کد خبر: 1471176
تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۳
حجت‌الاسلام صالح بیان کرد:

فعالیت ۳۵۰ دارالقرآن در مدارس جامعةالمصطفی(ص)/ دهه فجر؛ برگزاری المپیاد قرآن

گروه فعالیت‌های قرآنی: معاون فرهنگی ـ تربیتی جامعةالمصطفی(ص) العالمیه اظهار کرد: بیش از ۳۵۰ دارالقرآن در مدارس جامعةالمصطفی(ص) کشورهای مختلف فعالیت دارند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا صالح، معاون فرهنگی ـ تربیتی جامعةالمصطفی(ص) العالمیه در برنامه رادیویی «افق» که روز گذشته، 17 آبان به روی آنتن شبکه رادیویی قرآن رفت، با بیان اینکه جامعةالمصطفی(ص) العالمیه یک نهاد دینی است که کار آن تربیت نیروهای متدین است، اظهار کرد: فعالیت جامعةالمصطفی(ص) العالمیه در حوزه بین‌الملل و خارج از ایران است که البته می‌تواند تا 10 درصد از طلاب خود را از ایران بگیرد.
وی افزود: جامعةالمصطفی(ص)، مخاطبان مختلفی از تمام جهان دارد، به ویژه نسل جدید و جوان و پرسشگر امروز که رشته‌های جدید را مطالبه می‌کنند و به همین دلیل بیش از 150 رشته طراحی کرده‌ایم که عمده‌ترین رشته‌های ما شامل؛ قرآن و حدیث، فلسفه و کلام، فقه و اصول، مدیریت، حقوق، اقتصاد و... هستند.
صالح ادامه داد: طلاب جامعه‌المصطفی(ص) زمانی که وارد ایران می‌شوند به مدت یک سال زبان فارسی یاد می‌گیرند و پس از آن تحصیل خود را آغاز و وارد مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری می‌شوند.

تحصیل بیش از 1000 طلبه در رشته‌های قرآنی
وی درباره رشته‌های جامعةالمصطفی(ص) العالمیه، گفت: زمانی که طلبه وارد می‌شود باید ابتدا وارد مقطع تحصیلی شود و پس از آن تحصیلات خود را ادامه دهد؛ ما در رشته‌های تحصیلی مختلف 10 گرایش قرآنی داریم که تاکنون بیش از هزار نفر وارد رشته‌های قرآن و حدیث شده‌اند.
معاون فرهنگی ـ تربیتی جامعةالمصطفی(ص) ادامه داد: با توجه به اینکه رشته‌های قرآنی باید کاربردی‌تر شوند تا طلاب بتوانند تأثیرگذاری بیشتری در کشور خود داشته باشند رشته‌های قرآنی را ریزتر کرده‌اند. به طور مثال قرآن و روان‌شناسی، قرآن و علوم و....از جمله این رشته‌ها هستند. همچنین در کنار تدریس علوم قرآنی، مهارت‌های مختلف در حوزه مدیریت، رسانه، روان‌شناسی، ورزش و... نیز آموزش داده می‌شود تا طلاب پس از فارغ‌التحصیلی بتوانند از این مهارت‌ها در کارهای آموزشی خود استفاده کنند.
وی یادآور شد: ما طلبه‌هایی داشته‌ایم که از جامعةالمصطفی(ص) العالمیه فارغ‌التحصیل شده‌اند اما زمانی که به کشور خود بازگشته‌اند در حوزه ورزش فعالیت خود را دنبال‌ کرده‌اند که این طلاب از مهارت‌هایی که ما در جامعةالمصطفی(ص) العالمیه به آنها آموزش داده‌ایم استفاده کرده‌اند.
صالح اظهار کرد: دنیای امروز یک جبهه‌ متحد فرهنگی را مقابل ما تشکیل داده است که این بحث قابل انکار نیست و دشمنان جمهوری اسلامی ایران سعی می‌کنند که کمترین نقاط مثبت و موفقیت‌های ما در جهان منعکس نشود. ما امروز فقط تحریم اقتصادی نیستیم بلکه تحریم و محاصره رسانه‌ای نیز هستیم.

