کد خبر: 1461531
تاریخ انتشار : ۲۷ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۵
در نشست‌های «کبوتران مسجد دوردست»؛

ابعاد شخصیتی و مقاومتی مرحوم شیخ مصطفی رهنما بررسی می‌شود

گروه ادب: دفتر ادبیات بیداری مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری در سلسله‌نشست‌های پیرامون تاثیر اندیشه مقاومت بر ادبیات و هنر ایران و دیگر کشورهای جهان، فردا به ابعاد شخصیت فردی و مقاومتی شیخ مصطفی رهنما می‌پردازد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در سلسله نشست‌های تاثیر اندیشه بر ادبیات و هنر ایران و دیگر کشورهای جهان که روز دوشنبه، ۲۸ مهرماه، در سالن سلمان هراتی حوزه هنری برگزار می‌شود، غلامرضا امامی، نویسنده، مترجم و محقق در حوزه ادبیات مقاومت که از سال ۴۲ با مرحوم شیخ مصطفی رهنما آشنایی داشته و سفرهایی را با مرحوم رهنما به کشورهای مقاومت داشته‌اند و ناصر ضرابی، دبیر دفتر ادبیات بیداری حوزه هنری درباره ابعاد شخصیت فردی، مقاومتی و راه شیخ مصطفی رهنما مطالبی را بیان خواهند کرد.
حجت‌الاسلام شیخ مصطفی رهنما، این پیر مجاهد در اسفندماه ۱۳۰۴ در کرمانشاه متولد شد. تحصیلات دینی خود را در قم و نجف گذراند و شاگرد بزرگوارانی چون مرحوم علامه شیخ محمدحسین آل‌ کاشف‌الغطاء بوده است؛ کسی که در سال ۱۳۵۰ در کنگره جهانی اسلام در بیت‌المقدس گفت: «اختلاف و جدایی از خصلت‌هایی است که در درون ما ریشه دوانده و ما را بیچاره کرده است. اختلاف اندیشه و آزادی فکر از ویژگی‌های انسان است ... اما مصیبت این است که اختلاف‌نظر به دشمنی بگراید ...، هر ملتی با سه چیز می‌تواند قیام کند: مردم توانا، اندیشه درست و کوشش دائم.» در احوالات این روحانی مبارز آورده شده است که «شیخ مصطفی رهنما در طول دوران طولانی مبارزات خود، غالباً با جمع محدودی از همفکرانش فعالیت می‌کرد و محوریت آنان را برعهده داشت.»
رهنما را می‌توان مبارزی مستقل و تا حدودی تکرو تلقی کرد که هر چند با تشکیل «جمعیت مسلم آزاد» در سال ۱۳۳۰ و نشر ارگان آن یعنی مجله «حیات مسلمین» سعی کرد تشکیلاتی عمل کند، اما از آنجایی که تعدادی انگشت‌شمار از افراد، جذب جمعیت مذکور شدند، ناچار وی به تنهایی این راه را ادامه داد. تردیدی نیست که دغدغه‌های اصلی وی در این حرکت، دینداری بود.
کتاب‌ها و مقالات متعددی درباره فلسطین و مباحث جهان اسلام از این روحانی مبارز بر جای مانده است؛ از جمله این کتاب‌ها «آمار مسلمین جهان» و «راه رشد: شرح و حاشیه رساله عملیه مرحوم شیخ شوشتری» را می‌توان نام برد.
علاقه‌مندان می‌توانند برای حضور در این نشست از ساعت ۱۵ به سالن سلمان هراتی حوزه هنریواقع در خیابان سمیه، نرسیده به پل حافظ حضور به هم رسانند.

captcha