کد خبر: 1463195
تاریخ انتشار : ۰۲ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۲
ابوالفضل حری عنوان کرد:

جهاد دانشگاهی؛ نهادی مناسب برای گسترش همکاری‌های پژوهشی بین‌المللی قرآنی

گروه دانشگاه: عضو هیئت علمی دانشگاه اراک ضمن ارائه پیشنهاد راه‌اندازی دبیرخانه دائمی همکاری بین‌المللی پژوهش‌های قرآنی، جهاد دانشگاهی را برای متولی شدن چنین امری مناسب دانست.

ابوالفضل حُرّی، عضو هیئت علمی دانشگاه اراک در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، به بیان نکاتی درباره بخش پژوهش مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان که توسط سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور جهاد دانشگاهی فراخوان آن اعلام شده است، پرداخت.
حری در بخشی از این گفت‌وگو با اشاره به نتایج مثبتی که افزوده شدن بخش پژوهش به مسابقات قرآنی دانشجویان مسلمان به همراه خواهد داشت، گفت: خوب است مراکزی مثل خود جهاد دانشگاهی که در این زمینه هم واقعاً پیشگام هستند یا به طور کلی دوستان علاقه‌مند در ایران زمینه‌ای فراهم کنند که پژوهش‌هایی با همکاری پژوهشگران از کشورهای مختلف، در رشته‌های مختلف و در محورهای مختلف انجام شود و برای این کار هم برنامه‌ریزی مدون‌تری انجام بشود و محورهای مختلف در دستور کار قرار بگیرد.
ملاحظه‌ای در مورد قید بین‌المللی مسابقات
وی با بیان ملاحظه‌ای در مورد قید بین‌المللی در این مسابقات گفت: البته خیلی خوب است که این مسابقات بین‌المللی است وکشورهای دیگر هم حضور خواهند داشت اما امیدواریم و قطعاً هم همین گونه است که این مسئله فقط در حد اسم نباشد؛ این که چند نفر از کشورهای دیگر بیایند و فقط به صرف آمدن و دعوت از چند پژوهشگر یا دانشجو باشد.
حری افزود: امیدواریم این همایش محلی باشد برای ارتباط بنیادی و طرح بین‌المللی مباحث عمیق قرآنی و زمینه‌ای باشد که ما بتوانیم با کشورهای اسلامی رابطه برادری برقرار کنیم و دانشگاه‌ها و مراکز قرآن‌پژوهی در طول سال با هم در ارتباط قرار بگیرند.
وی البته اکتفا به یک همایش را هر چند به صورت پیوسته و سالانه کافی ندانست و بر زمینه‌سازی برای فعالیت‌های پژوهشی مشترک در بین کشورهای اسلامی تأکید کرد.
دبیرخانه دائمی همکاری بین‌المللی پژوهش‌های قرآنی راه‌اندازی شود
حری به طور خاص پیشنهاد تشکیل دبیرخانه‌ای دائمی را برای این بخش ارائه کرد و گفت: پیشنهادم به صورت مشخص این است که فقط در قالب چند روز با هم در ارتباط نباشیم و دبیرخانه‌ای تشکیل شود و افراد مختلف از کشورهای مختلف که در زمینه‌های گوناگون مطالعات قرآنی کار می‌کنند شناسایی شوند و این دبیرخانه افراد علاقه‌مند به همکاری را با هم پیوند بدهد و این‌ها در طول سال با هم در تعامل باشند. حتی می‌توان در فضای مجازی این تعاملات را پشتیبانی کرد و بعد ما نتایج این‌ها را در قالب کارهای مختلفی ببینیم که در این همایش‌ها که برگزار می‌شود، ارائه شود.
وی افزود: این که از روز پایان همایش بگوئیم خداحافظ تا دوره بعدی، دردی را دوا نمی‌کند. باید از همین ابتدا دغدغه این وجود داشته باشد که افراد علاقه‌مند، محورهایی برای‌شان تعیین شود و با همکاری هم و در چارچوب فعالیت یک دبیرخانه به پژوهش بپردازند و نتایج کارهایشان هم در مجلات معتبر در کشورهای مختلف به چاپ برسد. به صرف این نباید اکتفا کرد که مقالات در همایش ارائه شوند و بعد هم در یک مجموعه‌ای چاپ شوند، بلکه باید کوشید که این صدا به سطوح بالاتری برسد.
حری جهاد دانشگاهی را برای متولی شدن در این امر مناسب دانست و بیان کرد: اگر جهاد دانشگاهی متولی این امر بشود که واقعاً استحقاق آن را هم دارد به نظر می‌تواند در این زمینه موفق هم بشود. اگر می‌توانیم پیوندهای عمیقتری بین حوزه و دانشگاه در داخل برقرار کنیم همین را می‌توانیم با دپارتمان‌های مطالعات قرآنی و مطالعات اسلامی کشورهای مختلف نیز داشته باشیم. ما اندیشه‌هایمان را در اختیار آن‌ها قرار بدهیم و آن‌ها هم همینطور. این مسیر با محوریت قرآن خیلی جای کار دارد. چندین نسل هم اگر روی قرآن کار کند حتی یک جنبه از زیبایی‌های قرآن را هم نمی‌تواند نشان بدهد؛ این قدر که قرآن عمیق است و این قدر که گسترده است.
وی افزود: امیدواریم با این گونه اقدامات قرآن فراگیر بشود و آموزه‌های قرآنی را در جامعه ببینیم و از قالب کتاب‌ها بیرون بیاید. خوشبختانه با رویکردهایی که در کشور ما هست و مخصوصاً متولیان امر و بزرگان قوم همه دغدغه اصلی‌شان قرآن است و خود شخص مقام معظم رهبری هم که خیلی علاقه‌مند است، این روند به خوبی دارد پیش می‌رود.
جهاد دانشگاهی؛ نهادی مناسب برای گسترش همکاری‌های پژوهشی بین‌المللی قرآنی
حری در پایان مجدداً ضمن مناسب دانستن جهاد دانشگاهی برای متولی‌شدن گسترش همکاری‌های پژوهشی بین‌المللی قرآنی، گفت: اگر جهاد دانشگاهی متولی باشد خیلی عالی می‌تواند این کار را انجام بدهد و ابزارها را فراهم کند برای این که با ارتباط با سایر کشورها قرآن به تدریج از عزلتی که به آن دچار شده است بیرون بیاید و زیبایی‌هایش تا حدی بر آفتاب شود.
جنبه بین‌المللی مسابقات تقویت شود
وی در همین راستا خواستار تقویت جنبه بین‌المللی مسابقات شد و گفت: لازم است که در مورد محورهای فراخوان قدری بیشتر دقت نظر صورت گیرد و بیشتر در مورد آن‌ها کار شود؛ چرا که محورهای مناسب خود به خود بحث ایجاد می‌کند و اگر این محورها رشته‌های مختلف را هم در بربگیرد بسیار مناسب خواهد بود.
حری در پایان افزود: همچنین با وجود این که ممکن است ما گاهی ظاهر جوانان را چندان نپسندیم اما واقعاً دلشان پاک است و اگر از دیدگاه مدرن و جدید قرآن را بررسی کنیم و همچنین آن را منحصر به رشته‌های مطالعات قرآنی ندانیم، از همه رشته‌ها می‌توانند در این زمینه کار کنند و نتایج خوبی را حاصل کنند.

captcha