حالت اطلاعاتشان از مرزها خارج میشود و توسط دیگران تحت کنترل قرار میگیرد.
وی از تشویق بخش خصوصی برای تولید نرمافزارهای بومی بر بستر موبایل خبر داد و گفت: اخیرا در رابطه با تولید نرمافزارهای بومی بر بستر موبایل به تقویت و تشویق بخش خصوصی پرداختهایم. هماکنون شاهد تولید تعدادی از آنها هستم که با عناوینی همچون بیسفون و ساینا به ارائه خدمات میپردازند.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران تصریح کرد: بیسفون و ساینا
از جمله نرمافزارهایی هستند که همچون وایبر و واتسآپ خدماتی را ارائه میکنند.
وی بیان کرد: امیدواریم با رشد فنی این دو نرمافزار بومی، نیاز غالب مردم برطرف شود. همچنین این دو نرمافزار علاوه بر بازار داخلی در بازار خارجی هم شناخته شده است.
جهانگرد اظهار کرد: امیدواریم این نرمافزارها توسعه بیشتری یابد و البته ما از همه کسانی که در تولید چنین نرمافزارهایی فعال باشند، علاوه بر حمایت فنی و توسعه آن به معرفی در بازار ایران و خارج از کشور خواهیم پرداخت.
وی بیان کرد: هر اندازه که رسانهها به معرفی این نرمافزارها بپردازند، مردم به این سمت روی خواهند آمد. همچنین شاید توقعات مردم بالا باشد اما به تدریج چنین نرمافزارهایی در نسخههای بعدی توسعه خواهند یافت.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: دو نرمافزار «بیسفون» و «ساینا» در سایت بازار و اپل موجود است و کاربران به صورت رایگان میتوانند آن را دریافت کنند.