فارغ‌التحصیلان جامعةالمصطفی(ص) تاکنون فعالیت‌های افراطی نداشته‌اند
وی ادامه داد: طلاب ما در بسیاری از کشورها اقدام به تأسیس شبکه‌های ماهواره‌ای کرده‌اند که برنامه‌های مختلف تولید می‌کنند و مهارت‌های برنامه‌سازی را نیز در جامعةالمصطفی(ص) العالمیه دیده‌اند. تا به امروز در هیچ کشوری فعالیت‌های تکفیری، افراطی و... توسط طلاب جامعةالمصطفی(ص) العالمیه رخ نداده است.
معاون فرهنگی ـ تربیتی جامعةالمصطفی(ص) العالمیه در ادامه گفت: همانطور که جمهوری اسلامی ایران ندای وحدت و تقریب مذاهب را دارد طلاب ما نیز پرورش یافته در این حوزه هستند و شبکه‌هایی داریم که در راستای قرآن فعالیت داشته و به زبان‌های مختلف به تفسیر قرآن می‌پردازند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیت رهبر معظم انقلاب به عنوان یک شخصیت جامع و مرجع دینی به ویژه شخصیت برجسته قرآنی اشاره کرد و گفت: اگر به سیر بیانات ایشان نگاه کنیم ایشان در تمامی حوزه‌های قرآنی فعالیت داشته و جامعه را به سمت یک جامعه قرآنی هدایت می‌کنند که جامعةالمصطفی(ص) العالمیه نیز این هدف را در حوزه فعالیت‌ خود قرار داده است.
صالح ادامه داد: در جامعةالمصطفی(ص) العالمیه نیز هر کسی که وارد شود یک آزمون قرآنی از او گرفته می‌شود و تمامی طلاب در مدتی که در ایران هستند باید حداقل یک دوره تفسیر قرآن را ببینند و نسبت به تفسیر قرآن مهارت‌های لازم را داشته باشند. همچنین تربیت هشت هزار حافظ قرآن برنامه بلند‌مدت ما است که این طرح با هدف تحقق مطالبات مقام معظم رهبری در خصوص تربیت 10 میلیون حافظ قرآن اجرا می‌شود.
وی درباره فعالیت‌های حوزه پژوهش جامعةالمصطفی(ص) العالمیه گفت: دنیای امروز از ما مطالبه می‌کند که اگر ما مدعی هستیم قرآن جامع‌ترین نسخه برای زندگی سعادتمند بشر است باید به زبان نسل امروز، قرآن را به دنیا معرفی کنیم که جامعةالمصطفی(ص) العالمیه در جهان بی‌نظیر است و رقبایی مانند الازهر مصر داشته و حتی در برخی مواقع پیشی گرفته است.

استقبال اهل سنت از کتاب‌های ترجمه شده توسط جامعةالمصطفی(ص)
معاون فرهنگی ـ تربیتی جامعةالمصطفی(ص) العالمیه افزود: در حوزه پژوهش که عمده‌ترین بخش و در حقیقت خروجی ما است تدوین کتاب‌های پژوهشی را داریم که تألیف و ترجمه کتاب به زبان‌های مختلف انجام می‌شود و در حوزه نشریات و مجلات نیز چندین نشریه داریم که به چندین زبان زنده دنیا منتشر می‌شوند.
وی ادامه داد: در حوزه نهج‌البلاغه به زبان‌های مختلف دنیا و صحیفه سجادیه نیز به خوبی کار کرده‌ایم تا جایی که برادران اهل سنت وقتی این کتاب‌های ترجمه را می‌بینند با اشتیاق زیاد این کتاب‌ها را می‌گیرند و می‌خوانند.
صالح درباره فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی جامعةالمصطفی(ص) العالمیه گفت: حوزه تبلیغ و ترویج و فرهنگ‌سازی قرآنی یک حوزه بسیار مهم است و کاری که در جامعةالمصطفی(ص) العالمیه انجام شده این بوده است که بیش از 350 دارالقرآن در مدارس ایران و سایر کشورهای آفریقایی، آسیایی، اروپایی و... ایجاد کرده‌ایم.
وی ادامه داد: در این کشورها برخی از دارالقرآن‌ها از حالت دارالقرآن به یک موسسه قرآنی تبدیل شده‌اند که مجله و سایت دارند و این محصول به صورت آرام دنیا را به سمت قرآن می‌کشاند. حدود 30 هزار نفر تاکنون از جامعةالمصطفی(ص) العالمیه فارغ‌التحصیل شده‌اند که فعالیت‌های مختلفی در حوزه‌های مختلف دارند و قشر قابل توجهی از این طلاب نیز در حوزه قرآن فعالیت می‌کنند.
معاون فرهنگی ـ تربیتی جامعةالمصطفی(ص) العالمیه در پایان با اشاره به برگزاری مسابقات قرآن از سوی جامعةالمصطفی(ص) العالمیه گفت: المپیاد قرآنی که بزرگ‌ترین رویداد قرآنی در جهان است از سوی جامعةالمصطفی(ص) العالمیه برگزار می‌شود که بیستمین دوره آن امسال، همزمان با دهه فجر انقلاب برگزار خواهد شد. این مسابقات در بیش از 40 کشور به صورت همزمان اجرا می‌شود.

captcha