یوسف افراش، معاون ارتباطات و فناوری اطلاعات سازمان دارالقرآن الکریم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به برگزاری نهمین دوره همایش تکریم چهرههای قرآنی که اول اسفندماه در تهران برگزار خواهد شد، گفت: براساس برنامهریزیهای صورت گرفته هر یک از استانها، از بین اساتید، پیشکسوتان آموزش قرآن در رشتههای قرائت، حفظ یا تفسیر قرآن کریم و... چهرههایی را شناسایی و به ما معرفی میکنند تا از چهرههای شاخصتر استانها در همایش تکریم چهرههای قرآنی تجلیل شود.
معرفی تشکلهای قرآنی موفق در همایش تکریم چهرههای قرآنی
معاون ارتباطات و فناوری اطلاعات سازمان دارالقرآن الکریم افزود: براساس آییننامه نهمین دوره همایش تکریم چهرههای قرآنی، تشکلهای قرآنی موفق مردمی نیز از سوی استانها شناسایی و به سازمان دارالقرآن الکریم معرفی میشوند و علاوه بر آن، اتحادیههای موسسات قرآنی استانها که بین اتحادیههای استانی کشور عملکرد بهتری داشته باشند نیز معرفی و تجلیل میشوند.
وی افزود: تجلیل از موسسات قرآنی برتر از دیگر بخشهای نهمین همایش تکریم چهرههای قرآنی خواهد بود که علاوه بر موسسات قرآنی، خانههای قرآن شهری و روستایی که عملکرد قابل قبولی داشته و دارای ویژگیهای خاصی هستند نیز به این بخش اضافه میشوند.
تجلیل از مصحح قرآنی برتر و حافظان درجه یک و دو قرآن
افراش در ادامه گفت: گروه بعدی که به عنوان چهره قرآنی معرفی میشوند مصححان قرآن کریم و گروه دیگر حافظان و قاریان هستند که طی سال 93 در مسابقات بینالمللی قرآن موفق به کسب رتبه شدند.
وی ادامه داد: از دیگر گروههایی که در نهمین مراسم تکریم چهرههای قرآنی تجلیل خواهند شد حافظان درجه یک و درجه دو هستند که امسال مدرک حفظ خود را در طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم دریافت میکنند.
معاون ارتباطات و فناوری اطلاعات سازمان دارالقرآن الکریم درباره تعداد چهرههایی که در نهمین همایش تکریم چهرههای قرآنی تجلیل میشوند، گفت: تعداد افرادی که تجلیل میشوند مشخص نیست اما هیچ محدودیتی هم در نظر گرفته نشده؛ تعداد افرادی که در این همایش تکریم میشوند به تعداد افرادی که از سوی استانهای معرفی میشوند بستگی دارد.
وی ادامه داد: ممکن است در یک استان پیشکسوت قرآنی نداشته باشیم اما به جای آن موسسات قرآنی خوبی داشته باشیم که شایسته تجلیل هستند و بالعکس ممکن است در استانی موسسه و خانه قرآن خوب نداشته باشیم اما اساتید و پیشکسوتانی داشته باشیم که شایسته تقدیر هستند. پیشبینی ما این است که از تمامی استانها افرادی برای تکریم داشته باشیم.
25 سال سابقه تدریس و 50 سال سن از ملاکهای انتخاب اساتید قرآنی
افراش درباره معیارهایی که برای انتخاب چهرههای قرآنی برتر در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: ملاکی که برای تکریم اساتید آموزش قرآن اعلام شده، 25 سال سابقه تدریس و حداقل 50 سال سن است؛ همچنین پرورش شاگردان مطرح و برتر در سطح استان، برخورداری از حسن شهرت و مقبولیت اجتماعی در حوزه قرائت، حفظ قرآن و تفسیر قرآن کریم از دیگر ملاکهای در نظر گرفته شده است که البته اگر افراد تألیفاتی هم داشته باشند در انتخاب آنها موثر خواهد بود.
وی یادآور شد: در حوزههای مربوط به موسسات قرآنی نیز ملاکهایی در نظر گرفته شده که در بخش اتحادیهها؛ ارتباط مناسب با اتحادیه کشوری، ارتباط با دارالقرآن الکریم استان و داشتن پایگاه اطلاعرسانی و دفاتر و اسناد رسمی و قانونی منظم و داشتن هیئت مدیره و مدیرعامل فعال که به صورت مستمر و منظم جلسات و برنامهها را دنبال کند از جمله این ملاکها است.
معرفی خانههای قرآن شهری و روستایی موفق
وی عنوان کرد: در بخش موسسات قرآنی، خانههای قرآن شهری و روستایی نیز معرفی و تجلیل میشوند که در این زمینه محدودیتی در تعداد وجود ندارد و حداقل یک خانه قرآن شهری و روستایی موفق معرفی و تجلیل میشود.
معاون ارتباطات و فناوری اطلاعات سازمان دارالقرآن الکریم ادامه داد: وضعیت مکانی، اداری و تجهیزات مستقل و کادر اجرایی آموزشی مناسب و داشتن فعالیتهای روزانه و خلاقیت و تنوع در فعالیتها و ... از ملاکهایی است که برای انتخاب خانههای قرآن شهری و روستایی در نظر گرفته میشود.